Проблем при паленето

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Проблем при паленето

Мнениеот radotom » Съб 12 май 2012 11:18

Iezekil написа:Та за паленето-след прочит на тази тема viewtopic.php?f=17&t=174901&start=0&hilit=%D0%B4%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%B5%D0%BB%2A
след прегелед на тези download/file.php?id=183284&mode=view
download/file.php?id=183283&mode=view

ОбъркАл си снимката, пич! :Mr Green Fun
Това, което си показал е дюза/датчик за входящ въздух.
ТПС -а е тази, дето ти пратих вчера:
http://media.snimka.bg/s1/0471/027185157.jpg

Мерих и на куплунга за дюзата,външните пинове за датчика които са.Не знам дали правилно съм разчел,че има връзка на показанията с температура на двигатела според таблицата download/file.php?id=183284&mode=view ,явно нещо бъркам и това не се отнася за там??При мен независимо от температурата на мотора ми вади 1800 ома.

Значи според измерванията излиза, че в момента при вас е лека жегичка - около 25* на въздуха mhihi
Завиждам защото в Пловдив вали. :|
Единствения начин на този IAT-датчик да му влиае температурата на двигателя е да си карал колата, желязото да се е нагряло и съответно да е нагряло всмукателния колектор (и моното). В нормални условия този датчик постоянно се обдухва с входящия в двигателя въздух и би трябвало да отчита температурата на въздуха, дето си влиза отвън. Температурата на антифриза (поне теоретически) не би трябвало да влиае на показанията му.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Чет 17 май 2012 5:48

Голяма каръщина.Докато се мъчих да наглася ТПС взех,че развалих четците.Поръчах цяло моно,хем да проверя по този начин и датчик вътре и бензинрегулатора.Да,ама като сложих новото няма палене.Оказа се спекла или изгоряла дюза.Та на новото моно се наложи да сложа моята плочка с дюзата и датчика.Реших да пробвам ако лесно се вадят дюзите да сменя тях,но спеклата се счупи от напъването...та не знам дали въобще да мъча другата,а много ми се искаше да проверя този въпросен датчик за въздух...Иначе се наложи да настройвам и новия ТПС с мултицета,колата се успа но проблема с паленето...

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Съб 19 май 2012 18:27

бабчо,до къде я докара?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”