Голф 3 АЕЕ - сериозен проблем!
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
Re: Голф 3 АЕЕ - не работи добре
А голф 3 1.6 75кс с АБУ мотор има ли МАП сензор ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Само капака, за цялата глава нямах време сега. Ако я бех свалил щях да видя може би повече. Колата е карана 4-5 години така в БГ вече и нямаше проблеми. Това имах на предвид дали е нормално да стой там ако маслото е сменено. След като се източи старото масло за смяна тези гнусотии не падат така че нямам как да се "отмият" след смяна. Другата мисъл ми беше да е толкова менте че да се се образували адски бързо в процес на работа след смяната.
Маслото светваше при около 900 оборота това забравих да кажа. След това гасне. Ама то пък как да не свети като не работише на 4 цилиндъра и не държеше обороти.
Не знам и аз вече.
За посочените ремонти и суми дума да не става. Това е ясно. Отделно че от толкова коли няма да тръгна да инвестирам такива пари за ремонт на двигател баш в тая. Не оправдано е.
Маслото светваше при около 900 оборота това забравих да кажа. След това гасне. Ама то пък как да не свети като не работише на 4 цилиндъра и не държеше обороти.
Не знам и аз вече.
За посочените ремонти и суми дума да не става. Това е ясно. Отделно че от толкова коли няма да тръгна да инвестирам такива пари за ремонт на двигател баш в тая. Не оправдано е.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Добре ако сменя само главата с цяла оборудвана?
- m&m16v
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Така като чета темата, май че ще излезе че е за отваряне на главата и на картера... Тоя хубавец АЕЕ няма нещо в него което да не е проблемно. Щом лампата е светела ще излезе за основни и биелни лагери, не се знае и маслената помпа в какво състояние е... Въоръжаваш се с нерви и го почвай!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 3 АЕЕ - сериозен проблем!
А защо като завъртя в началото и върти нормално само че не пали. Двигателя явно като направи няколко оборота и почва да върти на "полуоборот" ако така може да се изразя. Върти и все едно в опредена позиция затяга и като минава през нея стартера спира почти до 0. Явно там има много голямо усилие. Какво може да е станало?
Извинете ме че така питам, знам че дукат не се отвори нищо не може да се кажи, но просото сега няма това време да го отварям, а както виждам, доста хора са имали проблеми с тоя мотор.
Не знам дали си заслужава да отварям главата така без да вадя мотора, в смисъл дали ще може да се направи ремонта без да се сваля блока. Или по -добре направо да го вадя целия.
Извинете ме че така питам, знам че дукат не се отвори нищо не може да се кажи, но просото сега няма това време да го отварям, а както виждам, доста хора са имали проблеми с тоя мотор.
Не знам дали си заслужава да отварям главата така без да вадя мотора, в смисъл дали ще може да се направи ремонта без да се сваля блока. Или по -добре направо да го вадя целия.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”