Проблем с високите обороти ГОЛФ 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
plamski3
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AKL

Re: Проблем с високите обороти ГОЛФ 4

Мнениеот plamski3 » Нед 19 фев 2012 21:17

Как мога да го проверя и изобщо дали имам такъв ?

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Нед 19 фев 2012 21:32

просто разединяваш(разхлабваш) тръбите преди него!и тест драйв!
или откачаш тръбите от колектора!и проба!ама на място!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 19 фев 2012 23:22

:lol: Добре, де!
Хайде сега някой да ми обясни какво общо има задръстения (евентуално) катализатор с грешката за Хол-датчика в делкото, че не схващам... :roll:

Потребителски аватар
izzo_
Автомобил: VW Jetta 5 FSI
Двигател: BVY 2006 150hp
Контакти:

Мнениеот izzo_ » Пон 20 фев 2012 0:08

Колега, провери си ламбда сондата. Това с играенето на оборотите само на загрял двигател ли го прави?
През VAG-COM-a си пусни една времедиаграма за ламбдата да видиш как ти работи..

Потребителски аватар
plamski3

Мнениеот plamski3 » Вто 21 фев 2012 23:19

Прави го и на топъл и на студен двигател.

Потребителски аватар
plamski3

Мнениеот plamski3 » Сря 22 фев 2012 13:21

Здравейте колеги.
Днес направих поредния тест - този път на датчика на коляновия вал. В книгата за голф4 е описано да се замери съпротивлението между клема 2 и 3 на буксата отиваща към датчика.Границата му е 450-1000 ома. При мен е 10 000 ома.Проверих за късо съединение между трите клеми и между 1 и 2 съпротивлението е 0 и уредчето пищи т.е. има късо съединение между 1 и 2 клема на буксата отиваща към датчика. В книгата пише , че при такива обстоятелства се сменя преобразователя ( датчика ) .

Какво се прави при такава ситуация ? Не трябва ли да се смени окабеляването към датчика ?

Благодаря! :beer

Потребителски аватар
plamski3

Мнениеот plamski3 » Сря 22 фев 2012 13:53

Малко редакция.
450-1000 ома трябва да е на клемите 1 и 2 на буксата на самия датчик. То 900ома приблизително 1000 т.е. е в нормата.На клемите м-у 1 и 2 , 1 и 3 както и 2 и 3 всичко си е нормално т.е. няма проблем в датчика.
На клемите на буксата които идват от компютъра също замерих и се м-у 1 и 2 съпротивлението е 0 и дават на късо. Така ли трябва да е ?? м-у 1 и 3 има 10 000 ома съпротивление.
Какво да правя? Дали да проверявам веригата от компютъра към датчика ?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 22 фев 2012 14:29

plamski3 написа:Днес направих поредния тест - този път на датчика на коляновия вал.

Да не се изказвам прекалено неподготвен, ама... ако не работи този датчик - нямаш шансове да запалиш :?
Всъщност - rudoni вече го е написал :да:
Не е в него белята, значи.

Потребителски аватар
plamski3

Мнениеот plamski3 » Чет 23 фев 2012 23:08

Колеги днес отново тествах. Този път бяха буксите на датчиците на разпр и кол валове към ЕБУ-то.
На буксата на разпределителния вал и ЕБУ съответно на пинчета 1- 62 няма прекъсване, 2 - 76 пак няма , 3 - 70 - има прекъсване, дали е тук проблема ???? Проверих дали някой от 1 2 и 3 на буксата и на датчика нямат връзка с масата, но няма и така трябва да е. На буксата на коляновия вал .. 1 и 70 няма прекъсване, 2 и 63 пак няма , 3 и 56 , пак няма прекъсване. Пробвах дали имат връзка към масата на колата но пак нямаха (така трябва да е).
Притеснява ме 3 - 70 - има прекъсване, дали е тук проблема ????
Ако някой знае нещо нека да сподели :)
Благодаря!

Потребителски аватар
plamski3

Мнениеот plamski3 » Съб 25 фев 2012 0:05

Колеги, въпрос!
В книгата за фв голф 4 пише че за буксата на датчика на разпределителния вал на 1 е + 2 маса 3 сигнал а с диода го свързвах към 2 и към маса на колата (в-у) корпуса на динамото.
Дайте малко инфо дали така трябва да се свърже?

Потребителски аватар
plamski3

Мнениеот plamski3 » Съб 25 фев 2012 14:06

Колеги, днес пак пробвах със светодиод и пак си свети постоянно ?!
Я кажете са тези прозорци (за датчика на разпределителния вал)

Потребителски аватар
plamski3

Мнениеот plamski3 » Сря 29 фев 2012 23:47

Днес пак ходих на диагностика - поредната! Отново проблемът беше същия. Камшафт 00515 - датчик разпределителен вал. Проблемите които напоследък се появиха при колата е че пали при задържане на ключа в крайно положение за повече от обичайното време. Когато се движа със скорост 5-10-20км/ч и съм я пуснал на свободна да си върви, мотора спира да работи и ми светва лампата за акумулатора (загася се сама). Ниските обороти отново на моменти полудяват и играят от 500 до 1200. Когато подам газ, колата сякаш прекъсва (така се чува) - а стрелката на оборотомера първо тръгва малко надолу и после започват да се вдигат оборотите. На свободна не стига до прекъсвач да се чува тън тън тън на границата на червеното а прекъсвача идва на 5500 6000 и постоянно играе - не застава стабилно на едно място. Като я изцедя до край на 1-ва 40-45 и забива мусората на 2-ра 80-85 и пак така. Проблемите са както при загрял така и при не загрял двигател, както на газ, така и на бензин. И разхода мисля че ми е малко висок - около 10 газ смесено (80-85км извън градско и 10-15 км градско) сменям скоростите на 2000 2400 оборота, а извън града карам с 80-90 на 5-та.

Моля помогнете кой с каквото може че адски много ме дразни поведението й.
Препоръчайте ми сервиз в Бургас.И какъв да е за ел. частта или за самия двигател(към какво да е насочен сервиза)?
Благодаря!

Потребителски аватар
zeroheat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zeroheat » Пон 05 мар 2012 17:33

Аз имам подобни проблеми, със същия мотор съм AFT. Смених бенз. помпа, свещи. Прегледах кабелите - ОК са. Само да спомена, че колата на газ си върви почти идеално, но на бенз. при студена кола, примерно тръгване рано сутрин за работа, колата върви едвам едвам. На диагностика няма никакви грешки освен за това, че е разкачена ламбда сондата, но тя не работи от доста време. Мисля да чистя бенз. инжектори с УЛТРАЗВУК. Но колегата от тази тема viewtopic.php?f=5&t=307608&start=15 се е оправил с нов бенз. филтър, така че май ще опитам 1во това.

Ако някой може да даде други идея нека заповяда. Аз опитах какво ли не.

Доскоро.

Потребителски аватар
Slimline
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Slimline » Пон 05 мар 2012 17:44

Мобе би греша или не разбирам достатъчно проблема за да имам разумно обяснения, но имам едно на ум. Не мисля, че ще е от него, а просто искам да чуя дали стъпковия мотор прави такъв проблем. На свободна в дживение оборотите стигат до 3500/4000. Спрял на свободна оборотите падат до 1000. Когато пак тръгна и бутна свободна, оборотите веднага се дигат на 3500/4000. От какво може да е този проблем, дали проблема е същия и при теб, защото не знам дали ако е от мотора, дали и на предавките прави така, а не само на свободна. И пак казвам! Не знам какъв е проблема. След като прочетох високи обороти се сетих за форд пума, която имам и при която проблем е описа по горе с стъпковият мотор.

Потребителски аватар
Steels
Автомобил: Arteon SB 280hp
Двигател: DNFE

Мнениеот Steels » Пон 05 мар 2012 20:26

plamski3 написа:Днес пак ходих на диагностика - поредната! Отново проблемът беше същия. Камшафт 00515 - датчик разпределителен вал. Проблемите които напоследък се появиха при колата е че пали при задържане на ключа в крайно положение за повече от обичайното време. Когато се движа със скорост 5-10-20км/ч и съм я пуснал на свободна да си върви, мотора спира да работи и ми светва лампата за акумулатора (загася се сама). Ниските обороти отново на моменти полудяват и играят от 500 до 1200. Когато подам газ, колата сякаш прекъсва (така се чува) - а стрелката на оборотомера първо тръгва малко надолу и после започват да се вдигат оборотите. На свободна не стига до прекъсвач да се чува тън тън тън на границата на червеното а прекъсвача идва на 5500 6000 и постоянно играе - не застава стабилно на едно място. Като я изцедя до край на 1-ва 40-45 и забива мусората на 2-ра 80-85 и пак така. Проблемите са както при загрял така и при не загрял двигател, както на газ, така и на бензин. И разхода мисля че ми е малко висок - около 10 газ смесено (80-85км извън градско и 10-15 км градско) сменям скоростите на 2000 2400 оборота, а извън града карам с 80-90 на 5-та.

Моля помогнете кой с каквото може че адски много ме дразни поведението й.
Препоръчайте ми сервиз в Бургас.И какъв да е за ел. частта или за самия двигател(към какво да е насочен сервиза)?
Благодаря!

Ми смени го тоя датчик какво чакаш тя колата си е казала какво и има. Аз имах същите симптоми разделих се с едни 170 лв и колата заспа.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”