при спиране оборотите падат и колата гасне! моля за ПОМОЩ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот SMEL » Пон 11 дек 2006 22:16

казах да пробва на място със спирачка-ако тогава намалят оборотите залагам на моето мнение.А това ще е 1-та бира в живота ми---никога не съм пил бира,само съм опитвал.Предпочитам ракия и вино-а и съм казвал хиляди пъти:САМО БЕЗАЛКОХОЛНОТО НЕ РАЗВАЛЯ ЧОВЕКА.

Потребителски аватар
Maldini
Автомобил:
Двигател:

По темата

Мнениеот Maldini » Чет 28 дек 2006 1:22

При мен го има същия проблем и се оказа от ТПС-а. Васко го откри разбира се :) Купих втора ръка плочка и някак си го нагласиха да работи и да не гасне, обаче дава нечовешки разход и на газ и на бензин. С 24 л газ минавам 180 км :) За справка преди с 24 л минавах 260 км градско. За сега правим кашета и след нова година живот и здраве ще купуваме нова дроселова клапа няма как, а дотогава се возиме и плащаме гориво и
това е :)

Потребителски аватар
agopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agopov » Нед 31 дек 2006 1:49

За да не пускам нова тема,може ли и аз да попитам нещо :?:
Значи паля си колата сутрин,или изобщо когато е студен двигателя няма проблеми пали си всичко точно,след като покарам малко и загрее мотора,и го изгася и после пак да го запаля и оборотите стават 500 :shock Прекалено са ниски,вечер ако е студено гасне в движение,и фаровете светват по-силно като вдигна оборотите :shock Забелязах че като бръмчи на място(докато отворя гаража) оборотите се колебаят от време на време.....от какво може да е това :roll: :?:
Много ше съм благодарен ако можете да помогнете с нещо :( Колата е Венто 1,8 ААМ
Пак се извинявам че пиша в темата на момчето :oops:

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Re: По темата

Мнениеот NovobranecGT » Нед 31 дек 2006 2:05

Maldini написа:При мен го има същия проблем и се оказа от ТПС-а. Васко го откри разбира се :) Купих втора ръка плочка и някак си го нагласиха да работи и да не гасне, обаче дава нечовешки разход и на газ и на бензин. С 24 л газ минавам 180 км :) За справка преди с 24 л минавах 260 км градско. За сега правим кашета и след нова година живот и здраве ще купуваме нова дроселова клапа няма как, а дотогава се возиме и плащаме гориво и
това е :)

И как по-точно разхода ти на газ ще скочи заради TPS-a :shock

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”