Голф4 1.6 - колата ми си изяде маслото ?
-
red.devilll
- Автомобил:
- Двигател:
Re: колата ми си изяде маслото ?
колега ако избутваш темата има вероятност да я заключат.Пробвай първо с друго масло и тогава мисли за ремонти.Ако не тече от никъде го гори няма трети вариант,но 1,5-2 литра според мен е много и ТД мотор,а не за атмосверен бензинов агрегат 
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
okmok написа:bobocamaro написа:Ами кажи какво си налял, поне. Още не е за продаване
братле марка не искам да споменавам 10 в 40 пьлна синтетика
Нещо ми се губи, какво е това 10w40 ПЪЛНА синтетика?
- stamantonov
- Автомобил: golf III 1.8 + honda cr-v 1 gen.
- Двигател: ABS + JHL
Смени марката масло, пазара е залят от боклуци. И гледай да е бутилирано. В никакъв случай не се доверявай да ти го сменят в сервиз, а ти да дремеш отвън или в кафенето. Имам добър познат който е бачкал преди и то във сервиз с извоювано име и ми е разказвал какви ли не небивалици за тия смени на маслата.
- stamantonov
- Автомобил: golf III 1.8 + honda cr-v 1 gen.
- Двигател: ABS + JHL
Ми много работи, например на мен ми затракаха повдигачите, и от тогава навивам само на MAN, скипи, ама без ядове - за golf 3 1,8 90 hp.
stamantonov написа:... Имам добър познат който е бачкал преди и то във сервиз с извоювано име и ми е разказвал какви ли не небивалици за тия смени на маслата.
Да, случват се разни неща
Колега, аз разкарвам кола със същия мотор. За градско каране маслото не го бара, изкарам ли я извън града /висока скорост=високи обороти/ го пипа. За 10-11 хил.км от смяна до смяна доливам около 5-600 грама. Карам с пълна синтетика лонг лайф/дават и смяна на 15 хил.км./, така ме посъветваха на първоначалното обслужване в сервиза в който ремонтирам колата /няма да правя реклама, спестявам името и на маслото и на сервиза/.
Аз много не разбирам, но това с маслото е тънка история. От колко време я караш тая кола? Имаш ли представа преди това с какво масло е карана, горяла ли го е? Или са ти продали някоя боза за масло, или наскоро си си купил кола която не е в супер състояние.
Евтиното начало е смяна на масло и филтър с нещо бутилирано! Евтино, евтино, около 100 лв... Има и хора тук в форума продават, и по магазините избор колкото ти сърце иска. Аз бих налял същата гъстота, просто друга марка но купена от сигурно място. И след това каране и наблюдение на нивото. Може и да пропускам нещо, но в общи линии при такъв разход на масло подмяната на гумички на клапаните няма да помогне. Ако ти се играе, може да си смениш гарнитурата на капака на клапаните и гумичките на главата, но не вярвам да има подобрение.
Ако пак изчезне количество, имаш избор - или караш така, или ремонт, или я продаваш, или сменяваш направо твоя двигател с някой от проверен човек/не от морга!/!
Тоя мотор по принцип го дават 4,5 литра масло да побира, ти ако си долял кило и двеста... То близо една трета от маслото го е изгорило.
И запомни, има някой неща от който не бива да пестиш! Като пример - масло, гуми и спирачки.
Това е мое мнение, не те задължавам да ми следваш размислите. Просто споделям аз какво бих направил!
- Erazer
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL 2000
И моята е така. При градско каране не го гори,но извън градско над 120км/ч си гори. Дразни ме това нещо,но според мен ако ти гори до 2Л на смяна не си струва да се занимаваш с ремонти, защото 1Л масло е около 15лв. Ако не въртиш много километри на година си я карай така. Иначе не знам основен ремонт предполагам си е бая пари. Пробвай наистина с по-добра марка масло кастрол, мотул ама да не е менте да видиш дали ще е по-добре.
-
harlova
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф4 1.6 - колата ми си изяде маслото ?
И аз мисля че не трябва да правиш ремонти, просто като ти дойде време за смяна разнообрази марката и виж какво ще стане...
- Steels
- Автомобил: Arteon SB 280hp
- Двигател: DNFE
Същата работа същият двигател, извън града го бара за 450 км 200 грама 
- toni82
- Автомобил: golf4 1.6 16v
- Двигател: azd
колега не разбирам нещо.ти пишеш че си долял онзи ден литър и триста .това наведнъж ли го доля,нетилие светнала лампата на маслото досега.от мин до макс е около 500гр,на теб как така ти липсват литър и кусур
.на студен старт изпушва ли,провери за теч, виж дали е чиста от долу защото има течове само при по-високи жени.
такааа след ощее 500 километра пак съм половин литър надолуу... сега става интересно... от каде да я захващам... със секач и брадва или инстроменти... та интересно ми е далии след смяната на термостата таи като колата започна да си държи температура 90 градоса а до преди тожа еджам отлепясхе стрелката...иии да се и да са се получили някакви течове в двигателя теяя гумички на клапаните не сьм на ясно какво представляват каде се намират, мога ли аз сам да си ги сменя ? от друга страна с някаква добавка на маслото ако сложа дали ще има полза или само излишни пари?
ако има проблеми по сегментите не би ли трябвало да се чува някакво пристаргване несхто... преди имах едно скутерче и бегмента се беше счупил и се чуваше един шум на двигателя... то беше двутактово нз дали това е от значение? а на колата джигателя си мърка...
ако има проблеми по сегментите не би ли трябвало да се чува някакво пристаргване несхто... преди имах едно скутерче и бегмента се беше счупил и се чуваше един шум на двигателя... то беше двутактово нз дали това е от значение? а на колата джигателя си мърка...
такааа... тая вечер се е видяло че ще ме даржи в напрежение това масалцее... и стигам до едно тъпо заключение или по-точно временно решение докато не спестя пари да отворя двигателя и да разбера каде е проблема.
Та какво се получаваше до сега според мен:
От момента на закопуване на колата термостата ми не работеше нормално-отваряше по рано и колата не дьржеше 90-те градусаа...следователно при температура на двигателя примерно 60 70 градуса маслото е по гьсто и за 10 000 км съм имал загуба единия път да е била 5-600 мл втория 800 900мл.След смяната на термостата колата започва да вдига 90 градуса следователно маслото става по рядко+ това маслото е на 8000 километра може да се каже само ,че градско каране.
Смятам утре да си сложа пак стария термостат и скоро да сменя маслото с 15в 40 по гъсто.до момента бях с 10 в 40.може и някаква добавка да прибавя.
Смятате ли колеги и колежки че ако покарам сьс стария термостат до лятото ще нанеса на двигателчето доста по тежки поражения от моментните или да завартя последователността на действията ми и 1-во да дменя маслото с по гьсто + добавка и след това ако продалжава да изчезва да сменя и термостата сьс стария или наи правилно и наи наи мудно да сменя 1-во маслото сьс по гьсто след това ако продалжава да изчезда ва прибавя и добавка кьм маслото и ако все още продьлжава да изчезва да сложа пак стария термостат ?
Благодаря на всички за тьрпението и вниманието което ми отделихте, живот и здраве ако забогатея някои ден ще направя един банкет да пиинем по едно за хубавите ни колички които ни сьздават толкова много ядове.
Та какво се получаваше до сега според мен:
От момента на закопуване на колата термостата ми не работеше нормално-отваряше по рано и колата не дьржеше 90-те градусаа...следователно при температура на двигателя примерно 60 70 градуса маслото е по гьсто и за 10 000 км съм имал загуба единия път да е била 5-600 мл втория 800 900мл.След смяната на термостата колата започва да вдига 90 градуса следователно маслото става по рядко+ това маслото е на 8000 километра може да се каже само ,че градско каране.
Смятам утре да си сложа пак стария термостат и скоро да сменя маслото с 15в 40 по гъсто.до момента бях с 10 в 40.може и някаква добавка да прибавя.
Смятате ли колеги и колежки че ако покарам сьс стария термостат до лятото ще нанеса на двигателчето доста по тежки поражения от моментните или да завартя последователността на действията ми и 1-во да дменя маслото с по гьсто + добавка и след това ако продалжава да изчезва да сменя и термостата сьс стария или наи правилно и наи наи мудно да сменя 1-во маслото сьс по гьсто след това ако продалжава да изчезда ва прибавя и добавка кьм маслото и ако все още продьлжава да изчезва да сложа пак стария термостат ?
Благодаря на всички за тьрпението и вниманието което ми отделихте, живот и здраве ако забогатея някои ден ще направя един банкет да пиинем по едно за хубавите ни колички които ни сьздават толкова много ядове.

Пич, да не се засегнеш, но не виждам причина да си вадиш явно работещия сегашен термостат и да слагаш явно не работещия стар такъв. Ще си караш без парно цяла зима, на мотора няма да му стане нищо ако гори масло.
Ти такова масло с което караш в момента сипвал ли си преди на колата, или за пръв път го сипваш?
Ти такова масло с което караш в момента сипвал ли си преди на колата, или за пръв път го сипваш?
- zzzzzzz
- Автомобил: Golf Mk3
- Двигател: ADD
joromnt написа:Пич, да не се засегнеш, но не виждам причина да си вадиш явно работещия сегашен термостат и да слагаш явно не работещия стар такъв. Ще си караш без парно цяла зима, на мотора няма да му стане нищо ако гори масло.
okmok правилно ти казва колегата, че термостата си е безсмислена гимнастика. Смени маслото като за начало и виж к'во ше стане. Никъде не видях да си споменал от кюнеца дали припушва нещо. Това, че си долял толкова масло може да е заради самото масло, заради проблем с мотора и заради двете. Затова почни с по-евтиното. Аз навремето имах един Орел Астериксм дето пиеше литър масло на 1000км ама си кюташе и т'ва е. Масло не сменях, а само филтър, щото така или иначе на 4-5000 то си ставаше ново. Колата беше купена чисто нова от България и на 9 години и почти 500 000 км я пробутах. Ти на колко мислиш, че е твоята ...
Последна промяна от zzzzzzz на Чет 19 яну 2012 1:01, променено общо 1 път.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”