за всички които имат проблеми с ксенон

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
orlin4ooo
Автомобил:
Двигател:

Re: за всички които имат проблеми с ксенон

Мнениеот orlin4ooo » Пет 06 яну 2012 14:54

аз в предната тема бях писал ама няма кой да чете - нетърпимостта помежду ни е по големия проблем от колкото това че някой си е сложил ксенон друг не първо трябва да си променим държанието после да гледаме в чуждата паница :)

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Пет 06 яну 2012 14:54

orlin4ooo написа:Благовесте това на профилната снимка не белеели повечко от колкото е необходимо за халоген ? питам просто не се заяждам :)

хаха колега,прав си!Само,че това не е ксенон,доста познати като видяха снимката помислиха,че е ксенон.Подмених габаритите с диоди.Снимката не е правена на къси светлини. :)Ксенон нямам :)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 06 яну 2012 14:55

al_volante написа:а и като знам аз колко псувам по такива "прожектори" като си местя огледалата викам поне да не ме псуват и мене

Е какво толквоа им псуваш.Аз пътувам често вечер и ми се налага да щраквам огледалото на всяка кола-със заводски ксенони,с китайски или с обикновенни крушки.То на фаровете тва си им е вроден проблем ,че заслепяват.Човек ще каже ,че преди 5 години като нямаше ксенони никой не ви е заслепявал и пътуването е било песен.То акто падне сняг ,или обилен дъжд няма ксенони няма халогени - очите си стават компот :screwy .

Последна промяна от Rabbit_TDI на Пет 06 яну 2012 15:04, променено общо 1 път.

orlin4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orlin4ooo » Пет 06 яну 2012 14:57

Благовест написа:
orlin4ooo написа:Благовесте това на профилната снимка не белеели повечко от колкото е необходимо за халоген ? питам просто не се заяждам :)

хаха колега,прав си!Само,че това не е ксенон,доста познати като видяха снимката помислиха,че е ксенон.Подмених габаритите с диоди.Снимката не е правена на къси светлини. :)Ксенон нямам :)

Приемам критиката :beer

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пет 06 яну 2012 15:06

Всички спорят за понятието "китайски" ксенон,обаче много добре знаете,че става въпрос за този от по 100лв,ама упорствате,че всичко е правено в Китай.Да всичко се прави в Китай,но не всичко има качество на "китайска" стока,с която се прославяха допреди година/две.

Потребителски аватар
al_volante
Автомобил: golf 3
Двигател: afn 1996

Мнениеот al_volante » Пет 06 яну 2012 15:07

Абе в крайна сметка всеки вариант има недостатъци,най-дразнещи са обаче тези причинени от немърливост или нехайство на собственика на дадения автомобил,ксенон за 50лв на обикновен рефлектор свети където си поиска,фабричните пък,особено на по-новите коли са некви странни с хиляди нюанса на цвета и ако го гледаш под по-странен ъгъл виждаш светеща дъга и като се разминете после мигаш на парцали и гледаш пътя като "голем камик",особено пък ако и в същото време тоя с заводския ксенон влезе в някоя неравност на пътя и светне по-високо,не по-малко зле е и със обикновените крушки ако не са в ред я фарове,я крушки,я шофьора не му дреме дали въобще има фарове...така че,всичко е грЕда,винаги ше има недоволни

orlin4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orlin4ooo » Пет 06 яну 2012 15:18

според мен и тая тема ще бъде скоро заключена щот вече не се повтаряме и потретваме ами постотваме...

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Пет 06 яну 2012 15:27

Вече съм почти убеден, че на някои хора им се плаща, за да пускат провокиращи теми, за да се запази трафика...
Дано се лъжа жестоко! Това място отдавна не е това, което беше....

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Мнениеот kn9453 » Пет 06 яну 2012 16:00

orlin4ooo написа:
kn9453 написа:
Rabbit_TDI написа:
kn9453 написа:Срещу всички "бангии" с нерегулирани,НЕзаводски китайски ксенон НА ДЪЛГИ

Заводските делим ли ги на китайски и некитайски ,или не?

Предполага се че заводския ксенон е регулиран и НЕ пречи на останалите участници в движението!!!
Подкрепям законовите мерки срещу "допълнително монтирания" ГЪЗАРСКИ ксенон за 50лв. на вече "изгнилата" бангийка на стойност 200-300лв.

като ти гледам профила и основния автомобил дето си го сложил там не виждам по какво се различава твоята кола от определението "изгнила" бангийка на стойност 200-300 лева ?

Да колега, точно така е !!!!
И сега какво остава на тази "изгнила бангия"..... КСЕНОН!!! и то не за да ми "свети" на мен,а да ме виждат
другите колко гОем гъзар съм!!! mhihi
И още нещо:
Може да не пишем правилно и разбираемо на български (кирилица) но пък сме "защитници" на евтиния и опасен ксенон!

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Пет 06 яну 2012 16:20

Както казах и в предната тема:Нямам нищо против качесвен ксенон на каквато и да е кола,стига да е направено кадърно.
Против съм това разни точно селски гъзарчета с акъл на полуолигофрени да ми осветяват очите от разпдащите им се коли,вместо да потегнат малко тая 'Бангия'.
Ксенона се превърна по-скоро в мода,отколкото в нещо друго-да изглежда добре,но за сметка на какво?
Масово ксенон-системите са поставени на амортизирани стари автомобили,които не би трябвало да бъдат на пътя.
Пак повтарям -нямам нищо против старите коли-даже много им се радвам.Годините не са мерило за качеството и донякъде за безопасността.Затова,хората които притежават възрастен автомобил в подобаващо състояние -моля не се обиждайте
Всеки има право да се движи по пътя и заслужава уважение,но когато с полуразпаднала се кола заслепяваш насрещното движение,не ми остава нищо друго освен да ти тегля една майна и да ти кажа-извинявай ама ти си еба*и селянина прост,защото най-малкото те боли фара,че аз нищо не виждам и въпреки че го знаеш много добре си слушаш Весна Змиянац в гоуфа и си мислиш,че си пич. :не:
Ама си един прост селянин с голф.Не случайно именно накичването на колите с крайно некореспондиращи с вида и състояние им артикули роди в съзнание на хората -Гоуфаджията,а това е колкото забавно,толкова и жалко.

pa4oni
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pa4oni » Пет 06 яну 2012 16:41

Колеги леката кола ми е Мазда xsedos 2000 V6,фаровете са с лупи и какъвто и ксенон да сложа светят точно на черта на диапазон какъвто им реголирам.Вана ми е Галакси 2,8VR6 фаровете са обикновени без лупи,та там и скъп ксенон да слагам светят разпиляно не се реголират точно на черта....Извода...Ксенон се слага само на фарове които са с лупа всички други са за халогенни крушки.Според мен трябва със закон да се премахнат ксеноните от обикновените фарове без лупа.Тотално ти вадят очите при разминаване ...........Е,сега ще има разногласия по темата от колегите с обикновени фарове но ТОВА Е САМАТА ИСТИНА.

orlin4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот orlin4ooo » Пет 06 яну 2012 16:49

старата песен на нов глас - вече няма смисъл от теми за или против ксенон-а консенсус никога няма да постигнем но по-ме е яд че има хора дето са се вманиячили че чуждите коли са кочини стари бангии струват 200 лева и прочие, не забравяйте колеги от къде сте тръгнали ами помислете накъде отивате с тази злоба и завист ...

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Пет 06 яну 2012 16:58

orlin4ooo написа:старата песен на нов глас - вече няма смисъл от теми за или против ксенон-а консенсус никога няма да постигнем но по-ме е яд че има хора дето са се вманиячили че чуждите коли са кочини стари бангии струват 200 лева и прочие, не забравяйте колеги от къде сте тръгнали ами помислете накъде отивате с тази злоба и завист ...

Никой не злобее,не си разбрал същината на казаното.

Потребителски аватар
Div Selqnin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Div Selqnin » Пет 06 яну 2012 18:08

Благовест написа:

А фара ти подготвен ли е за бял габарит? След като в завода са преценили да сложат жълт ти с какво право си сложил бял ? А така със същото право аз пък съмс и сложил ксенон ;) на "бангийката" значи вие ревете не срещу ксенона а срещу не регулирани фарове :bishop . И ок един въпрос ако си сложа ксенон на 4300 или и по слаб вие как точно ще познаете дали това е заводско или ксенон? Вместо да се чудите защо хората слагат на "бангиите" си ксенон я се замислете къде отиват парите за винетките от данъците от глобите и защо караме по лунни пейзажи и по пътища без маркировка? Я се запитайте ако има маркировка и няма винаги дупки които да пазим дали ще имаме чак такава нужда от силни фарове? Я се замислете човек който навърта по 200-300км повечето от които през ноща дали му е приятно да се мъчи да търси пътя да варди дупки и то на някаква светлина дето тука има тука няма ( ще кажете колата е стара е как да си взимаме и караме нови коли като излизаме на пътя и еб****е ма***та на цялата кола?) Вместо да ревете ксенона тва ксенона онова аз на дълги на незнам си какво вместо да провеждате кампаниии долу ксенона уредете във всеки град да има къде да ти регулират фаровете близко до безплатното (мисля че всеки може да отдели за това 5-10-15-20лв)

Пак тръгнахте да оправяте кривите краставици а не се замисляте за сериозните проблеми точно така оставяйте да ви промиват мозъците и си стойте вкъщи и плюйте голфаджиите със злите им гърнета и ксенони и чакайте нещо да се оправи ;)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”