Бавно загрява и после прегрява???!!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
DOHC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DOHC » Сря 10 яну 2007 11:56

dxd написа:Датчика се сменя само на студен двигател иначе ще го прее... още преди да си го сложил и пак ще ти дава грешни темп.и все едно нищо не си направил :wink:

Колега я обясни по-подробно от какво ще се прецака датчика, като го смениш на горе-долу топъл двигател? :?

Golf 3 1.8 написа:
rexpitbul написа:Има датчик за който отчита темпетатурата.
Трябва да се намира на блока.
Според мен той дава грешно показание на стрелката.

Да бе знам го тоя белия от дясно като застанеш пред колата.мерси бях изключил за него утре ше го сменя......

Датчика под номер 5 на снимката!
ПП. Ако намериш точно същия датчик (че предлагат едни в който пластмасовата букса не влиза и трябва да се махне), кажи от къде си го купил! Благодаря предварително.
Изображение

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: Бавно загрява и после прегрява???!!!

Мнениеот joker » Чет 11 яну 2007 13:20

kaloyan22 написа:
Golf 3 1.8 написа:Г3 2.0 16в.Кат запаля сутрин му трябват сигурно 15мин да стигне 80градуса на водата и кат се завра в задръстване стига 100грасдуса.С нов термостат съм!Ако някой има идеи да сподели че ме дразни вече....

А на дълъг път как е температурата? При мен с изряден нов термостат достигам 95 градуса за 15 минути и после се колебае между 93-98 независимо от карането , което си е нормално-този уред на таблото не е толкова прецизен

100 градуса не е ненормална темпратура при бавно каране или при зарътване,както и при продължително изкачване-стига да не е задържа повече от 3-4 мин след включване на перката.Иди на елкон със загрял двигател и те с декодера на компютъра ще ти измерят реалната температура

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Чет 11 яну 2007 13:46

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... highlight=
Виж тук данните за температурите!Възхитен съм от новия термостат-щом температурата се поддържа в диапазон от 5-6 градуса независимо от вида каране-градско/магистрала.Със стария температурата варираше 75-95 градуса през лятото и имах голям разход на гориво!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”