Не пали нито на бензин, нито на газ - Драмата продължава

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Cocolino
Автомобил:
Двигател:

Re: Не пали нито на бензин, нито на газ

Мнениеот Cocolino » Пон 13 фев 2012 14:19

snupeca написа:Как мериш бобина колега? Проверява се така - вадиш централния кабел, и го даваш на капака на клапаните да речем, някой ти върти стартера - ако има искра - не е бобина.

Колега, казах, че не съм добре с токовете и може и да мера грешно.
Свалям 2-та кабела на бобината и единият кабел ( на уреда) в едната дупка, другият кабел - в другата дупка (на бобината) и следя какво напрежение ми дава.

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пон 13 фев 2012 14:22

Я пробвай както ти казах - вадиш централния от края дето върви към дистрибуторната - че съм бил свидетел как вадят и от бобината.. mhihi и виж дава ли искра въобще. Най-чиста работа да намериш друга бобина за проба де. :mrgreen:

Ето пример - само дето колегата си е избрал корпуса на бобината за пробна площ mhihi

http://www.youtube.com/watch?v=Ld8SHu6S ... e=youtu.be

Потребителски аватар
Cocolino
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cocolino » Сря 15 фев 2012 20:20

Колеги, оказа се нещо, което никой нямаше как да предположи... Мокри свещи...

Потребителски аватар
snupeca
Контакти:

Мнениеот snupeca » Сря 15 фев 2012 20:23

Cocolino написа:Колеги, оказа се нещо, което никой нямаше как да предположи... Мокри свещи...

Е това е едно от първите предположения при подобни проблеми, но ти каза че са ок.. mhihi Тук се има предвид, че си ги свалял, преглеждал итн.

Потребителски аватар
Cocolino
Автомобил:
Двигател:

Re: Не пали нито на бензин, нито на газ - Решено!

Мнениеот Cocolino » Чет 16 фев 2012 20:43

Колеги, драмата продължава... Вече пали без проблем, както завърта. Но изниква вече друг проблем. Колата е загряла напълно и си карам и изведнъж падат от нищо оборотите на 0 т.е. колата загасва напълно и докато е в инерция вкарвам скорост и придърпва 2-3 пъти и се оправя. След това изключвам от скорост и всичко е наред. Държи добре оборотите. След 5-10 минути пак карам и пак изведнъж от нищо падат и пак скорост, придърпване и оправяне. Случва се и по време на движение, когато съм на скорост - придърпва 2-3 пъти стабилно т.е. е изгубила мощност и след това се нормализира. Страх ме е да не се случи и докато не съм в движение, че после няма палене... Сега какво става?

Потребителски аватар
snupeca
Контакти:

Re: Не пали нито на бензин, нито на газ - Драмата продължава

Мнениеот snupeca » Чет 16 фев 2012 20:47

И отново залагам на датчик на Хол или бобина.. първи път.. mhihi :mrgreen:

Потребителски аватар
Cocolino
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cocolino » Чет 16 фев 2012 21:05

Е защо? Колата пали, работи си на място, работи в движение и изведнъж гасне в движение... А после при включване на скорост пак тръгва с придърпване...

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Чет 16 фев 2012 21:16

Я първо кажи от какво ти бяха мокри свещите предния път?

Потребителски аватар
Cocolino
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cocolino » Чет 16 фев 2012 21:20

Локва или сняг, най-вероятно.

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Чет 16 фев 2012 21:40

в смисъл къде са били мокри,нали си мерил кабели и прочие,как не си видял?А сега провери ли ги пак за мокро?

Потребителски аватар
snupeca
Контакти:

Мнениеот snupeca » Чет 16 фев 2012 21:40

Колата пали, караш, бобината има пробив, влиза влага и се чудиш какво става. Датчика пък даже не му е нужна и причина да се бъзика. Като се замисля, може и клемореда да е намесен, въпреки че е споменат вече - проверете и това. :mrgreen:

Потребителски аватар
sextom
Автомобил: Audi A3 1.9TDI 131hp
Двигател:

Мнениеот sextom » Чет 16 фев 2012 21:47

Ако мога и аз да задам един въпрос в на колегата темата. Моят проблем е сходен. Колата пали от първия път, на газ, без никакви затруднения от студеното време. Ако я оставя за 2-3 минути да поработи на място колата е перфектна. Никакви забележки. Ако се кача и потегля веднага следват следните проблеми: 1. като на колегата по горе придърпва доста стабилно 1-2 пъти, губи мощност 2. след като вече съм потеглил и ако ми се налижи да намаля рязко скоростта и колата изгасва, това не става когато я пускам по наклона на свободна, случва се когато съм на скорост и трябва да набия спирачка, и да натисна съединителя за да сваля предавката 3. идва ред със запалването когато колата е изгаснала в този случай, но това мисля, че е защото е студено времето и изпарителя замръзва.
Пак казвам, проблемите ги няма ако колата поработи 2-3 минути на място преди да потегля. Колата е Golf II 1.8 RP Monojetronik.

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Чет 16 фев 2012 21:56

Да,на теб ти замръзва изпаритела,случвало ми се е вднъж при -20.За колегата проблема е с толкова решения,че трябва да гадаем.Ако се включа и а зс хипотеза,мога да предположа че ключа газ/бензин прави номера,комутатора в бобината и т.н.По интересното е,че никой не попита ква вода в свещите.В капачката дистрибуторната да,ама в свещите кво означава вода,в лулите лед ли.Това ми е интересно за питане и етествено,да се търси пак там проблема за начало-свещи.Ако са стари или с друго темп.число е възможно да реагират като бобината-тука има тука нема.Хипотези бол,да видим първо тая вода и другото ще е на майстор.
пп Това постоянно ли,на бензин ли....бедно ти е инфото за диагноза.

Последна промяна от Iezekil на Чет 16 фев 2012 21:59, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Cocolino
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cocolino » Чет 16 фев 2012 21:58

snupeca написа:Колата пали, караш, бобината има пробив, влиза влага и се чудиш какво става. Датчика пък даже не му е нужна и причина да се бъзика. Като се замисля, може и клемореда да е намесен, въпреки че е споменат вече - проверете и това. :mrgreen:

Колега, малко не ми се връзва това, защото всичките пъти преди да загасне колата никога не ми е придърпвала и не ми е давала проблеми. Последното се оказа от свещите, явно, че са мокри. Подсушени са и запали и изведнъж започна да придърпва... Смисъл сякаш бобината не играеше никаква роля в тези проблеми досега... Или пък е играла? Просто коментирам, а не оспорвам. Как да разбера дали има пробив тая бобина, задължително ли трябва да купя нова, защото не е малко пари...
А пък, ако има пробив, не трябва ли след като включа скорост и тръгне да работи веднага пак да ми направи проблем... а не след 10-15 минути. Или пък непрестанно да имам проблем?

Свещите са чисто нови. Бяха овлажнени. Не знам от къде - може би от някоя локва е стигнало и до тях

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Чет 16 фев 2012 22:01

Ако са овлажнели електродите им може да е антифриз,уточни се!Ако е локва може да ти е замръзнал и въздушния филтър примерно....Това на газ ли го прави или и на двете,това е важно...Пиши,мастило има.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”