Много слабо парно на Голф 3.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
boro7777777
Автомобил: Golf 3
Двигател: AEA

Re: Много слабо парно на Голф 3.

Мнениеот boro7777777 » Вто 16 окт 2012 22:49

andreiii_77 написа:здравей колега. не се чуди а разглобявай,аз в неделя правих това упражнение,неприятно е но няма как.аз лично клапите ги облепих със самозалепващо се алуминиево фолио,стана перфектно.сега е африка

То хубаво ще почна да разглобявам, но трябва да знам от къде е проблема.Ако радяторчето е прецакано, трябва да имам под ръка ново.
Друго нещо, което забелязах е, че при завъртяно на максимално топло, щом леко мръдне врътката към студено, топлото изчезва.

Потребителски аватар
Gencho87
Автомобил: VW Golf MK3 GT
Двигател: AEK 1.6 1995

Мнениеот Gencho87 » Сря 17 окт 2012 20:55

Аз също имам известни недоумения за моето парно. По-горе беше споменато, че смесвайки студено и топло, след като зимата не топли /ако е от клапите/, би трябвало и лятото на студено да духа топличко и климата да не смогва да охлади, но при мен не е така - охлажда си добре. По поста преди моя - наистина съм забелязал и при мен, че понякога си пускам средна температура нито топло, нито студено, да речем завъртам си копчето за врътката за топло-студено да сочи нагоре или леко в дясно зависи какво искам да ми вее :Mr Green Fun и ми прави впечатление че ако го врътна от студеното към топлото си духа там някаква температура, ако завъртя топло на макс и върна отново в същата позиция напимер горе по средата започва да духа по-топло от колкото е било преди тая процедура :shock Това ме навява на мисълта, че може да има някакъв проблем с врътката топло-студено /жилото/. Мисълта ми е, че ако нещо се е разхлабило жилото може би има вероятност да не отваря напълно "кранчето" на топлото и затова да се получават тия колебания.
Само отбелязвам, че не съм пипал там и не съм проверявал кое как е направено и как работи, споделям наблюдения и предположения :)
Не знам до колко обясних какво искам да кажа, но ако има някой който му е правило впечатление нещо подобно да помага, че може това да е и разковничето, човек никога не знае от къде ще изскочи зайчето :beer

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 17 окт 2012 21:34

За да ви кажа защо липсващия дунапрен на клапата топло/студено влияе повече на топлото. Във въздуховода като е на студено въздуха преминава директно към духалките, а като се завърти на топло се отклонява и прави един завой за да мине през радиаторчето. Ако клапата я няма въздуха ще си пердаши направо покрай радиатора.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”