Нулиране часовник Голф 3?
- RED_ORANGE
- Автомобил:
- Двигател:
- zgeorgiev
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Нулиране часовник Голф 3?
Здравейте колеги,
Не съм писал тук много отдавна, сигурно, защото карам много здрава кола
Значи проблема е идентичен с това, което са обяснили колегите по-нагоре. Понякога при запалване или гасене на колата се нулират дневния колометраж и часовника. Напоследък започна да го прави честичко и си мисля, че има общо с температурите навън, но не съм сигурен. Прегледах бушоните и всичко изглежда като истинско. Само едно нещо ме притеснява - едно от релетата, което по спомен май имаше нещо общо точно с дневния километраж и часовника грее. Това нормално ли е според вас? Може ли да е почнало да си заминава? Акумулатора ми е читав. Колата си пали и в студовете без проблем.
Предварително благодаря за отговорите!
ПП Колата е Г3 1.6, 101 к.с., АЕК
Не съм писал тук много отдавна, сигурно, защото карам много здрава кола

Значи проблема е идентичен с това, което са обяснили колегите по-нагоре. Понякога при запалване или гасене на колата се нулират дневния колометраж и часовника. Напоследък започна да го прави честичко и си мисля, че има общо с температурите навън, но не съм сигурен. Прегледах бушоните и всичко изглежда като истинско. Само едно нещо ме притеснява - едно от релетата, което по спомен май имаше нещо общо точно с дневния километраж и часовника грее. Това нормално ли е според вас? Може ли да е почнало да си заминава? Акумулатора ми е читав. Колата си пали и в студовете без проблем.
Предварително благодаря за отговорите!
ПП Колата е Г3 1.6, 101 к.с., АЕК
- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Бас държа, че и плафона не свети!
Провери бушон номер 21!
Пред последния дясно на ляво сложи 30 амперов!
Провери бушон номер 21!
Пред последния дясно на ляво сложи 30 амперов!
здравей
смени си 21 бушон
не го проверявай просто го смени
май че беше 15 А син на цвят
на 98 % съм сигурен
само не си слагай от тези бушони дето ги продават по бензиностанциите, метро, кауфланд или била
трябва да си е истински
смени си 21 бушон
не го проверявай просто го смени
май че беше 15 А син на цвят
на 98 % съм сигурен
само не си слагай от тези бушони дето ги продават по бензиностанциите, метро, кауфланд или била
трябва да си е истински
- zgeorgiev
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря и на двама ви! Днес ще го сменя този бушон.
Иначе за плафона не съм сигурен, но радиото гасне понякога за секунда. Предполагам, че има нещо общо, не знам...
Благодаря още веднъж!
Иначе за плафона не съм сигурен, но радиото гасне понякога за секунда. Предполагам, че има нещо общо, не знам...
Благодаря още веднъж!
- doaiena
- Двигател:
- Контакти:
zgeorgiev написа:Благодаря и на двама ви! Днес ще го сменя този бушон.
Благодаря още веднъж!
Колега сложи 30 амперов бушон, така е по-книжка, на този бушон е вързано централното заключване, плафона, запалаката, радиото, часовника и още дреболии така, че с този 15 амперов си за никъде, но колегата е прав сложи истински бушон!
- lud_dj
- Автомобил:
- Двигател:
А да ви се е появил този проблем след като сте сложили ксенон ?
- egoist_ok
- Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
- Двигател: ARL 2002
doaiena написа:zgeorgiev написа:Благодаря и на двама ви! Днес ще го сменя този бушон.
Благодаря още веднъж!
Колега сложи 30 амперов бушон, така е по-книжка, на този бушон е вързано централното заключване, плафона, запалаката, радиото, часовника и още дреболии така, че с този 15 амперов си за никъде, но колегата е прав сложи истински бушон!
Колега първо виж тази тема и после съветвай да се слагат 2-пъти по големи предпазители точно там: viewtopic.php?f=60&t=159970
- zgeorgiev
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не съм слагал ксенон. Появи се изведнъж като застудя ( не знам дали има нещо общо) и после ми го направи още няколко пъти.
Иначе днес пробвах този бушон No 21. При мен е 20 ампера, но нищо не се случва като го извадя. Нито часовника, нито километража се нулират, плафона си свети. Пробвах да запаля, докато е изваден и всичко си работи на 6. Колата пали. Може ли все пак проблема да е в бушона при това положение?
Иначе днес пробвах този бушон No 21. При мен е 20 ампера, но нищо не се случва като го извадя. Нито часовника, нито километража се нулират, плафона си свети. Пробвах да запаля, докато е изваден и всичко си работи на 6. Колата пали. Може ли все пак проблема да е в бушона при това положение?
- doaiena
- Двигател:
- Контакти:
zgeorgiev написа:Не съм слагал ксенон. Появи се изведнъж като застудя ( не знам дали има нещо общо) и после ми го направи още няколко пъти.
Хмм...!
Сигорен ли си, че си махнал 21 бушон!
Ако махнеш 21 бушон би трябвало да нямаш радио, часовник километраж, итн!
- egoist_ok
- Автомобил: Golf 4 TDI 4 motion
- Двигател: ARL 2002
А случайно да са прекарвани кабели за радиото директно от акумулатора? Защото ако е така и не е откачен старият кабел който си е на оригиналната инсталация - тогава и да извади предпазителя 21 ще си има ток навсякъде.
- zgeorgiev
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Това е възможно. Май наистина прекарвах захранване на радиото директно от акумулатора. Ще трябва да проверя... Не вярвам да съм си оставил ръцете така, ако не съм откачил плюса от оригиналната инсталация, ама знам ли. Не помня...
Иначе съм сигурен, че махах правилния бушон. Вторият отляво надясно.
Иначе съм сигурен, че махах правилния бушон. Вторият отляво надясно.
- zgeorgiev
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проверих днес. Радиото е закачено директно за акумулатора и плюса му няма нищо общо с този от оригиналната инсталация, а часовника и километража продължават да не се нулират, когато махна бушона.
Тъй като понякога и радиото примигва, а захранването му е директно си мисля, че или клемите не правят хубав контакт с акумулатора, или някъде става късо съединение. Според мен по-вероятно е първото, защото се случва непосредствено преди палене, или след гасене на колата.
Вие какво мислите по въпроса?
Тъй като понякога и радиото примигва, а захранването му е директно си мисля, че или клемите не правят хубав контакт с акумулатора, или някъде става късо съединение. Според мен по-вероятно е първото, защото се случва непосредствено преди палене, или след гасене на колата.
Вие какво мислите по въпроса?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Моята от време на време като и измия двигатела ми прави токови удари и така ми нулира но на третият път потсоших конденза на капачката и нямах проблем ама не е постоянно.