Ако сложа накрайник, ще вади ли звук?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
martincho
Автомобил: VW Golf MK3 1.6GT
Двигател: AEK 1996

Re: Ако сложа накрайник, ще вади ли звук?

Мнениеот martincho » Вто 31 юли 2012 19:17

zografski написа:Ако пътуваш на дълго често, много бързо ще се откажеш от тия ръмжащи гърнета и ще проклинаш деня в който си се замислил да ги слагаш!

Не пътувам на дълго а и съм млад още и ме радва да ми бучи, като не ми хареса ще го махна и готово :D

Потребителски аватар
Wrofeel_VR6
Автомобил: Passat 3B2 1.8T 20V
Двигател: AEB

Мнениеот Wrofeel_VR6 » Вто 31 юли 2012 19:19

То и аз така си виках, но откакто си сложил гърне карах една седмица и до ден днешен си го гледам в нас на паркета mhihi .

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Вто 31 юли 2012 19:21

zografski написа:Ако пътуваш на дълго често, много бързо ще се откажеш от тия ръмжащи гърнета и ще проклинаш деня в който си се замислил да ги слагаш!

Един приятел на пежото 306 имаше някво гърне -ремус ли, що ли - така го пуки. Как се радва, когато ремусът идгни и падна и си сложи обикновено гърне. По същата причина, описана от колегата.
Сега, спирам да те обежсдавам, но за мен на Г3 си върви оригиналното гърне. Не видях каква кубатура си - ако сложиш гърне с две тръби от ГТИ ще е яко. Хем звукът е хубав, стабилен, хем и визия си има. Ама кат видя някоя дърта кола с лъскавите широки тръби отзад ми иде да завикам "ИИ всички ръчички горее!" :mrgreen: :mrgreen:
Успех!

Потребителски аватар
jocha
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1.3NZ 1990

Мнениеот jocha » Пон 14 яну 2013 21:43

Колега ако искаш звук не става само с накрайник, трябва си спортно гърне минимум ще ти излезне 160лв с монтажа говоря за що годе здраво никилирано гърне което поне 2,3 год. ще те кара.Обаче тук идва един друг момент че обикновено само със задно не става ефекта клони към нулев.Аз съм пробвал 3 вариянта и сега ще ти дам някои насоки ако случайно решиш да правиш интервенции:
-без катализатор, без средно гърне,права генерация до задно гърне(проходно със заглушител сваляем на марка unique най-вероятно турска но съм изключително доволен не е мръднало вече 2-ра година)-звукът е отвратително силен и не се търпи... за 400м става
-без катализатор, с резонаторно гърне пура преди задното-нещата малко се очовечиха, но колата попадаше в някви резонанси примерно на 3-та с 50км/ч при подаване на газ бучеше повече от колкото като я изфорсираш иначе звука като цяло ПЛЪТЕН не ОСТЪР по-добре от като да е без нищо
–и 3-ия вариант който го направих вчера без катализатор на неговото място пура но дълга за да няма резонанси, пура преди задното на мястото на средното и задното - now we're talking!!! ефекта е уникален при ниски обороти си работи уникално тихо и басово ако си разсеян не можеш да разбереш че колата работи ефекта остава такъв до 3500 оборота при нормално подаване на газ ако се намачка се чува глухо и плътно бучене, на дълъг път до 100-110 когато колата се кара с малко газ е пълна тишина единствено търкалянето на гумите се чува, ОБАЧЕ!! когато намачкаш газта след 3000-3500 оборота ефекта е много плътен(басов) и приятен звук, при мен който съм с голф 2 1.3 звукът след 3500 оборота на 1,2 и 3 предавка при натиснат до долу педал на газта най-добре може да се сравни със звука от bravo hgt, след това вече от скоростта не се чува чак толкова и да го мачкаш.
Поздрави надявам се да съм помогнал :beer :beer :beer

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 14 яну 2013 23:02

death ОФФ кога най-после ще вземат да ви спират от движение и да ви пращат на проверовъчен изпит.

Потребителски аватар
GuLiVeR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GuLiVeR » Пон 14 яну 2013 23:05

сложи си тръба ф69.9 отпред до отзад и щи бучи якоооо.няма да издържиш

Потребителски аватар
jocha
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1.3NZ 1990

Мнениеот jocha » Пон 14 яну 2013 23:27

Когато спрат да продават гърнета със заглушител и когато на куките им купят устройство за мерене на децибели, тоест в близките 5 до 10 години няма да е mhihi mhihi

Потребителски аватар
martincho
Автомобил: VW Golf MK3 1.6GT
Двигател: AEK 1996

Мнениеот martincho » Сря 16 яну 2013 21:09

kris11 написа:death ОФФ кога най-после ще вземат да ви спират от движение и да ви пращат на проверовъчен изпит.

Пичага аз не искам да гърми а просто искам да заглуши специфичното виене от двигателя на голф :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”