azrod написа:Hristo.Cekov написа:Ivo 1983 написа:А провери ли капачката? Ако имаш познат вземи за проба неговата. Не ми отговори за мембраните на колко хил.километра са?
Ами газовата е нова на 2 месеца е,а капачката ще я пробвам довечера ,вчера не се сетих ще взема от пасата на брат ми![]()
Лично според мен проблема е в термостата или главата,по ми се иска да е първото,но в събота ще си каже майстора .
Ако ти е проблемен термостата ще има един от следните ефекти:
- и двата маркуча към радиатора са еднакво топли още преди 85-87 градуса и колата загрява бавно - блокирал термостат в отворено положение и не затваря охлаждащата течност само в малкия кръг до загряване на колата
- колата загрява много бързо, минава 90 градуса, долния маркуч си е студен - блокирал термостат в затворено състояние
Ако са ти проблемни мембраните на изпарителя съм чувал, че мирише на газ като отвориш капачката на антифриза
П.П.: Така като още веднъж прочетох какво си писал според мен не е блокирал затворен термостат и може би или е капачка, или гарнитура.
И аз така мисля,дано да е капачката ,че едно правене на глава си е към 400-500 лв