Golf 2 1992 г. EZ - Центровка на карбуратора 2Е2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
vampira_892
Автомобил: GOLF 3
Двигател: ABD

Re: Golf 2 1992 г. EZ - Центровка на карбуратора 2Е2

Мнениеот vampira_892 » Пон 21 яну 2013 22:49

hayabusa_gsxr написа:Има ли развитие колега. Напук на 99% от форума които мразят този карбуратор, мен много си ме кефи и ми служи вярно над 2 години и 60 000 километра.

Колега центровката е издокарана и сега цепи оборотите на 1000 ( така ни хареса как работи ) Благодаря за насоките :beer

Последна промяна от vampira_892 на Пон 21 яну 2013 22:54, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vampira_892
Автомобил: GOLF 3
Двигател: ABD

Мнениеот vampira_892 » Пон 21 яну 2013 22:54

batVenci написа:С това болтче-игла се регулира качеството на сместа на празен ход. Ако е въртяно много може да не уплътнява и вече може според зависи да се промени тази центровка. Т.е. от неговото неуплътнение оборотите да "играят". Принципно при "танцуващи" обороти на празен ход при равни температурни условия, проблема не е в някаква центровка, дори и неправилна, а в някакъв дефект по карбуратора. Възможно е дори гумения тампон, на който е закрепен карбуратора към всмукателния колектор, да е скъсан и от там да "смуче въздух". Според мен първо трябва да се "уплътнят нещата" навсякъде по и около карбуратора, да се провери правилната работа на вакуумния тройник (този модул с дългия щифт), както и модула около "термо ампулата", от другата страна на карбуратора.

Колега съгласен съм че всичко трябва да се провери. Но разцентровката се получи от това че карбуратора беше свален и му беше направена пълна профилактика :beer

Потребителски аватар
hayabusa_gsxr
Автомобил: Opel Vectra B
Двигател: X20XEV

Мнениеот hayabusa_gsxr » Вто 22 яну 2013 0:12

Радвам се,че е станала работата. Пожелавам ти този карбуратор да ти служи вярно много километри. :да:

batVenci
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batVenci » Пет 25 яну 2013 20:57

Gazaro_wow написа:
От модула около "термо ампулата" се увеличават оборотите на студен двигател според студа, като плавно се намаляват при загряване до номиналните обороти, когато двигателя загрее
Ако е удобно на снимката ще оградиш ли къде се намира този модул

Ето тази пластмаса посочена със зелената стрелка. Иначе точно тя е най-големия проблем на тези карбуратори, тъй като пластмасата с времето старее и се разтрошава. По автоморгите искат за нея много пари, тъй като нова в магазин трудно се намира за по-малко от 100 лв. Въпреки това за мен въпросните карбуратори са много добри и не споделям мнението на много колеги, че трябва непременно да се изхвърлят и сменят с Кейхин от Ауди 80.

Тъй като не се качва по-горе постнатата снимка, ще обесня с думи. Това е пластмасовия двоен щуцер, в който влизат двата маркуча откъм капака за клапаните на двигателя.

Потребителски аватар
lozan67
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan67 » Нед 27 яну 2013 8:55

Пиербурга 2Е2 е много добър карбуратор, но подръжката му след 20г. е не оправдана. Качесвен ремонт, с качествени части излиза около 300лв. Само прословутия щуцер на термо ампулата съм сменял два пъти , докато си намеря алуминиев. Комплект за Кейхин-1 - 60лв. със всичките му мембрани. Да не говорим, че центровката на Кейхина е в пъти по лесна от тази на Пиербурга. Е малко гадно с ръчен смукач, но се свиква.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”