Видях че към кутията на филтъра отиват разни маркучи но си помислих че са към газовата.
А за бенз филтъра, маркучът от "преливника" ( или там както се води това дето връща излишния бенз към резервоара ) не отива ли директно към карба? Наистина има някакви маркучи но покрай тази газова просто не знам кое е към мотора и кое към изпарители и т.н.

Г2-как да разбера какъв ми е двигателя
- oSViRePql
- Автомобил:
- Двигател:
firevint написа:как смятяте колеги.добро си е моторчето.от както съм купил колата/преди 3 год/ не съм пипнал нищо по него.само водна помпа съм сменял.
И на дядо ми е такъв

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сега ще ти кажа за ПН - това е май -скопения от 1.6 мотори(казвам го без да ми се сърдят колегите), но и най икономичния, кутията трябва да ти e 4S леко бавна кутия , но 2ЕЕ - иди в църквата и запали свещ да не се счупи , че тогава........................................... Ако имаш други въпроси питай..
- firevint
- Автомобил:
- Двигател:
hristian37 написа:Сега ще ти кажа за ПН - това е май -скопения от 1.6 мотори(казвам го без да ми се сърдят колегите), но и най икономичния, кутията трябва да ти e 4S леко бавна кутия , но 2ЕЕ - иди в църквата и запали свещ да не се счупи , че тогава........................................... Ако имаш други въпроси питай..
Колега, ПН абривиатура ли е или просто някакав индикс.Разясни ми, ако обичаш, какво точно е 2ЕЕ.Мисля, че е нещо от карбуратора, защото той май е най-сложния компонент от целия агрегат.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
двигателите 1.6 монтирани на Г2 са: ПН-71кс, РФ73кс, и ЕЗ 75кс. 2ЕЕ е карбуратора - ПИЕРБУРГ 2ЕЕ - който има много електронни истории управлявани от компютър и това предразполага икономичност, НО тези електронни боклуци са по скъпи(нови) от колата ти, затова ти казах по горе да палнеш една свещ за тяхно здраве

- fifcho
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 1994
- Контакти:
Дей, дей, дей. И я съм със същия двигател. Много добра машинка си е, ама сека нощ преди да заспим и баам да се не прецака нещо, че отекох.
Доколкото знам при проблем с карба е възможна замяна с 2Е2 или греша? Гледах некаде, че карбуратор 2ЕЕ струва 1800 лева или там некаде. Направо получих епилепсия
, дано да нямаме проблеми. Поздрави и безавариино
Доколкото знам при проблем с карба е възможна замяна с 2Е2 или греша? Гледах некаде, че карбуратор 2ЕЕ струва 1800 лева или там некаде. Направо получих епилепсия

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”