Има някакъв консуматор, как да резбера какво е?
- yossarian
- Автомобил:
- Двигател:
zmej написа:Токовите клещи за постоянен ток дали ще да измерят ток от няколко mA?!?!
Тези в бачкането мерят от 10мА нагоре... Докъм 300... Не знам дали искаш да мериш утечки от по 2-5мА....![]()
А дали ще го мери с флюк?В крайна сметка на уреда отгоре си пише...
Що да не меря и утечка от 5 mA?!?! нали ТИ предложи да се разкача всеки предпазител и да се мери тока на всяки отделен кръг! Та 15 кръга по 5 mA са 75 mA. Това е 2 пъти повече от консумацията на аларма в покой и за 10 дни прави 20 Ah, т.е. половината на един нов 44Аh акумулатор.
А по принцип токовите клещи са в инвентара на дърводелците, не на жичкаджиите о:) и вместо да меря 5 mA с клещи, по-добре да хвърлям боб о:)
- yossarian
- Автомобил:
- Двигател:
niksisoft написа:Доста ме объркахте!!!!!
Значи моя мултицет съм го взимал от МЕТРО
Марка не пише никъде, а модела е DT830C
Отворих го - има защита.
Ами тогава смело и безотговорно мери тока с мултицета включен последователно на акумулатора. Изключи лампата в купето и натисни бутона на алармата на капака на двг.. Това което измериш е консумацията на алармата, часовника и ЦД-то в покой.
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Преди малко замерих /стария акумулатор в стената - майтап де/ консумацията и ми излиза 0.48 при положение, че мултицета е сложен на 10А. Та как да го разбирам това 48 милиампера ли са и не са ли много. В книжката на новия акумулатор пише, че гаранцията важала ако консумациаята е по-малка от 30 мА.
И още 2 въпроса т.е. 1 въпрос и едно уточнение.
1. Ако меря на бушоните по отделно трябва ли сумарно да ми даде показанието което дава директно на клемата на акуто.
2. Тука мисля че има някъква шашма със ЦД-то. Като закача + или - ЦД-то се рестартира и остава в нещо като standby решим т.е. не свири, а само дисплея му свети. И понеже бях сам нямаше кой да го изключи и да свали панела за да се види дали ще има разлика в консумацията. Освен това към ЦД-то е вързан усилвателя /нали има един извод remote или нещо такова, което подава ток за да се включи усилвателя/. Та дали е възможно като се рестартира ЦД-то да се включва и усилвателя.
И още 2 въпроса т.е. 1 въпрос и едно уточнение.
1. Ако меря на бушоните по отделно трябва ли сумарно да ми даде показанието което дава директно на клемата на акуто.
2. Тука мисля че има някъква шашма със ЦД-то. Като закача + или - ЦД-то се рестартира и остава в нещо като standby решим т.е. не свири, а само дисплея му свети. И понеже бях сам нямаше кой да го изключи и да свали панела за да се види дали ще има разлика в консумацията. Освен това към ЦД-то е вързан усилвателя /нали има един извод remote или нещо такова, което подава ток за да се включи усилвателя/. Та дали е възможно като се рестартира ЦД-то да се включва и усилвателя.
- zmej
- Автомобил: Audi 8D5 Quattro
- Двигател: AJL
- Контакти:
Toва 0.48 са ти 0.48А или грубо половин ампер, което, както и да го гледаш, ич не е малко... Виж сега как можеш да го изловиш... Ако мериш на бушоните, ще трябва да сумираш консумацията, ама е доста вероятно да е по-малка от тази, която мериш на аку-то... А за ЦД-то - не знам, виж намери си помощник и пак мери. Дори ЦД-то да ти включи усилвателя, пак трябва да си го изключи, ако самото то не се включи.
- rmk
- Автомобил: KIA Sportage 3
- Двигател: 1.6 GDI
Охооооо, ма ти освен цд-то и усилвател си имал
Постепенно ще се окаже, че и някое барче за студени напитки си сложил
А сега сериозно : като махнеш бушон и мериш с ампермера на него ще премериш тока във веригата която се захранва през този бушон.
Ако цд-то и усилвателя са вързани на директен плюс (без бушони), а си имат бушони на самите тях (нещо за което съм почти 100% сигурен), ще трябва на тези бушони да измериш консумацията за всеки уред по отделно. Но щом се оказва, че имаш и стъпало аз залагам на него. Ако е някъде в багажника или на лесно място можеш да почнеш от него.
ПС: 0.48А са си 480мА, което е страшно много.

Постепенно ще се окаже, че и някое барче за студени напитки си сложил

А сега сериозно : като махнеш бушон и мериш с ампермера на него ще премериш тока във веригата която се захранва през този бушон.
Ако цд-то и усилвателя са вързани на директен плюс (без бушони), а си имат бушони на самите тях (нещо за което съм почти 100% сигурен), ще трябва на тези бушони да измериш консумацията за всеки уред по отделно. Но щом се оказва, че имаш и стъпало аз залагам на него. Ако е някъде в багажника или на лесно място можеш да почнеш от него.
ПС: 0.48А са си 480мА, което е страшно много.
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Усилвателя е директно на + на акуто закачен и е с 2 бущона по 25А, така пишеше в книжката че трябва да се направи и аз нали съм си изпълнителен
ЦД-то е вързано към запалката доколкото си спомням демек май 3-тия бушон от бушониерата.
Днеска ще гледам да ги премеря да видя за какво иде реч щото при затворени врати, при закачане на акуто хвърля голяма искра. Алармата няма датчик за предния капак или поне не работи.

ЦД-то е вързано към запалката доколкото си спомням демек май 3-тия бушон от бушониерата.
Днеска ще гледам да ги премеря да видя за какво иде реч щото при затворени врати, при закачане на акуто хвърля голяма искра. Алармата няма датчик за предния капак или поне не работи.
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Баси ЦД-то. Значи като се разкачи акуто и после се върже ЦД-то се рестартира и остава включено.
Мерих само на бушона на запалката, защото ЦД-то е вързано там. Като закачих мултицета и докато се развърташе ЦД-то ми показваще 0.6А, след това остана 0.48 /дисплея му свети на ЦД-то./. Включвам го да засвири, никаква промяна, демек при сваляне на акуто и качване обратно ЦД-то като се рестартира и остава включено. Изключух го и свалих панела - получи се следното първо показанията поаднаха на 0.2А и след няколко секунди стана 0.01А което вече ми се струва нормално.
Мерих само на бушона на запалката, защото ЦД-то е вързано там. Като закачих мултицета и докато се развърташе ЦД-то ми показваще 0.6А, след това остана 0.48 /дисплея му свети на ЦД-то./. Включвам го да засвири, никаква промяна, демек при сваляне на акуто и качване обратно ЦД-то като се рестартира и остава включено. Изключух го и свалих панела - получи се следното първо показанията поаднаха на 0.2А и след няколко секунди стана 0.01А което вече ми се струва нормално.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”