Изрових темата

за да не пускам нова.Имам известен проблем с темп.на маслото.Монтирал съм си маслен охладител,или както го наричат колегите по-горе "маслен отоплител"

Преди да измонтирам тази джаджа темп.на маслото рядко ми е стигала до 110 градуса,а след монтажа и,най често се движа в диапазона около 130

,онази вечер беше върха след известни "фортиций" температурата стигна 150 градуса,направо ме хвана шубе какво може да стане !

Сменил съм съм лагерите и сегментите на мотора,но не ми се вярва да е това

,а и температурата на водата си е в нормалните стойности,датчика на перката си реагира адекватно и на двете скорости(проверих),стрелката си показва както трябва(в процес на монтаж е дублиращ уред).Маслото е полуситентика на BP,незнам дали е добро

но доста ми изчукват повдигачите на загрял мотор,сега мисля да го сменя с минерално.Виждал съм монтирани маслени радиатори,но не знам тези адаптори дето се монтират на мястото на масления охлд. дали се продават някъде или трябва сам да си правя,а и маслени радиатори има ли нови,или трябва по моргите да се обикаля?

Оооф доста изписах ,ще ме извините.Очаквам съвети,предварително благодаря на отзовалите се !