Golf MK3 1.6 ABU Потъва педала на спирачката а пък не спира

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: Потъва педала на спирачката а пък не спира

Мнениеот samo_pechka » Сря 27 юни 2012 14:25

Ами то малко .....как да го кажа , е мръсна работа и се изисква канал, подемник .Може и без , но се налага да се смъкват колелетата или ако си много "гъвкав" и успяваш да се навреш на терсене място- няма. При смяна спир.помпа , се налага да се обезвъздушат всяко едно колело ( в старата спир.течност има влага и се налага смяната ѝ), абе играчка си е и недай си боже -превърти някоя "пишка"-кородирала на супорти или цилиндърче :banghead: става мамата си трака .... и жената ще тряя да помага , че пада едно помпане на педала :Mr Green Fun докат' изкараш въздуха.

Потребителски аватар
spoocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spoocky » Сря 27 юни 2012 15:00

Хаха :applause: Еми в събота сменявах задните цилиндърчета и обезвъздушавах, така че със запичането проблема отпада. Другото което не разбрах. Свалям колелата и почвам помпане за да изкарам старата течност, след което махам помпата ... така ли?
и отделно на какво се държи тая помпа, щото отгоре като я гледам влизат медните тръби които разпределят течността и от двете и страни май има по 1 винт само.
Хваната ли е по някакъв начин за сервото или на тези винта...
Абе като цяло исках да кажа че ако опишеш малко по-подробно няма да се разсърдя heavy metal zork :applause:

Потребителски аватар
badov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badov » Сря 27 юни 2012 18:30

Колега спирачните маркучи как са ти?Да не би след смяната на цилиндърчета и обезвъздушаване някое колело да затяга?Скоро при мен стана така-педала потъва до долу, а спирачки няма.Оказа се, че едното задно колело затягаше.Свалих го, ревизирах апарата+нов спирачен маркуч, обезвъздуших и всичко заспа.Вече 4-5 месеца нямам проблеми :) Огледай всичко, ако не си на 100% че е помпата.

Потребителски аватар
spoocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spoocky » Чет 28 юни 2012 11:42

Еми както казах вече всичко съм сменил освен помпата колега. Така че ме съмнява да е това. Просто не остана друг вариант и затова мисля че е помпа... Огледал съм маркучи, Сменил съм цилиндърчета, Сменях накладки предни и задни, сменях течността...
А не знам дали има общо но и сервото започва да ми вие повече от нормалното при докрай навит волан?!?

Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот x15 » Съб 30 юни 2012 15:05

За Виенето на волана, първо провери сервото на волана дали има течност.
Ако сервото на волана е ок, може да имаш въздух в системата.
Провери пак маркучите на предните колела да нямат "балони".

За да отвиеш тръбитеот помпата ще ти е полезно да имаш долните ключета и клещи, като новата помпа се обезвъздушава преди да се монтира, и после втори път се обезвъздушава цялата система.

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
spoocky
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spoocky » Сря 04 юли 2012 15:34

Течност за сервото има, но не съм я сменял от както съм я купил, а не знам дали предишният собственик я е сменял... Как се сменя ако е нужно?
Имам и нужните клещи и ключета... и обезвъздушаването става като поставя новата помпа ли???
Как да изкарам старата течност най-лесно?

Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот x15 » Съб 21 юли 2012 1:09

Ако имаш удобен маркуч някъде отдолу - от него, ако ли не сваляш ремъка отвиваш маркуча за ниско налягане и връткаш на ръка докато го източиш като в същото време може да доливаш в казанчето да не влезе въздух в системата. Това ако намериш удобно място да разкачиш маркучите, иначе става едно мазало....

nickyy_d'ge
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3 1.6ми АБУ -Потъва педала на спирачката а пък не с

Мнениеот nickyy_d'ge » Чет 12 мар 2015 17:16

Колеги виждам, че темичката е доста стара, но ще се опитам да я съживя. Така имам следния проблем педала на спирачката ми потъва, обаче странното, е че започва да потъва когато спра с абс, след като потъне натискам пак да се вкл абс-а и педала се оправя.И така го прави няколко пъти докато един хубав слънчев ден след натискане на педала малко по грубичко (изрязан участък от пътя) и си потъна и така и остана.Мислех, че е спир. помпа, но като угася колата и напомпам педала си остава горе.И все си мисля, че е нещо свързано с абс-а. Помагайте, че е ужасен този педал. :banghead

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”