Голф 2-странно поведение на спирачния педал

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 2-странно поведение на спирачния педал

Мнениеот ktamen » Вто 10 яну 2012 21:35

Не е малко разбира се, но с моя стил на каране няма никога да загрее толкова :?

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Вто 10 яну 2012 22:19

agent_kowalski написа:
старата кипи при по-ниска температура, и ако я загрееш достатъчно може да останеш без спирачки
Това малко ли е :D Иначе като почне да пропада педала дори без някакво особенно натоварване на спирачките работата с помпата не е читава.Възможно е на различни коли течноста и помпата да изкарват различни години.Като видиш в казанчето че течноста е черна не е добре работата,иначе виждам съм коли ,които са на 5-6 години без да е сменяна течноста и си седи бистра и нямат проблеми.Всичко е до зависи.Аз предпочитам примерно на 3 години да си я сменя.Нито е скъпа,нито е сложно,нито отнема супер много време :)

:да: :да: :да: :да:

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Вто 10 яну 2012 22:25

ktamen написа:Без да сменям спирачната течност гумичките изкарват 20г, ти като я сменяш твоята помпа да не би да изкара 60г mhihi .
Доколкото знам смисъла да се сменя спирачната течност е, че старата кипи при по-ниска температура, и ако я загрееш достатъчно може да останеш без спирачки, не знам да има някакво по-особено влияние на гумичките, ама може и да има.
Колегата най-добре да я смени щом така и така ще пипа там и без това ще трябва да обезвъздушава - просто да остави да се изтече повече от нужното и готово.

колега,ако става въпрос за мен,аз просто си сменям спирачна течност както си е предписано от завода производител,за да не сменявам спирачна помпа.В този форум на последък се навъдиха хора по умни от хората проектирали колата.По добре да си предпазя оригиналната от колото да се набия на някое Ментелли.

Поздрави :да:

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 11 яну 2012 8:56

Ковалски написа, че помпата ще изкара три пъти повече, ако си сменя редовно спирачната течност и отговора за 60годишната помпа беше адресиран до него, с теб сме писали почти едновременно. И аз знам, че смяната не е излишна, но все пак смятам, че на старата течност се приписват незаслужено доста недостатъци.
Поздрави и за теб :beer

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Сря 11 яну 2012 9:33

Значи ясно е че имах в предвид друго.Примерно ако забравиш един път течноста да стане на боза много е вероятно да скапе гумичките на помпата,тоест дали ще я ремонтираш или ще вземеш нова ти си преценяваш.
Ако я сменяш навреме може да изкара примерно 3 смени.Помпата като всяко нещо съзададено от човек има някакъв живот и рано или късно ще се спапе пак.Това ми беше идеята.Иначе може и 60 години да изкара ,какво и пречи. :shock

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”