проблем голф 4 с бутони за ел. стъклата РЕШЕН!
- pavlincho
- Автомобил: Голф 4
- Двигател: ASZ [2002]
Re: проблем голф 4 с бутони за ел. стъклата
някой има ли снимков материал с ремонта на това нещо ?
- boyan.chav
- Автомобил: VW Golf IV 1998
- Двигател: 1.4 16v 75hp AHW
- Контакти:
Копчето има два режима на работа: ръчен и автоматичен, две положения за натискане. При първото натискане на ръчен режим, стъклото слиза или се качва колкото желаеш. При второто - автоматично слиза или се качва. Сваляш цялата конзола, пълно разглобяване и почистване. Инфо за разглобяването искаш ли? Да знаеш, че ще ти е нужна кръстата часовникарска отверка 

- ZeroCool
- Автомобил: ImamDa
- Двигател: sVatreshnoGorene
- Контакти:
Haralampi написа:pedalchobaba написа:Това пък с бушоните откъде ти хрумна? Движи ли ти се стъклото? Бутона реагира ли на натискането по някакъв начин? Значи имаш захранване на модула. Къде се меткаш в бушоните.
Щом си проверил за грешки, предполагам на 46-ти канал, а не на 01-ви, значи не е от комфорт модула. Остава копчето да се е прецакало. То поне се сваля за 15 сек. Що не вземеш от някой за проба да видиш.
Твърде просто гледаш на нещата както винаги - "има/няма", трета възможност няма.Не всичко е толкова просто, но очевидно в случая не е там проблема. И все пак ако това се е появило непосредствено след смяна на акумулатора не разбирам защо търсим проблема в гумичките на бутоните... доста голямо съвпадение би било, авторът да пусне тото.
Но си заслужава проверката, тъй като се демонтира и отваря лесно.
Без да се обиждаш ти гледаш твърде "просто"

смъкват ли се стъклата, значи има захранване...има ли захранване значи бушона е здрав....точка
- pavlincho
boyan.chav написа:Копчето има два режима на работа: ръчен и автоматичен, две положения за натискане. При първото натискане на ръчен режим, стъклото слиза или се качва колкото желаеш. При второто - автоматично слиза или се качва. Сваляш цялата конзола, пълно разглобяване и почистване. Инфо за разглобяването искаш ли? Да знаеш, че ще ти е нужна кръстата часовникарска отверка
При мен не слиза на долу просто като го натисна на "първото положение" нищо не става. това ме интересува как да го опрва
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
ZeroCool написа:смъкват ли се стъклата, значи има захранване...има ли захранване значи бушона е здрав....точка
В конкретния случай е възможно да е така. В универсалния - далеч не

Пример от миналата седмица - лампата в купето работи, отворя ли жабката - в жабката не свети а купето изгасва. Ситуация в която очевидно ток има..... а проблемът бе именно в изгорял бушон

И всъвсем принципно - преди да разглабя човек колата при ел проблем е редно да инвестира 2-те минути да си провери бушоните, независимо от всичко. Поне аз бих постъпил така.
- boyan.chav
- Автомобил: VW Golf IV 1998
- Двигател: 1.4 16v 75hp AHW
- Контакти:
pavlincho написа:boyan.chav написа:Копчето има два режима на работа: ръчен и автоматичен, две положения за натискане. При първото натискане на ръчен режим, стъклото слиза или се качва колкото желаеш. При второто - автоматично слиза или се качва. Сваляш цялата конзола, пълно разглобяване и почистване. Инфо за разглобяването искаш ли? Да знаеш, че ще ти е нужна кръстата часовникарска отверка
При мен не слиза на долу просто като го натисна на "първото положение" нищо не става. това ме интересува как да го опрва
С тънка права отверка внимателно махаш пластмасата на дръжката. Конзолата мисля, че беше на щипки. Като я издърпаш изключваш буксата, която я управлява, защото кабела е къс и внимавай да не падне зад кората, за да не я разглобяваш после. Като обърнеш конзолата, на гърба й има няколко винтчета, за тях ще ти трябва часовникарска отверка. Има и една кръгла лепенка, под нея също има винтче. Разглобяваш, почистваш и би трябвало проблема да изчезне, ако не - нови копчета, не са много скъпи. Цялата процедура ще ти отнеме 10-15 мин. Пиши после дали проблема се е оправил

- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
За мен е нещо в комфорт модула!
Защо не откачиш акумолатора за 24 часа!Щом така е възникнал проблема,и да пишеш после какво става.
Друг вариянт е да отидеш на морга и да питаш дали имат копчета,и като ти кажат да...да закачиш буксата на вече разглобената конзола и да тестваш с техните копчета!
Мен лично,незнам защо но малко ме съмнява че няма да е от копчеата!
Защо не откачиш акумолатора за 24 часа!Щом така е възникнал проблема,и да пишеш после какво става.
Друг вариянт е да отидеш на морга и да питаш дали имат копчета,и като ти кажат да...да закачиш буксата на вече разглобената конзола и да тестваш с техните копчета!
Мен лично,незнам защо но малко ме съмнява че няма да е от копчеата!

- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Мен също силно ме съмнява да е в копчетата... там нещата са прости, а и да спре от веднъж е малко вероятно.
Повече мирише на комфорт модул, но при всички положения първо трябва да си сигурен, че не са копчетата въпреки всичко! Лесно се вадят както са ти обяснили колегите - взимаш на заем от друга 4-ка или Бора, само закачаш куплунга и пробваш.
Повече мирише на комфорт модул, но при всички положения първо трябва да си сигурен, че не са копчетата въпреки всичко! Лесно се вадят както са ти обяснили колегите - взимаш на заем от друга 4-ка или Бора, само закачаш куплунга и пробваш.
- pavlincho
boyan.chav написа:pavlincho написа:boyan.chav написа:Копчето има два режима на работа: ръчен и автоматичен, две положения за натискане. При първото натискане на ръчен режим, стъклото слиза или се качва колкото желаеш. При второто - автоматично слиза или се качва. Сваляш цялата конзола, пълно разглобяване и почистване. Инфо за разглобяването искаш ли? Да знаеш, че ще ти е нужна кръстата часовникарска отверка
С тънка права отверка внимателно махаш пластмасата на дръжката. Конзолата мисля, че беше на щипки. Като я издърпаш изключваш буксата, която я управлява, защото кабела е къс и внимавай да не падне зад кората, за да не я разглобяваш после. Като обърнеш конзолата, на гърба й има няколко винтчета, за тях ще ти трябва часовникарска отверка. Има и една кръгла лепенка, под нея също има винтче. Разглобяваш, почистваш и би трябвало проблема да изчезне, ако не - нови копчета, не са много скъпи. Цялата процедура ще ти отнеме 10-15 мин. Пиши после дали проблема се е оправил![]()
Благодаря колега разглобих го и го почистих със спирт и всичко е наред сега.
- ZeroCool
- Автомобил: ImamDa
- Двигател: sVatreshnoGorene
- Контакти:
Haralampi написа:ZeroCool написа:смъкват ли се стъклата, значи има захранване...има ли захранване значи бушона е здрав....точка
В конкретния случай е възможно да е така. В универсалния - далеч не![]()
Пример от миналата седмица - лампата в купето работи, отворя ли жабката - в жабката не свети а купето изгасва. Ситуация в която очевидно ток има..... а проблемът бе именно в изгорял бушон![]()
И всъвсем принципно - преди да разглабя човек колата при ел проблем е редно да инвестира 2-те минути да си провери бушоните, независимо от всичко. Поне аз бих постъпил така.
Примера ти е неудачен...понеже 2те неща са на различни бушони...докато ел стъклата захранването им идва от едно и също място....няма едно захранване за "ръчно" сваляне на стъклото и друго захранване за втората степен на бутона....
Тоест "универсалния" случай е когато нещо напълно не работи да се погледне бушона....
- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
Re: проблем голф 4 с бутони за ел. стъклата РЕШЕН!
Колега, вече си се оправил, ама да го има в архива 
viewtopic.php?f=11&t=122399&start=0&hilit=luciano

viewtopic.php?f=11&t=122399&start=0&hilit=luciano
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”