Избор на амортисьори и повдигане на Голф 3?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Bioside
Автомобил:
Двигател:

Re: Избор на амортисьори и повдигане на Голф 3?

Мнениеот Bioside » Вто 07 фев 2012 18:41

И какво излиза в крайна сметка :?: Колкото и пари да даде човек пак ще седне на масата ,,от женската страна,, mhihi Не мога да разбера само що говорим велики приказки за сигурност,като изсипваме една кофа пари за менте.В BG това е ежедневие.По добре човек да отиде на една автоморга отколкото да напълни гушата на някой който използва наивноста ни и дере по 2 кожи от гърба ни заради това че искаме всичко да е по правилата.Само че правила няма.Какво значи 2 год гаранция.Как така от една дупка и няма вече гаранция.Нали има шок тампон.Той за какво е.Предната ми кола беше Жигула.Купена пълнолетна и карана от мен още толкова.Не съм запомнил да и замръзнат амортисьорите или да откаже да ме пусне вътре дори и след зверски студ.Тука не беше мазане със силиконов спрей със течен парафин със вазелин със глицерин абе една сутрин ми идеше да го нагриза от яд Немеца.Май наистина ставаме роби по собствено желание.Че не може да става въпрос за сравнение откъм вървеж няма спор,ама за возия и пространство :?: Ако поръчителят на народната кола стане от гроба много от VAGиналните индженери ще ядът и пият.Поздрави колеги и да сме живи и здрави :drunk

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 07 фев 2012 18:43

Колега, вземи си една Жигулка пак, все още се намират по пътищата mhihi
Ако и някой друг колега, като биосиде, изпитва носталгия към старите коли, особено към Джета, да ми се обади, може да измислим нещо mhihi

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Вто 07 фев 2012 18:57

Колега ти разбра ли вообще каква е целта на поста ми.Нямам носталгия по Руското возило.Но аз притежавам 22 г по нова кола от нея с детски проблеми които все още не са решени :beer

Потребителски аватар
kostenskia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kostenskia » Вто 07 фев 2012 19:28

като иска6 да го повдигне6 тоя голф-отива6 в некоя морга и си купува6 пружини от дизелов голф (само провери преди това с кой тампон на макферсана е твоя голф 6тото има разлика в диаметара на навивките -при голямия тампон навивките на пружините са с по голям диаметар)и си взема6 такиви пружини и след това си купува6 и газ амортисъори 6тот те са двойно дества6ти,бутат и нагоре и надолу и имат леко повдига6т ефект а и пружините на дизела 6те го вдигнат о6те малко 6тот на дизела мотора е по тежък и техните пружини съ6то 6те го повдигнат и 6те си ре6и6 проблема

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 07 фев 2012 19:29

Bioside написа:Колега ти разбра ли вообще каква е целта на поста ми.Нямам носталгия по Руското возило.Но аз притежавам 22 г по нова кола от нея с детски проблеми които все още не са решени :beer

Нали си наясно, че идеални неща няма? Не може хем така, хем иначе. Като искаш да ти е тихо и комфортно - нов модел, като искаш да ти вее на ушите и при 120 км/ч да крещиш, за да се чуете - Жигула .

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Вто 07 фев 2012 19:52

Може Колега.Може да отидеш в един магазин,да не се опитат да ти пробутат менте а да ти предложат ментето и оригинала на различни цени.Да ама при нас не е така.И двете са ментета ма на различна цена.Ти кое ще избереш като участник в този форум.Ако си работил в такъв магазин ...а ако не си :?: Само за пример нямащ нищо общо с темата.Скапан механизъм ел стъкло.Отивам на Ауто+ .Топран 65лв.Да ама моя е с някъкъв мотор дет не става на този.Отивам на друг магазин и ми предлагат от Немско за 85 лв с 3 часа изчакване да го довлечат от някъде.Същия опакован в друга още по безлична кутия.Та Така :drunk

reingar-x
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот reingar-x » Вто 07 фев 2012 23:27

Така като чета май ще ме откавете от магазините,мисля да намеря някой пасат на части и ще сравня мойте и неговите и ако е вярно,че ще може да повдигне голфа ще търся такива от пасат.

Потребителски аватар
G-HELL
Автомобил: Golf MKIII
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Сря 08 фев 2012 0:10

Да не пускам нова тема понеже и аз съм с Голф 3 (1.4) и имам да правя малко предница и мисля да сменя предните амортисьори. Единият може би е крив, защото колата имаше удар от нея страна. Под удар се разбира сменена полуоска, носач... А другият амортисьор забелязах, че омаслява и като, че ли е поизпуснал. Този Билщайн виждам много го хвалите (то всеки си хвали неговото де), та въпросът ми е колко пари струва бройката (за предни амортисьори). Също се замислям за тези Кайаба, но чета ту положителни, ту отрицателни мнения за тях, според едни били хубави, но возели по твърдо, според други били боклуци и след 20-30хил км сдавали багажа. Та ще видим какво ще вземам, не мога да взема твърдо решение :roll: А за тампоните там има ли значение пак каква марка са и какви пари вървят. Значи идеята ми е само пружините да си оставя и всичко да разкарам.

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Мнениеот dushanov » Сря 08 фев 2012 9:47

G-HELL, bilstein, SACHS, BOGE са твоите ам-ри! На която и от 3-те марки да попаднеш ще останеш доволен ако не са ментаци разбира се! Лошото, е че дори в големи оторизирани магазини се срещат ментетата. Kayaba може да си я купиш от Косер. Средно качество е на средна цена. MONROE също не са лоши. Цените са различни. По-добре си вземи някой приятел с теб, който има отстъпка във въпросната верига магазини. За тампоните залагам на LEMFERDER - пристрастно мнение.

п.с. Няма марка авточаст продавана тук в БГ да е 1-во качество. Всичко е от 2,3 ниво надолу!
И всички амортисьори за двойно действащи!

reingar-x
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот reingar-x » Сря 08 фев 2012 12:55

Колега и аз съм пред избор за предни амортисьори но за боге 167лв като за мойта каруца не ми се дават за каяба ми искат 98лв,мислех за билщайн един приятел ми провери тук в некъв магазин във Плевен му казали 75 лв и мислех за тях но пък като ми казаха,че е пълно с техни ментета.Направо да те заболи глава докато избираш да е нещо по свесно да му купиш боге а то на 21г. кола.

Потребителски аватар
G-HELL
Автомобил: Golf MKIII
Двигател:

Мнениеот G-HELL » Сря 08 фев 2012 18:09

Ами то от самото закупуване на колата до вкарването й в движение се понабутах. Стана нещо като проект реставриране. Скоро не мисля да я сменям така, че дано попадна на качествени авточасти. Сега пак я вкарах в бокса до напролет и ще правим предница, че и тя се обади. Та покрай предницата да сменим и амортисьорите и да я карам на реглаж. Като прочетох по-горните постове си правя заключение, че цената е малко относителен фактор за качество... Замислял съм се и за спортно окачване втора ръка, ама много не ми се нрави идеята колата да става по-ниска от това, което е в момента, пък и ще трябва да компенсираме с по-голяма джанта, а сме има няма 60 кончета и да не умаляваме хептен в баирите. А и хидравлика нямаме, вярно по-лесно се върти волана от на дядо ми ладата, ама с по-широка гума от 175-185 и на голфа съм правил мускули ;) Тази верига Косер видях, че имат магазин в Търново и мисля да отскоча до там като поутихне времето поне информатмвно да хвърля едно око на цените :)

pmidas
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pmidas » Нед 12 фев 2012 22:57

И аз напролет съм намислил да сменям задните ама като гледам цените в БГ по добре да си поръчам от Англия:

http://www.eurocarparts.com/shock-absorber

+ доставката ще излезе даже по евтино но пък за сметка на това няма да е менте!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”