би било лошо ,ако нямаш антифриз. аз вече крам с един от 4 години и към 80 000км доливам само чиз антифриз от синия. изобщо не съм обръщал внимание какъв цвят са ми сипали , май като го гледам един такъв оранжев изглежда

kcars написа:Не става дума за пресичане.
muns61 написа:kgdim написа:dxd написа:muns61 написа:vilden написа:Г11 и Г12 се пресичат. Ако пише Г12, като сипеш Г11 той действа по-агресивно към охладителната система, защото не е предвидена за това. Ако няма значение какво сипваш, нямаше да го пише.
Би ли обяснил, в какво се състои разликата в охладителните системи, предвидени за различните видове антифриз? Много ще е интересно.
Потърси във форума и ще намериш отговор-Г12 е за по-новите коли с алуминиеви блокове,а синия е доста по-агресивен при такива блокове и прави мизери-той си е за старите чугунени блокове
A след 2004 или 2005 са с лилав G12+
Демек, новите алуминиеви блокове са по-лабави от старите алуминиеви глави?Че някои производители имал алуминиеви блокове още от времето, когато на фолксвагените не е имало радиатор, да не говорим за антифриз.
Ами алуминиевите радиатори, те по-кирливи ли са след нам коя година?
Основната причина се нарича ЕКОЛОГИЯ, да се избегнат етиленгликолите и подобни. Останалото е приказки за широката публика.
До този момент пресичане от смесване на антифризи не съм видял, освен ако не е попаднало масълце. А повярвайте, доста съм видял и отдавна не вярвам само на написаното в мануалите.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 73 госта