Vento 1,6 ABU няма мощност

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
re_gamen
Автомобил:
Двигател:

Re: Vento 1,6 ABU няма мощност!

Мнениеот re_gamen » Пон 16 апр 2012 17:24

От към ускорение зависи: до към 60-70 се представя добре, първа скорост е доста къса, но нагоре стават по-дълги предавките. Когато се вдигне по-голяма скорост обаче, започва да и става трудничко, да не кажа, че 120-130 ги прави с мъка...
Двигателя и цялата кола са доста запазени, не е на много километри за годините си (170к) и се съмнявам да и взет живота, още повече така да е направена.
Бензиновия филтър е сменен, както и всички останали консумативи - направено е пълно обслужване.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 16 апр 2012 17:28

Преди да се направи обслужването така ли беше пак колата? От колко време я имаш? Скоро ли се появи проблемът? Откак я имаш ли е така? За да се намери проблемът или поне да имаш ориентир е хубаво да се започне от някаква изходна позиция. Ако караш разбъркано и сменяваш наред може да се окаже, че половината загубено време и пари са били на вятъра. Дотук от постовете ти никакъв ориентир няма откъде, как, защо и т.н., а предисторията е много важна и почти винаги тя е ключът за палатката. Все пак си на зор, редно е да се постараеш повечко, за да има по-успешни опити за помощ :wink:

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пон 16 апр 2012 18:13

Пък след като установиш дали не е нещо от посочените по-горе, може да си погледнеш и кода на скоростите. Представи си някой да си е тряснал друга кутия, и ти да се чудиш защо нещо не е напълно наред. :mrgreen: Както е писал и колегата над мен - забележи има ли промяна след обслужването което си правил?

Потребителски аватар
re_gamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот re_gamen » Вто 17 апр 2012 0:16

Автомобила го имам от 1 седмица. Веднага след като го купих направих обслужването, така че за периода преди това не мога да кажа нищо. Колкото до липсата на мощност при дълги изкачвания, тя няма как да се усети от каране в града.
Много неизвестни има, именно за това въпроса ми е главно към хора, които имат същия мотор - 1,6 ABU. Както един колега е писал по-горе
nikolai_an написа:според мен е нормално това "явление" за този мотор,понеже и аз карам голф с този мотор и положението е същото,комресия и всичко по мотора си е наред...!

,така искам да чуя и други мнения. Гадаенето в случая е безсмислено. Мерси на всички колеги, които разсъждават и искат да помогнат в тоя наистина интересен казус! ;)

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Re: Vento 1,6 ABU няма мощност

Мнениеот vaiper 1 » Вто 17 апр 2012 14:32

Казус няма :Mr Green Fun
1 на газ или на бензин е
2 саединитела буксува ли
3 дане задържа някое колело
4 компресия имали мотора
5 ремака как е зацепен
6 свещи дистр.капачка състояние
Помисли провери всичко това и напищи кое как е успех :beer

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Вто 17 апр 2012 16:04

Колега, и аз съм с такъв мотор ,с Голф 3. И Нещата при мен са аналогични- на равен път максимума е 150 км/ч с педала до пода. Дойде ли баир от примерно 100 стават 70-80 и ако баира е по-продължителен се налага да свалям скорости. Изобщо имам чувството,че колата е адски нееластична на 5-та предавка,дори и само с един пасажер.Това ме дразни. Чакам по-добри финансови времена за да отворя мотора и да видя за какво става въпрос и да направя пълно обслужване на главата че и без това сълзи от гарнитурата. Знам че не съм със заводската кутия за тоя мотор но незнам кода на сегашната.

Потребителски аватар
bodil4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bodil4o » Вто 17 апр 2012 16:33

stefarata написа:на равен път максимума е 150 км/ч с педала до пода.

Аз карам abu и на равен път съм постигал 180 км/ч (по километраж) като съм със 195/50/15 гуми. При баири нямам проблем. Това от 100 км/ч да падат до 70 км/ч не ми се е случвало колата си ги поддържа. Е сега много зависи и от баира и от оборотите и предавките. Може би сте с по-дълги предавки незнам. При мен на 5-та с 3000 оборота се движа със 120км/ч. Така, че колега провери дали с толкова върви и твоя. Двигателя си е много хубав и ако се поддържа добре ще ви изкара много. Имайте в предвид, че този мотор не е направен за гонки и тн. и неможе да го сравнявате с по-големите. Трябва и малко майсторлък откъм поддържане на обороти, в които двигателя му е "най-удобно"(ако мога така да се изразя) и не се натоварва излишно.

janko_danev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот janko_danev » Вто 17 апр 2012 18:25

Колега провери си центровката.Аз съм имал голф 1.6 АБУ,колата си е пъргава,добре си върви,имаш някъкъв проблем с центровката или горивото.Не тие издухан мотора,ако беше ще разбереш,харчене на масло,загряване...Направи една диагностика и ше видиш че нещо по сместа или зацепването нее наред.Поздрави.

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Вто 17 апр 2012 20:24

re_gamen написа:Мненията на "nikolai_an" и "my heart iS iCe" ме накараха да погледна документите и наистина толедото е било с 1F мотор. Ако нещата са наред, както колегите казват, то тогава аз баирите трябва на 3-та да ги катеря :banghead: ... А "nikolai_an", ти като си със същия мотор на голфчето как се справяш с изкачванията, разхода? :beer

ами да ти кажа разхода на газ градско под 13 на 100 трудно мога да го сваля,за бензина немога да кажа,че на 2,69 за литър... scare ,само паля на бензин и толкова...иначе надълго с по скромно каране пада и под 10,нопък аз не го жаля много и си го натискам доста,но пък и го поддържам най-редовно откъм консумативи и ремонти, пък за баирите цедачка и това е..просто такива са му възможностите какво да очаквам от 75 коня?Вярно един познат има толедо 1,6 75 к.с но не е а абу мотор(не съм виждал абу на толедо де,но...знам ли)и определено върви повече от абуто но е и с друг мотор а и скоростите са му други,но общо взето никой досега несъм чул да се похвали от абу-то откъм изкачване на баири и изпреварване,имам и поло 1,4 APQ мотор 60 коня спрямо абу-то е един малък изтребител... love.vw love.vw love.vw

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 18 апр 2012 9:11

На толедото не се монтират наклонени напред мотори. Там 1.6 е близнак с EZ и останалите 1.6 карбураторни на Мк2. Като характеристика не са по-различни - мощност и върт.момент, но все пак конструктивно е по-друг - с по-голям диаметър на буталото, но с по-малък ход от на АБУ.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”