Въпрос за фаровете на Голф-4 1.6 ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
izzo_
Автомобил: VW Jetta 5 FSI
Двигател: BVY 2006 150hp
Контакти:

Re: Въпрос за фаровете на Голф-4 1.6 ?

Мнениеот izzo_ » Сря 05 сеп 2012 13:40

Колеги, след като няколко пъти разглобявам вратата, заради механизма на прозореца, днес не успях да я отключа с дистанционното (само с ключ). Както и на колегите по-горе зумера ми не пищи, крушката на вратата обаче свети. Странното е при мен, че не мога да запаля - тръгвам да въртя ключа и ми изгасва всичко по таблото(дневен пробег и часовник), чува се от таблото нещо като навиване на лента и като върна ключа дневния пробег и часовника са занулени. Та дали този проблем с таблото и паленето има общо с въпросния микроключ, че направо се поболях? :roll:

mme
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за фаровете на Голф-4 1.6 ?

Мнениеот mme » Вто 09 окт 2012 17:54

Във връзка с подмяната на бутона на заключващия механизъм и високоговорителя в таблото с уредите. При мен се оказаха повредени и двете.
Бутона можете да си поръчате от http://tpetrov.com/search.php?prod=%D0%91%D1%83%D1%82%D0%BE%D0%BD+PM2-111+ON-OFF
Има ги и в Конрад на цена от 32ст.
Високоговорителя естествено е подменен с приблизителен аналог: http://tpetrov.com/search.php?prod=%D0%92%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB+120OM+21MM
При подмяната на бутона се налага разпилване на отворите или както е посочил колегата ceneto. На новите бутони отворите са с около 1мм. по-високо и ако ги монтирате така, гърбицата която трябва да натисне пъпката удря в корпуса на бутона и не се върти. Т.е. не се получава желаният ефект.
За високоговорителя изрязвате помощните крачета ниско до платката, а новото високоговорителче запоявате директно на изрязаните по-високо (почти до корпуса)крачета.
Сега всичко работи както би трябвало да е. Успех с подмяната!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”