Голфа се предаде

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Re: Голфа се предаде

Мнениеот vasko__2 » Чет 24 май 2012 14:46

Като за начало свали капака на моното, дай "контакт" и виж дали няма да потече бензин покрай дюзата.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 24 май 2012 17:33

Съветите не са като парите,затова всеки ги дава,но не всеки ги взема.
Затова препоръки....ама мнооого горещи
1.Не пали повече колата!!!!!Нито на газ нито на бензин,
2.Отворете ДВГ.... на първо време главата...но май и картера ще трябва да се отвори.
Всяко друго действие ще бъде излишно или ще ти докара повече бели.
Ти имаш навлизане на голямо количество масло в горивната/ните камера/и... не забравяй това!...влязло е или през бутало или през клапан(според мен по-вероятно)....

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 24 май 2012 17:53

joker написа:Съветите не са като парите,затова всеки ги дава,но не всеки ги взема.
Затова препоръки....ама мнооого горещи
1.Не пали повече колата!!!!!Нито на газ нито на бензин,
2.Отворете ДВГ.... на първо време главата...но май и картера ще трябва да се отвори.
Всяко друго действие ще бъде излишно или ще ти докара повече бели.
Ти имаш навлизане на голямо количество масло в горивната/ните камера/и... не забравяй това!...влязло е или през бутало или през клапан(според мен по-вероятно)....

Не съм съгласен да отваря двигателя, проблема не е него, а в периферията. Когато пациента го боли нещо, не започфаш със скалпела, нали? Както каза колегата, да види първо регулатора на моното дали не изпуска бензин. И да запали мотора, без натоварване и без да загрее много, няма страшно. Маслото е рядко, но маже достатъчно за работа на място, няма да повлече. След такава беля, мотора вътре е чист и блестящ! :lol:

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Чет 24 май 2012 18:06

muns61 написа:Не съм съгласен да отваря двигателя, проблема не е него, а в периферията.:lol:

:да: Абе ако толкова лесно се цепеха мотори... Една кола да не е останала в движение... :dummy:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Чет 24 май 2012 20:58

dikara написа:Колеги става въпрос за Голф 3 94г. 1.6 моно с газова уредба. Колата е на баща ми и преди два дена ми се оплака че неще да пали и мирише на бензин като задавена. Днес отидох с моята кола и го дръпнах да запали, на първите сто метра колата запали на бензин, но започна много яко да пуши - гъст бял дим и за секунда под аспуха направи малка локвичка от масло. Обороти не държи никакви, а нивото на маслото беше много над максимума. Според вас какво маже да е това.

Белият дим и маслото,което било като локва под ауспуха за проблеми с горивото ли говорят?Ясно е,че смесва масло с гориво,но е ясно,че има комуникация между горивна камера и маслени магистрали...от къде?

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 24 май 2012 21:06

В диагностиката и ремонта на машини се върви от простото към сложното. Първо се търси причината за задавянето и влизане на бензин в маслото, после - останалото. Виждал съм въздушен филтър, пълен с масло и маслото в картера намаляло. После се оказа, че дюзата олива яко, бензина влиза в картера, в един момент се запалват парите и през отдушника маслото отива във филтъра, в цилиндрите и в ауспуха.
В случая може и да не е така, може да е духнал гарнитура, но трябва да се проверят възможните версии, особено когато е свързано с труд и даване на пари.

i3v3a3n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i3v3a3n » Пет 25 май 2012 8:56

Я виж антифриза как ти е , да не се окаже че и той ти е намалял или въобще го няма ....
по въпроса преди щателен преглед никакво отваряне на двигателя , факта че до последно е работел и изведнъж неще води до извода че се ебава нещо по горивната система имам предвид бензиновата , най вероятно ако запалиш на газ ще си работи нормално... факта че след бутане сте успели да я запалите води до извода (не е проблема в тоците по високото на свещите) а проблем с постъпването на бензин в цилиндрите или някъде е много или в някой цилиндър изобщо липсва , затова се е задавил двигателя и направо си го удавил в бензин съвсем нормално е пушека и всичко за което пишеш .... задължителна смяна на масло може би си го напълнил с бензин ... не те знам с какъв инжекцион си имаш или нямаш дюзи за да ти кажа какво да направиш за тест .... изпразване на бензина е тъпо това което те съветват колеги , ако го спираш трябва да го спреш отгоре където постъпва в двигателя или преди инжекцията , а и това не ти върши работа трябва да разбереш какъв е проблема защо си го задавил

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”