Проблем с оборотите на ГОЛФ 4 1,6 8V
- plamski3
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL
Re: Проблем с оборотите на ГОЛФ 4 1,6 8V
Би ли споделил как и с какво го запуши и как отведе картерните газове надолу? Благодаря 

- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Капачка от Кока Кола 2.5 L и маркуч.
- plamski3
Благодаря!
- plamski3
Колеги проблема с нестабилността на ниските обороти се оказа в дросела. Почистих го хубаво и се оправи, но не за дълго понеже ми беше скъсан маркуча за картерните газове. След като на негово място сложих снадка от обикновен маркуч за въздух и 2 скоби всичко се нормализира и грешката се изчисти
Сега се захващам с проблема с високите обороти. След новата диагностика се оказа че ми дава грешка в датчика на Хол (на разпределителния вал)
Въпросите ми са може ли нещо да се е зацапало, замърсило, или да не прави хубав контакт този датчик и как се поправя ако може? И евентуално дали дали мога да си го сменя сам и каква му е цената? Благодаря предварително
Сега се захващам с проблема с високите обороти. След новата диагностика се оказа че ми дава грешка в датчика на Хол (на разпределителния вал)
Въпросите ми са може ли нещо да се е зацапало, замърсило, или да не прави хубав контакт този датчик и как се поправя ако може? И евентуално дали дали мога да си го сменя сам и каква му е цената? Благодаря предварително

- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
Аз също благодаря на pedalchobaba, че и при мен доста конденз стана на капачката на двигателя. Само че мисля за тръбичка с алуминиева вложка която може да се огъва.Дайте малко инфо с какъв маркуч сте извадили картерните газове и колко на долу от двигателя, че да не мирише в купето.
- plamski3
Колега аз си свързах тръбата от капачката за маслото и гофрирания маркуч с маркуч за въздух и 2 скоби. Мисля че ако е трябвало да се отвеждат надолу са щели да го направят при самото конструиране.
п.с. разхода ми малко спадна но не съм сигурен дали се дължи на това съединение.
Поздрави

п.с. разхода ми малко спадна но не съм сигурен дали се дължи на това съединение.
Поздрави

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”