избор на Голф 3
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: избор на Голф 3
Колеги измествате се от темата исках да разбера горе долу колко ще е данака на 115ката + гражданската за 1.6 разбрах само за данака а за гражданска нищо тея масла и там другите неща които прочетох по горе нямат значение всяка кола си ги иска дали ще е от 50 лв или от 10 трябва да се сложи..
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
bellucci написа:а можете ли да ми кажете цени на данак и гражданска и за двата двигателя ???
Разбира се, за 2.0/115 ги знам. биляшките са ми в джеба

данък в София: 111 лева

полица ГО в София: 238 лева - сиромах съм и е на вноски

иди карай после 2.0/115

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
bobocamaro написа:bellucci написа:а можете ли да ми кажете цени на данак и гражданска и за двата двигателя ???
Разбира се, за 2.0/115 ги знам. биляшките са ми в джеба![]()
данък в София: 111 лева![]()
полица ГО в София: 238 лева - сиромах съм и е на вноски
иди карай после 2.0/115
Вярно с оригинала

- tonev79
- Автомобил:
- Двигател:
bellucci написа:Колеги измествате се от темата исках да разбера горе долу колко ще е данака на 115ката + гражданската за 1.6 разбрах само за данака а за гражданска нищо тея масла и там другите неща които прочетох по горе нямат значение всяка кола си ги иска дали ще е от 50 лв или от 10 трябва да се сложи..
Колега,данъците за всяка община са различни,а колкото до застраховките,може да ги провериш по всяко едно време в сайта на SDI
- dushanov
- Автомобил: Seat Toledo 2
- Двигател: AGN
Да кажа и за 1,6 101к.с. Защото никой не е писал (и да отговоря на автора). За Стара Загора:
Пътен данък: 20лв
ГО: 161лв
Пътен данък: 20лв
ГО: 161лв
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
bellucci написа:Колеги измествате се от темата исках да разбера горе долу колко ще е данака на 115ката + гражданската за 1.6 разбрах само за данака а за гражданска нищо тея масла и там другите неща които прочетох по горе нямат значение всяка кола си ги иска дали ще е от 50 лв или от 10 трябва да се сложи..
Виж се сам за какво точно питаш!Кой е основният ти въпрос...
bellucci написа:Здравейте колеги искам да ви попитам какъф голф 3ка да си взема.. мисля да го карам предимно градско а се двумея между 2 двигателя 1.6 101 к.с или 2.0 115 к.с значи тоя 1.6 е бензинка няма газово и не мисля да му слагам до като 2.0 е със газ.. а Искам да ви питам във Вървежа кой от двата вида в по добър и има ли голяма разлика и съответно плюсове и минуси на двата мотора. Благодаря ви предварително
- mladennn
- Автомобил:
- Двигател:
земи си 2.0 115
за разхода да ти кажа направо дал ша е 1.4 1.6 2.0 се +- 1 литър говоря за смен разход
разликата е че големия мотор можеш да го докараш на разход като малкия, но малкия не можеш да го накараш да върви като големия, надявам се да ме разбираш
тва от опит го казвам ABF ми гори колкото ABS да не кажа че и по малко
за разхода да ти кажа направо дал ша е 1.4 1.6 2.0 се +- 1 литър говоря за смен разход
разликата е че големия мотор можеш да го докараш на разход като малкия, но малкия не можеш да го накараш да върви като големия, надявам се да ме разбираш
- crime_evil
- Автомобил:
- Двигател:
mladennn написа:земи си 2.0 115
100% ВЯРНО

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
mladennn написа:земи си 2.0 115
Най-после някой го синтезира!

-
- Автомобил:
- Двигател:
не АБФ не искам интересуваха ме тези неща за 2.0 и 1.6 значи тая ГО е бая височка
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Цифрите, които чета са точно за 2.0-115. Да, ГО е много скъпа......
-
- Автомобил:
- Двигател:
а някой може ли да кажи конкретно за Варна колко е данака ? щом зависило от общината ??
- dushanov
- Автомобил: Seat Toledo 2
- Двигател: AGN
Е, колега, ми ти искаш всичко на готово. Използвай търсачката на сайта. Използвай google. Има много калкулатори в нета. Отделно зависи имаш ли катализатор или не. Ама теб щом те притеснява го или данък... вземи си един г3 1,4 или абу 1,6 и поне ще спиш спокойно... 

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Е, що да го притеснява... пита си човекът
И аз да съм и аз ще питам.
Но, виж, на тези години вече най-важна е поддръжката. Търси по-запазената. Всичко друго е отдавна отминало - и коне и екстри. Това, което трябва да знаеш за двулитровото е, че макар и да е малкото ГТИ, все пак е ГТИ и възможността да намериш пазено е доста малка. Още повече, че и частите са им една идея по-скъпи от на по-малкия мотор. 1.6 при всички случаи ще е по-евтино за поддръжка. Не че 2.0 е много скъпо, все пак е Г3.
Казвам, което и да вземеш ще е кошляк, така че гледай да е по-малко чупения кошляк.
А хубавото е, че и двете машини вече ще са си показали магариите на кола след десетата година, така че това да не те плаши.

Но, виж, на тези години вече най-важна е поддръжката. Търси по-запазената. Всичко друго е отдавна отминало - и коне и екстри. Това, което трябва да знаеш за двулитровото е, че макар и да е малкото ГТИ, все пак е ГТИ и възможността да намериш пазено е доста малка. Още повече, че и частите са им една идея по-скъпи от на по-малкия мотор. 1.6 при всички случаи ще е по-евтино за поддръжка. Не че 2.0 е много скъпо, все пак е Г3.
Казвам, което и да вземеш ще е кошляк, така че гледай да е по-малко чупения кошляк.
А хубавото е, че и двете машини вече ще са си показали магариите на кола след десетата година, така че това да не те плаши.
- GTI 16V ABF
- Автомобил: VW Corrado
- Двигател: 2.8 VR6 - AAA
За мен 2.0 115hp е по-добрия вариянт
8 клапановите двигатели са по подходящи за градско каране 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”