проблем с голф 3 -светка лампата а маслото
-
valio_9b
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проблем с голф 3 -светка лампата а маслото
Да ти кажа по думите ти колата има същите симптоми като моята ,да си смени маслото е моето мнение
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
можели да е от компютъра на колата евентуално да е натрупала грешки от газ`та
-
valio_9b
- Автомобил:
- Двигател:
Добре аз да попитам защото не съм толкова компетентен но при условие че зумерът не пищи трябва да е датчик или незнам какво
- galyaradeva
- Автомобил: Vw Caravelle 1998
- Двигател: VR6-140hp
- Контакти:
Ееее колеги една гарнитура за картера струва колкото кутия цигари.. Кво се циганеете. Готови сте да дадете 20 30 лева за масло а не ви се дават 6-7 за гарнитура. Свалянето е елементарно за 30 мин. работа със две почивки. Така поне елиминирате един от многото вероятни проблеми. А и едно профилактично почистване на цедката и картера няма да навредят на мотора. 

-
merkury
- Автомобил: VW Transporter T4
- Двигател: 2_4D
- Контакти:
stefan4o написа:Редът е:
1. Замерване на налягане при загряла кола (но загряла добре, а не само антифриза - т.е. маслото и то да е от порядъка на поне 90 градуса). Показанията ако не се лъжа трябва да са ПОНЕ 2бар при 2000 оборота, оттам надолу мисля че сработваше системата за ранно предупреждение.
2. Ако колата ти е наред по т.1 прегледай си датчиците (също така виж дали са такива за модела ти, щото на моето АБУ му бяха сложили датчик от 1.3HK и си пищеше доволно като загрее колата. На датчика на АБУ пише 1.4-1.8 бар, а на другият пишеше 1.6-2.0 бар ако не ме лъже паметта.
За помпата - предполагам ако е подпушена цедката налягането пак следва да е по-ниско. Но за проверката е нужно да се свали картера, да се вземе нова гарнитура, да се източи старото масло (евентуално може да се смени с друго), а това коства пари. Моята цедка си беше позапушена лекинко, понеже двигателят е бил каран с кофти или старо масло от италианеца, на картера имаше доста тиня, която почистихме като го свалих.
Най-лошият вариант е да имаш ремонт по долната част на мотора, което като цифра ще ти излезе доста пари, ако не си правиш сам ремонта. В такъв случай някои решават да сложат добавка и... колкото изкара и това е (както те е посъветвал твоя майстор).Аз добавката съм я сложил вече сега ще покарам малко със нея и ще сменя маслото със филтъра и пак ще го замеря както казваш,но пък нищо не се чува по мотора на практика мърка ! А в отговор на това че проблема на другият колега е след като го прави на загрял двигател е като моя проблем и като гледам и той ще трябва да смени маслото с филтъра
Опасявам се, че ако проблемът ти е в двигателя на следващата смяна на маслото пак ще има пищене на зумера. Иначе ако си късметлия може да се окаже, че маслото ти е било боклук.
Колега слушай stefan4o. Но ако има проблем с налягането на маслото, може проблема да е и от масления филтър. Обикновено при проверките се върви отзад напред. Започваш от налягането на маслото и ако не е там едно след друго проверяваш всичко до таблото. Все някъде има проблем. Ако всичко е наред и проблема не се е изчистил, значи нещо си пропуснал.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”