Голф 3 теч от вратите

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
megatone
Автомобил: Golf 3 1.8 ABS
Двигател:
Контакти:

Re: Голф 3 теч от вратите

Мнениеот megatone » Пет 01 фев 2013 8:46

И при мен започна да тече от едната врата след ремонта на механизма и отлепване на найлона. Като се постопли ще го лепя и аз някак с двойнолепящо.

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Мнениеот dushanov » Пет 01 фев 2013 11:07

Iezekil, дано не чуеш и за последен! Но да не изпадаме в лични спорове! :lock

Много бих желал да разбера къде се намира този найлон,защото: след демонтирането на кората на вратата, следва оригиналния пласт от нещо като фибран или не знам точно какъв е материал. НАЙЛОН няма! Не и фабрично! Говорим за ГОЛФ 3!

Че да не мътим темата, absent, както те посъветва колега в мин. страница, махаш кората, найлони, фибрани или там каквото си сложил. Затваряш вратата и някой да полива здраво!

п.с. Ако ще и армирана стомана да се сложи м/у вратата и кората вода ще тече, ако гуменото уплътнение на колата е загубило цялостта си. От там трябва да почнеш. Другия вариант е провисване на вратата и от там нататък пак ще влиза вода, но това е др. тема май.

Потребителски аватар
megatone
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megatone » Пет 01 фев 2013 12:13

dushanov написа:IezekilНАЙЛОН няма! Не и фабрично! Говорим за ГОЛФ 3!

Баси, това мойто тогава не е голф 3 :aaaaa

Потребителски аватар
zzzzzzz
Автомобил: Golf Mk3
Двигател: ADD

Мнениеот zzzzzzz » Пет 01 фев 2013 17:02

megatone написа:
dushanov написа:IezekilНАЙЛОН няма! Не и фабрично! Говорим за ГОЛФ 3!

Баси, това мойто тогава не е голф 3 :aaaaa

Явно и мойто не е голф :mrgreenfun

Потребителски аватар
absent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот absent » Пет 01 фев 2013 17:54

Има си фабрично найлон ( аз го скъсах като прекарвах кабели за колоните) , явно някой преди вас го е махнал, не съм правил нищо понеже е студено ще изчакам един по топъл ден и ще разхвърлям всичко , благодарение на колегата barev от форума се снабдих и с уплътнение.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пет 01 фев 2013 21:07

dushanov,ти откъде знаеш,че няма фабрично найлон?Прав си обаче,аз не се замислих,че говорим за голф3 понеже карам пасат и предположих,че е същото.Обаче и тук си прав до някъде.
При Б3 има найлон.
При Б4 е като фибран или подложка за ламинат по-точно.
Не нам сега какво точно е при Голфа,но ако го няма е сигурно,че ше тече вода в купето.Уплътнението не спасява.

Потребителски аватар
dushanov

Мнениеот dushanov » Съб 02 фев 2013 12:16

Знам понеже преди време се занимавах с коли и авточасти. И мога да кажа следното със сигурност:
Голф 2: с найлони
Голф 3: с фибран (не е точно този материал, но не знам точния материал)
Голф 4: с НИЩО. :) Там е малко по различно.

Iezekil написа:Не нам сега какво точно е при Голфа,но ако го няма е сигурно,че ше тече вода в купето.Уплътнението не спасява.

Тук не мога да се съглася. (лично мнение!) Но на всеки 1 автомобил, при махната кора на вратата, найлони и др. подобни изолационни материали, с вдигнато стъкло и затворена врата НЕ ТРЯБВА да влиза вода. Тук много от вас може и да ми се смеят на логиката но найлона, фиброто са с цел шумо и термо изолация. Помислете за какво служи примерно найлона. Ми конденза да не избива по кората на вратата. Или фибрана? Ми пак същата работа. Както и от шума при висока скорост и т.н. Особено без фибран (на моя г3) се наложи да карам 2 седмици. С корите на вратите разбира се. Шума беше осезаем! Особено при висока скорост.

Потребителски аватар
absent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот absent » Съб 02 фев 2013 18:12

Днес използвах хубавото време и смених уплътнението на вратата , сега остава да махна кората и да видя там какво е състоянието .

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Съб 02 фев 2013 18:59

За найлона няма да спорим какво е предназначението му.Факт е,че всеки,който го е махнал почва да му тече в купето.Иначе нямаше да има толкова теми за внезапен теч.Справка-търсачката.
Моето уплътнение също го смених,понеже беше скъсано.Новото/втора употреба/ въобще не прилепва към стъклото.Не съм и гледал какво става във вратата,понеже теч нямам.

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Чет 07 фев 2013 17:25

ммммм днес гледам пак се е появил теч от тези тъпи найлони под корите на вратите,,,направо незнам какво да направя вече,наложи ми се да махна найлона преди 3-4 години и от тогава не мога да се оправя(имаше някакво черно лепкаво за многократна употреба но го махнах-за съжаление),смених целия найлон,лепих с двойно лепеща лента ,лепих с 3 вида силикон.....пак смених найлона,,,ееее тече си и това е, пасажерската врата е с оригиналния найлон и това черното(ако знаете от каде да го взема) и не капва капка.......карах един приятел да сипва вода от вън и да гледам какво става ........ами на голф 3 ако няма найлон пръска вода по кората от две места и е зле .....найлона е важен......бях го закрепил за 2 годинки но днес направо ми се стъжни като го видях потекло пак...сега е студено,нямам отопляем гараж и не мога да спя спокойно :heavymetal ......водата не ме притеснява че мокри ,просто при по голям студ под нулата замръзва и не мога да отворя лесно......абе дивотия

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Чет 07 фев 2013 17:35

Е сега dushanov какво би отговорил???Има ли найлон,няма ли,за вода ли е или за шум?

Потребителски аватар
megatone
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megatone » Чет 07 фев 2013 18:44

Аз съм намислил да залепя найлона от двете страни по скъсаното и към вратата със широко тиксо :icon_biggrin

Потребителски аватар
dushanov

Мнениеот dushanov » Пет 08 фев 2013 1:06

Iezekil написа:Е сега dushanov какво би отговорил???Има ли найлон,няма ли,за вода ли е или за шум?

Както казах в 1-я си пост, не желая да превръщам темата в спорове и т.н да не мацаме темата. ОБАЧЕ! При здрави:
-уплатнения на купето (там където се долепва затворена врата)
-здрави дръжки на вратата (и уплатненията им-често срещан проблем след втвърдяване при Голф
-здрава гума до и около прозореца
-здрави щипки за лайсната (които се виждат при свалена кора)
При горните 4 НЕ ТРЯБВА да влиза и капка вода. Ако само найлона пазеше колата от вода, то дренажните отвори под вратата трябваше да бъдат с троен размер!

Колеги, търсете проблема за теч в купето, а не го прикривайте с найлони и тем подобни!

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Пет 08 фев 2013 7:41

Въпроса ми беше да кажеш има ли найлон или няма?Човека ти обяснява/както и аз/,че именно този найлон и липсата му води до вода в купето.Що се отнася до желанието за спор явно има противоречие в думи и дела.Факт е,че водата си влиза във вратите,състоянието на уплътненията определя само количественото и измерение.Все пак това са прозорци,които се свалят и вдигат постоянно.Именно за това е този найлон,когато го махнеш разбираш предназначението му.Има няколко такива теми,с търсачката се изяснява за какво иде реч.И за да не разводняваме тази тема излишно,нека оплакващите се да си залепят найлона и да кажат има ли ефект.

Потребителски аватар
dushanov

Мнениеот dushanov » Пет 08 фев 2013 13:10

Iezekil написа:И за да не разводняваме тази тема излишно,нека оплакващите се да си залепят найлона и да кажат има ли ефект.

:th_up

П.с. Да споделя опит: преди 3г когато си купих моя голф, реших да му сложа музика. И така, когато свалях корите, после за изолация сложих от онзи материал, който поставят под ламинирания паркет. Нито преди нито след тази интервенция съм имал теч.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”