Голф 3 АЕЕ - сериозен проблем!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dontaskdontsay
Автомобил: Golf III 1.6 1994
Двигател: ABU

Re: Голф 3 АЕЕ - не работи добре

Мнениеот dontaskdontsay » Пет 03 авг 2012 21:24

А голф 3 1.6 75кс с АБУ мотор има ли МАП сензор ?

skimu4ka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skimu4ka » Пет 03 авг 2012 21:41

Само капака, за цялата глава нямах време сега. Ако я бех свалил щях да видя може би повече. Колата е карана 4-5 години така в БГ вече и нямаше проблеми. Това имах на предвид дали е нормално да стой там ако маслото е сменено. След като се източи старото масло за смяна тези гнусотии не падат така че нямам как да се "отмият" след смяна. Другата мисъл ми беше да е толкова менте че да се се образували адски бързо в процес на работа след смяната.
Маслото светваше при около 900 оборота това забравих да кажа. След това гасне. Ама то пък как да не свети като не работише на 4 цилиндъра и не държеше обороти.
Не знам и аз вече.
За посочените ремонти и суми дума да не става. Това е ясно. Отделно че от толкова коли няма да тръгна да инвестирам такива пари за ремонт на двигател баш в тая. Не оправдано е.

skimu4ka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skimu4ka » Съб 04 авг 2012 22:42

Добре ако сменя само главата с цяла оборудвана?

Потребителски аватар
m&m16v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот m&m16v » Съб 04 авг 2012 23:26

Така като чета темата, май че ще излезе че е за отваряне на главата и на картера... Тоя хубавец АЕЕ няма нещо в него което да не е проблемно. Щом лампата е светела ще излезе за основни и биелни лагери, не се знае и маслената помпа в какво състояние е... Въоръжаваш се с нерви и го почвай!

skimu4ka
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3 АЕЕ - сериозен проблем!

Мнениеот skimu4ka » Нед 05 авг 2012 12:03

А защо като завъртя в началото и върти нормално само че не пали. Двигателя явно като направи няколко оборота и почва да върти на "полуоборот" ако така може да се изразя. Върти и все едно в опредена позиция затяга и като минава през нея стартера спира почти до 0. Явно там има много голямо усилие. Какво може да е станало?
Извинете ме че така питам, знам че дукат не се отвори нищо не може да се кажи, но просото сега няма това време да го отварям, а както виждам, доста хора са имали проблеми с тоя мотор.
Не знам дали си заслужава да отварям главата така без да вадя мотора, в смисъл дали ще може да се направи ремонта без да се сваля блока. Или по -добре направо да го вадя целия.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”