Значи тази смазка, която изтича заради топлината от задната врата се казва консервираща. Някъде по темите в дира даже имаше препратка как сам да извършваш периодично такава консервация. Това се прави с цел да не корозират "слабите" места от купето на автомобила. В "белите страни " тази процедура се извършва периодично при контролните прегледи от сервизите. (защо и при нас не е така

)
Последната ми кола явно е била смазана малко преди да я купя. Такава смазка имаше на толкова невероятни места....даже в багажника където се съединяват ламарини...под предния капак...прагове...колонките отстрани имат три дупки- явно и там бяха смазвали...няма панта която да не беше облята
Доста труд беше докато я поизчистя на видните места...
...а като видях линка за периодичните консервации си го разпечатах и разгледах -всяко едно място за което се препоръчва такава процедура...повярвайте ми даже бяха попрекалили малко...голяма мания
Дано съм бил полезен, а пък ако някой знае в БГ къде може да се намери такава смазка, мисля че ще мога и аз да си правя такива профилактики.