Загуба на вода

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пон 29 яну 2007 20:10

Аз имах подобен проблем.
Сипвам, карам спирам и ми изхвърля доста вода. Колата не е прегряла, маркучите меки, няма масло във водата или обратното.
Оказа се, че уплътнението на капачката на разширителния съд не си е на мястото и при повишаване на налягането в уредбата - всичко си изтича навън.
Сложих уплътнението на мястото и няма грижи от тогава :-)
Пробвай това :idea:

Потребителски аватар
Stiv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stiv » Пон 29 яну 2007 20:16

отвори капачката на разширителния съд при загряла кола ,ако излизат мехурчета си загарнитура на главата.Един приятел наскоро имаше същия проблем.

Потребителски аватар
SiEtE818
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SiEtE818 » Пон 29 яну 2007 20:20

И аз имам същия проблем - намалява течноста - на 2 седмици доливам иначе загрява! При мен май наистина е от гарнитура на глава - има теч в единия ъгъл :cry: Дано поне е само това
Gesha_GTI написа:И аз бях писал преди такава тема защото имах абсолютно същия проблем... Пълня го до горе дали съм минал и 5км и е почти празно но после си държи това ниво.
Абсолютно същото - намалява донякъде и спира - мислех че казанчето е спукано ,но май не е от там проблема :D

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Пон 29 яну 2007 21:18

Защо не пробваш с някоя добавка за течове? Така поне ако е теч ще спре да губи от там.

Потребителски аватар
SiEtE818
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SiEtE818 » Пон 29 яну 2007 21:22

Muncho написа:Защо не пробваш с някоя добавка за течове? Така поне ако е теч ще спре да губи от там.
ако се отнася за мен - другата седмица ще ми сменят гарнитурата - после ще видя как е :)

Потребителски аватар
IvoG
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG

Мнениеот IvoG » Пон 29 яну 2007 22:03

haitian™ написа:
Muncho написа:Защо не пробваш с някоя добавка за течове? Така поне ако е теч ще спре да губи от там.
ако се отнася за мен - другата седмица ще ми сменят гарнитурата - после ще видя как е :)

Гарнитура и шлайф на главата?

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Пон 29 яну 2007 22:35

Колега колко пари ти искат за всичко:гарнитура,шлайф и работа :?:

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Вто 30 яну 2007 0:26

Stiv написа:отвори капачката на разширителния съд при загряла кола ,ако излизат мехурчета си загарнитура на главата.Един приятел наскоро имаше същия проблем.

Не бях изчел темата и мислех да го напиша и сега я изчетох и вече са ме изпреварили :D
Та провери така ако няма нищо сипвай добавка и аз си мислех че нямам теч докато не свалих вентилатора със все ламарините .... и какво да видя добре че четох подобни теми

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 7%EE%E2%E5

иначе на нов радиятор щах да купувам.

Потребителски аватар
SiEtE818
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SiEtE818 » Вто 30 яну 2007 0:33

Нямам представа колко пари ще ми излезне - като го направят ще пиша. Надявам се да не се налага шлайф на главата (освен ако не е задължително ) Дори и да се окаже ,че не е текло само от там поне ще имам нова гарнитура :D (1 по 1 нещата трябва да се оправят ) :wink:

Потребителски аватар
tonitoo90
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tonitoo90 » Вто 30 яну 2007 8:46

незнам дали само когато се кара за6тото не спирам ,но мися 4е само тогава

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 30 яну 2007 9:55

стига с тез добавки..
после ще пусне тема как се сменява радиаторче на парно..
и тате може ама козата си сака пръч.

по принцип кат харчи вода през цилиндрите, най-лесно се познава, като махнеш свещите, и огледаш всички бутала...ако има някое чистичко като ново.. водата върви от там...

има случай, коли работят кат часовник, не греят не праат нищо, не пушат бяло, ма горат лтр в час вода..
питайте колегата Мики ;)

сваляш свещите на скорост.. лонгур лонгур да се качи буталото... светиш гледаш..
и така..

и по свещите си личи също..

И компресия да премериш, пак става явно..
кат харчи много вода, след като цъснеш компресомера.. от него излиза водица ;0
успех

В заключение.. смяна на гарнитура, с гумички с всичко, стъпва около 200 кинта..

радиаторче за парно около 100...
ама риска от прегряване нейде из Витиня.. струва много повече...

офф..
Минавал съм маистралата Витиня с Г2, 1.3 с точно 8 лтр. вода изхарчена... ;)през 5 км слизах и доливах....

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Вто 30 яну 2007 12:04

И аз имах подобен проблем със загуба на охладителна течност!!!!!
Какво се оказа?????Наливам до MAX на разширителния съд при студен двигател и после карам и като загрее двигателя течността се разширяа и изтича от разирителния съд (има една дупка отстрани незнам как се каза)

Та моя съвет е да си проверявате охладителната течност при загрял двигател!!!!!

При вас може да са други причините колегите преди мен са ви написали някои признаци!!!!!

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 30 яну 2007 14:49

Stiv написа:отвори капачката на разширителния съд при загряла кола ,ако излизат мехурчета си загарнитура на главата.Един приятел наскоро имаше същия проблем.

НЕ ПРАВИ ТОВА !!!!!!УЖАССССС!
ТЕЧНОСТТА Е ПОД НАЛЯГАНЕ!!!!ЩЕ ТИ ОБЛЕЕ ЛИЦЕТО И РЪЦЕТЕ И ЩЕ ЗАПРИЛИЧАШ НА ПОПАРЕНА КОКОШКА НА САМИЯ СЪД Е ОЗНАЧЕНО ДА НЕ СЕ ОТВАРЯ ПРИ ГОРЕЩ ДВИГАТЕЛ!!!!!НЕ ЗНАЕХ ЧЕ ВЪВ ФОРУМА ИМА САДИСТИ!
а между другото провери си тапите на двигателя(аварийните)-намират се отзад на блока.Те понякога изгниват течността подлизва,но се изпарява от всоката температура и не се вижда теч.

Потребителски аватар
tonitoo90
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tonitoo90 » Вто 30 яну 2007 16:33

мерси приятели ще прегледам пак и ще жи кажа,само да ви споделя колата на скоро беше спряла да качжа масло но се оказа че е само маслената помпа нищо нямаше на лагерите и нищо не е правено само помпата ,може брат ми да я е прегрял вазмойно ли от там да идват нещата

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Вто 30 яну 2007 18:11

petev написа:

НЕ ПРАВИ ТОВА !!!!!!УЖАССССС!
ТЕЧНОСТТА Е ПОД НАЛЯГАНЕ!!!!ЩЕ ТИ ОБЛЕЕ ЛИЦЕТО И РЪЦЕТЕ И ЩЕ ЗАПРИЛИЧАШ НА ПОПАРЕНА КОКОШКА НА САМИЯ СЪД Е ОЗНАЧЕНО ДА НЕ СЕ ОТВАРЯ ПРИ ГОРЕЩ ДВИГАТЕЛ!!!!!НЕ ЗНАЕХ ЧЕ ВЪВ ФОРУМА ИМА САДИСТИ!
а между другото провери си тапите на двигателя(аварийните)-намират се отзад на блока.Те понякога изгниват течността подлизва,но се изпарява от всоката температура и не се вижда теч.

Е то си има технология бре брат ;). Развинтваш леко и като започне да съска я оставяш да изравни налягането.. след това развиваш до край.
Същото като с бирата...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”