Golf Mk3 1.8 "GLX" африкански

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Golf Mk3 1.8 "GLX" африкански

Мнениеот zfa159 » Вто 03 яну 2012 18:14

Ами на Голф 2 се слагат такива 1.8 90к.с. карбуратор.Прпедвид,че наскоро видях Шкода 2001-ва година карбуратор,не се учудвам да се слага и на 3-ка такъв двигател :)
Безумно е здрав,много евтин за поддръжка.Ако ти потрябват някакви части - с мострата и казваш,че двигателя ти е карбураторен 1.8 90к.с. и те вече ще видят какво ти трябва :)
Иначе по-екзотични са 1.8 пълна инжекция на Голф 3,които се слагат за Щатите,защото примерно за тях няма голяма успеваемост с частите в БГ...
:beer

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Вто 03 яну 2012 18:32

Е такова животно не бях виждал :shock Голф3 карбуратор.Определено ще те гледат в магазините за авточасти като ударени с мокър парцал като им кажеш, че колата заводско е така :lol:

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 03 яну 2012 18:35

Е и аз така гледах Шкода 2001-ва с карбуратор mhihi :screwy

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Вто 03 яну 2012 18:35

дали всеки кръгъл въздушен филтър над двигателя е "карбуратор" особено на голф 3....?????моля ви се не се излагайте....кутията на филтъра нищо не определя

Потребителски аватар
burkov2
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот burkov2 » Вто 03 яну 2012 19:27

Ама разбира се че това е въздушния филтър. Друг е въпроса кой му е хрумнало да го цвъкне там и откакъв зор. Интересно ми е какви размери е и т.н..

Между другото си инсталирах ETKA 7.3 International и след около 2 часа ровичкане установявам че двигател с код ACH няма.. (кой знае къде в преписването е объркано). 1800 кубика има с код ACC и гледам че из цяла Америка са ги правили тези машинки. Позитивен е факта че като цяло за 1.8 сигурно над 80% от частите са си взаимнозаместими. А иначе кошницата на 15-ти този месец ще я взимам и тогава ще има по-подробно снимки, уточнения като разгледаме двигателя и т.н. Лично на мен ми е много интересно какви ще са специфичностите, приликите и разликите.

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Вто 03 яну 2012 19:33

luboveliki написа:дали всеки кръгъл въздушен филтър над двигателя е "карбуратор" особено на голф 3....?????моля ви се не се излагайте....кутията на филтъра нищо не определя

Къде видя кръгъл филтър :roll: Ако забелязваш на снимката има бензинова помпа както и преливник който да връща излишното гориво в резервоара.Даже въздушния филтър като гледам се монтира още през 70-те години още :wink:

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 03 яну 2012 19:40

luboveliki написа:дали всеки кръгъл въздушен филтър над двигателя е "карбуратор" особено на голф 3....?????моля ви се не се излагайте....кутията на филтъра нищо не определя

Ние отдавна не ядем доматите с колците и не съдим за горивната система по кутията на филтъра ;)
Както горе каза колегата,на снимката ясно се вижда преливника,типичен за карбураторите,бензиновият филтър,типичен за карбураторите и горивната помпа на паразитния вал.Просто няма начин да не е карбуратор mhihi
Ако имаш предвид Шкода-та,за която говоря - иде реч за Фелиция, произведена 2001-ва година с 1.3 карбураторен двигател (те даже са 4 вида карбураторен двигател) ;)
Ето я и нея :
untitled.JPG

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Вто 03 яну 2012 19:51

абе колеги имах предвид че масово хората като видят кръгъл(квадратен) въздушен филтър на голф 3 и мислят чее карбуратор........какво ми заобяснявахте тия глупости......просто "МОНОТО" някъде си го наричат карбуратор с електронно управление и тем подобни глупости....а че голф 3 няма карбуратор ....няма...това е не се засягайте и да се вкарвате във филм

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 03 яну 2012 19:59

Лошо е да смяташ,че си всезнаещ,защото човек се учи,докато е жив и може много неща да види,които не е подозирал,че са така.Горе,ако разгледаш снимката на колегата,ще видиш,че не само има Голф 3 с карбуратор,но и дори той го притежава и е горд негов собственик :) Ти не се обиждай,но това,че не си виждал такъв на живо (както и аз не съм) ,не значи,че го няма и никога не е произведен такъв за никъде по света.Обяснихме вече няколко пъти,че това е карбураторна горивна система,личи си от 200км за човек,който е виждал поне един карбураторен модел на VW :)
За това ,че някои хора наричт моното електронен карбуратор,това си е техен проблем,защото моното няма общо с карбуратора и ние тук,в този форум,предимно не сме от тях,защото знаем какви са разликите и когато казваме карбуратор,имаме предвид точно карбуратор и нищо друго :)
Ето снимка на Голф 2 с 1.8 карбуратор,която е същата с тази на двигателя на колегата от предната страница,където се вижда ясно,че мотора е 1:1 и си има всичко,което си има един карбуратор (глупостите,които ти наобяснявахме по-горе mhihi )
Изображение

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Вто 03 яну 2012 20:16

еми да, в китайския голф 3 може и двигател от голф 1-ка да слагат,в мексиканския 1,8(пълна инжекция).....след като в белите европейски държави се спре производството на определен модел го изнасят в друга държава(която го купи)...и там сглобките са възможно най странни(интериорно и екстериорно) и се монтира каквото има и е евтино...а най добре с код на двигателя и по него да се чете...а за кола втора ръка без код , двигателя може и от москвич да е(някой ги познават)...със сигурност не съм всезнайко...а веднага отварям и чета.....извинявам се!!!!!! :да:

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 03 яну 2012 20:48

Аз не влагам лоши чувства,защото и аз всеки ден научавам нови неща за глупостите,които се творят от производителите :D
Примерно Октавия 1 се произвежда там до 2004-та или 2005-та,после пускат Октавия 2 с новите мотори,новия външен вид и т.н. Да де ама има Октавия, произвеждана след 2005-та (екземпляра,за който говоря беше края на 2008-ма по рама),която пак си е Октавия 1 ,но се води Октавия Тур (Octavia Tour) и си е с дъртите двигатели на Октавия 1 (Голф 4).Разбрах го,защото се занимавам с климатици и обяснявах на човека по телефона,че колата му е с новите умни електронни компресори,щом е 2008-ма и после се оказа,че си е с прост компресор,дето се слага от 93-та до 2005-та и го разпитвах и той ме открехна,че има Октавия Тур,което е Октавия 1,но проиведена след края на моделната за Октавия 1 година (от 2005 до 2009 ги правят Тур-овете пак на базата на купе и двигатели от Октавия 1).
Така че,мазалото е напълно налице :)
Ето и един друг интересен модел на VW - VW Gol ,който наскоро имах възможността да видя на живо (чудих се дали не му е изпаднало F-чето накрая ама...тцЪ ) -> http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Gol
Ето до какво води глобализацията на света mhihi :screwy heavy metal zork

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Вто 03 яну 2012 21:10

точно последния ти коментар имах предвид...но не се изразих правилно :beat_butt2 ,за което ме разбрахте грешно :да: ...да кочината е много пълна при Фауве(и при други марки)......по едно време ми бяха интересни тия странните производства....но явно всичко се използва до краен предел

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 03 яну 2012 21:14

burkov2 написа:Колата е капарирана защото счетох че наистина е на малко километри. Ето и снимка на двигателя (ако не се отваря линка, тя е в гаража ми):
garage.php?mode=view_image&image_id=35291

Моля всички които имат идея как се дефинира тоя двигател и аджеба на какво прилича, в какво състояние е, и т.н. да дадат своето мнение :да:

Колега,няма да се произнеса за ДВГ,ни само ще ти кажа,че на снимката се вижда страхотен гнилоч!Това съвсем на прилича на поддържана кола,а точно обратното!!!!

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 03 яну 2012 22:20

Само на мен ли хрумва идеята: мотор от Г2-"насаден" в Г3...не съм спец по Г2,но съм виждал няколко пъти в интимна близост такъв -1.3 карб..и много ми мяза на него...

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 03 яну 2012 22:22

Тоя мотор със сигурност не е 1.3. Блокът е на 1.6/1.8 при Мк2, 1.8 при Мк3. Дали е насаден не зная, но цялата работа намирисва доста. Такъв код на мотора не намерих в ЕТКА... Плюс това в Южна Африка не са произвеждани Мк3 хечбек, според ЕТКА...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”