Бора 1600 или 1800.. cc..?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Re: Бора 1600 или 1800.. cc..?

Мнениеот pedalchobaba » Вто 02 окт 2012 19:05

В подкрепа на казаното от Мuns61 ще добавя, че първата ми кола, един Бръмбър 1300 с F двигател, 40 к.с. за непросветените, съм го карал само аз 14 години. Обиколил съм България с него безброй пъти и все още съм жив, а и не си спомнял да съм съжалявал.
На колегата И го точи И го бара му предложих варианта с 2.0 не защото е по-голям от 1.6, а по простата причина, че имам възможност да карам VW и с двата двигателя и просто 2.0 е по добър. По еластичен е. Разликата в оборотите, при които достига максималния въртящ момент и максималната мощност е по широка, отколкото при 1.6.
А в крайна сметка разлика в харчовете няма. Моторите са сходни. С просто обслужване и еднакъв разход на бензин.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Re: Бора 1600 или 1800.. cc..?

Мнениеот mania » Сря 03 окт 2012 10:42

В крайна сметка по-малкият мотор харчи колкото по-голям в условията на българските пътища, обаче перманентно се държи в обороти и затова цялата система се износва по-бързо. Плюс това, основният проблем на малолитражките - като си я караш сам ще си ок, но като качиш 2 човека и багаж заспива. Мисля, че оптималните мотори за Голф/Бора са 1.8 е 2.0.
А за състезателите - и с 1.1 можеш да се убиеш.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”