ktamen написа:Върху стартера има едно цилиндърче, от което стърчат два дебели болта - това е шалтера на стартера. Горния болт е свързан с много дебел кабел към плюса на акумулатора. Почисти с шкурка до лъскав метал и двата болта. После измъкни от буксичката тънкото кабелче и с късо дебело парче меден тел свържи буксичката с горния болт - шалтера трябва да изхвърли бендикса и стартера трябва да завърти, ако изхвърли бендикса, но не завърти трябва да свържеш с дебелия меден тел и двата болта, без да прекъсваш тока към малката буксичка (тела трябва да го огънеш като буквата Г предварително)- и пиши какво се случва. Не е нужно да си на контакт докато бърникаш там, стартера пак трябва да върти, но колата няма да запали, ако не си на контакт.
Тоя алтернатор в заглавието откъде го измисли?
1 Прегледа ли си клемите дали са стегнати и почистени?
2 Прегледа ли минусовия кабел дали е добре свързан към купето и скоростната кутия?
3 Прегледа ли плюсовия кабел дали е добре свързан към горния болт?
Аз се съмнявам, че проблема е в стартера, най-добре запали с бутане и закарай цялата кола на майстор.
това е най-добрия вариант.За заглавието се обърках,щото наскоро сменях алтернатора и така ми е дошло по инерция да го напиша

По принцип съм чел тука че дизелите не е хубаво да палят с бутане,но ще се прежаля за 1 път

.Мерси за съветите.Утре ще я вкарам в сервиз и ще видим от къде идва проблема