Скоростна кутия

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Syncro
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: ANB 1999
Контакти:

Мнениеот Syncro » Съб 24 юли 2004 15:36

vaskoto1 написа:С междинна газ става още по трагично-стърже,та ми се плаче

Това го ползвах само за проба.По принцип си изчаквам да се пооспокои и тогава вкарвам втората.Старая се колкото се може по-рядко да пристъргва.Но кофтито е,че на стръмно няма как да се изчаква......и на всичкото отгоре тук стръмно си имаме в изобилие.
vaskoto1 написа:и още, маслото като е студено има по малък вискозитет- по гъсто е и увлича валовете повече та затова нямаш толкова ядове на студено

За това споменах,че не съм поглеждал маслото

prj57 написа:мога главата да си заложа че е синхронизатор, и аз съм със Syncro същото но да чукам на дърво не съм имал такъв проблем, а си го ръчкам редовно

Ако се окаже,че не е синхронизатор идвам и я вземам :twisted: :twisted: :twisted: ......май по-добре някое друго говорителче от "вседехода" ти :wink:
Между другото какъв ти е двигателя?Моя е ADZ

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Съб 24 юли 2004 19:41

моя е ABS

Потребителски аватар
Krass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Krass » Пон 26 юли 2004 16:49

и аз имам подобен проблем,ама не знам дали съм със синкро.двигателя ми е ААМ,Венто 1.8
като изфорсирам на 1-ва и докато не паднат оборотите на към 3000 и надолу не ми дава да включа 2-ра и ако напъвам хърка.Да не говорим че на моменти ми влизат трудно и 1 и 2.И превключването става с двукратно или н-кратно амбрииране.и ако трябва да правя нещо по скоростната.....направо вече ще се гръмна :evil:
сигурен сам че не е от съединителя,защото преди 1300 км го смених

Потребителски аватар
Syncro
Автомобил: Passat 1.8T
Двигател: ANB 1999
Контакти:

Мнениеот Syncro » Пон 26 юли 2004 18:38

Колега заедно сме.Значи сега да видим кой първи ще открие проблема.Симптомите са едно към едно с моите.
Аз по принцип за себе си съм убеден,че е синхронизатор,но ще си покаже като я види майстора ми.Това,че си сменял наскоро съеденител донякъде ме успокоява,че не е от него.Сега стискам само палци да не е мноого по-сложно и скъпо
Сутрин като тръгнеш прави ли ти го?

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Пон 26 юли 2004 21:09

Момчета, оправяйте ги тея скорости че не си е работа, по повод венто-то виж просто отзад дали има диференциал ако не значи си само предно

Потребителски аватар
Krass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Krass » Вто 27 юли 2004 13:38

Syncro написа:Колега заедно сме.Значи сега да видим кой първи ще открие проблема.Симптомите са едно към едно с моите.
Аз по принцип за себе си съм убеден,че е синхронизатор,но ще си покаже като я види майстора ми.Това,че си сменял наскоро съеденител донякъде ме успокоява,че не е от него.Сега стискам само палци да не е мноого по-сложно и скъпо
Сутрин като тръгнеш прави ли ти го?

Ами не бих го обвързал с време.Прави го когато си иска,пущината.Как беше лафа:"Винаги в неделя,но не всяка неделя" :lol: :lol: :lol:
Не мога да определя някаква зависимост.Говоря за невлизането на скоростите.Иначе за това че на високи обороти от 1 не мога да мина на 2-ра си го прави винаги и аз съм решил въпроса-не се правя на Колин Макрий.Тръгвам softly и gently :wink:
Колкото до това кой ще го пткрие първо съм сигурен че ще си ти,защото аз за момента нямам планове да давам на някои да ми бъзика скоростната кутия.Аман от майстори вече.
Замислил съм инвестиции по колата но в малко по-друга насока-газова,т'ва-онова :wink:
Като го откриеш,ако не те затруднява сподели какво се е оказало,да имам едно наум :lol:

Потребителски аватар
bat ranbo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bat ranbo » Вто 27 юли 2004 14:14

и аз имам подобен проблем - трудно влизат 1,2 и задна. но при мен се проявява само през зимата и то когато колата е студена. като загрее вече си влизат мазничко.
а лятото никви грижи. :?

а syncro, при теб определено мисля, че проблемът е в синхронизатора. щом като паднат оборотите си влизат скоростите значи е той. но пък в същото време ако беше синхронизатор с двойно амбриране и междинна газ би трябвало да се превключват добре, а ти май твърдеше, че това влошавало нещата...

Потребителски аватар
Tihon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tihon » Сря 28 юли 2004 15:04

bat ranbo написа:и аз имам подобен проблем - трудно влизат 1,2 и задна. но при мен се проявява само през зимата и то когато колата е студена. като загрее вече си влизат мазничко.
а лятото никви грижи. :? ...

Проверявал ли си нивото на маслото и кога е сменяно за последно?

Syncro, Krass, vaskoto1 и другите, мислите ли че при същите симптоми като вашите/- до хъхрене още не съм стигнал :? / , но на 5та скорост пак ще е синхронизатор? /Вж темaта ПОМОЩ - Скоростна кутия - 5та скорост/

Потребителски аватар
Krass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Krass » Сря 28 юли 2004 17:05

Tihon написа:
bat ranbo написа:и аз имам подобен проблем - трудно влизат 1,2 и задна. но при мен се проявява само през зимата и то когато колата е студена. като загрее вече си влизат мазничко.
а лятото никви грижи. :? ...

Проверявал ли си нивото на маслото и кога е сменяно за последно?

Syncro, Krass, vaskoto1 и другите, мислите ли че при същите симптоми като вашите/- до хъхрене още не съм стигнал :? / , но на 5та скорост пак ще е синхронизатор? /Вж темaта ПОМОЩ - Скоростна кутия - 5та скорост/

ами моето е добре и като ниво и като цвят
а какво е не знам
да изчакаме да видим Syncro какво ще каже,нали той първи щял да ремонтира

Потребителски аватар
Tihon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tihon » Чет 29 юли 2004 10:51

Репликата беше към bat ranbo. Но той е проверявал маслото.Освен ако е неподхoдящо:( При мен ми сипаха миналта година Shell...koeto maj nqma6e sertifikat za VW:(((

А нашето, за съжаление, над 85% съм сигурен, че е синхронизатор. В събота ще отидя на D&N да го погледнат и те, но...
ОК - колко км още мога да карам преди да се \"скапят\" и другите скорости, като включвам на 5та от 2000 оборота?
Има ли съвместимост между разли4ните скоростни кутии на различните модели Г2? Защото аз си търся пак 5 скоростна. А може ли да се сложи на Г2 от Голф 3?

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Чет 29 юли 2004 11:35

мисля че ще станат, но май трябва да са от еднакви мотори например 1.8 на 1.8 и така, щото аз искам да сменям скорстна кутия заради двигателя и май като гледам ще стане

Потребителски аватар
joro_tt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro_tt » Нед 26 ное 2006 14:54

Здравейте
Изчетах бая теми за прословуто хъркане при бърза смяна от 1 на 2ра.
Та някой има ли някво развитие на проблема?
Че и при мене го има това.
Така я взех колата и така си я карам вече една година.
И си превключвам от 1 на 2ра малко по бавничко.
Ама е гадно че не смея да давам жега на светофарите :(

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”