нормална ли е температура от около 70 градуса на Golf 3 ABU

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
terek
Автомобил:
Двигател:

Re: нормална ли е температура от около 70 градуса на Golf 3 ABU

Мнениеот terek » Чет 26 юли 2012 14:59

nikolai_an написа:
terek написа:Искам да попитам този маркуч които съм очертал в червено за какво служи при абу моторите го няма.
Изображение

има го този маркуч и при абу-то само че не влиза в този на радиатора а влиза в блока......целта е абсюлютно една и съща,служи за циркулация на охл.течност

При този двигател на снимката са два маркуча от разширителния съд,единия към радиатора,а другия към блока,при абу-то има само към блока,ако сложа и към радиатора няма ли да е по добре?Това ми е идеята,но не знам дали ще има ефект.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Чет 26 юли 2012 21:55

В случая стават 3 маркуча и този към блока срредния ми е неясен.На АБЦ и РП той липсва.Този по-горния и тънък при РП е както на снимката,от маркуча за радиатора,а при АБЦ е малко по-към блока,от тройника мисля тръгва.Той е с малко сечени и циркулацията през него не е голяма.Все пак я има,термостата е след радиатора и като върти малкия кръг помпата всъщност по този начин завърта и вода през казанчето,а може би пази и радиатора от налягане.От долната страна на разширитела си има третия маркуч към блока,така че този средния ми е загадка.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Нед 29 юли 2012 11:09

Я terek да поясни,като гледам снимката-абе няма ли допълнително посадена бобина?И какво се е получило,добре ли е,зле ли е,модел за донор,към какво е свързана...?

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Нед 29 юли 2012 15:28

При 5км спускане на ППХ е напълно нормално и естествено да падне температурата, особенно с климатик!

Потребителски аватар
terek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот terek » Нед 29 юли 2012 18:00

emo-gar написа:Я terek да поясни,като гледам снимката-абе няма ли допълнително посадена бобина?И какво се е получило,добре ли е,зле ли е,модел за донор,към какво е свързана...?

Не знам колега снимката е примерна от интернет е сваляна,иначе наистина се вижда че има друга бобина не знам каква е идеята от нея.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Нед 29 юли 2012 21:35

идеята е,че ползва комутатора от старата и му е по-евтино с такава бобина вместо да се ръси за нова такава

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пон 30 юли 2012 18:13

Отклоняваме се,но ако така лесно става да сложиш бобина от "чуково" запалване на оригиналния комутатор....пробал съм,работи,но до първия по-хладен ден.Първичната на "омметър"-подобна-към 3,5 Ома,ама индуктивността?Та при застудяване директно излита комутаторът.Не е тема за сложни разискавания,но съм решил да "реша" този проблем завинаги..."хоум мейд" комутатор и бобина-каквато има.Ама само го мисля..от мързел...ем знам как...някой ден "неволята" ще ме амбицира!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”