Проблем Скоростна кутия на VW Vento 1.6mi ABU - Решено смяна

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
W123
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот W123 » Нед 11 фев 2007 14:07

Определено се сваля кутията.Това е лагера на вала на който се "нахлузва" феродовия диск и в предната си част лагерува в маховика.
С други думи това е лагера на опашката.

Потребителски аватар
slavcata
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем Скоростна кутия на VW Vento 1.6mi ABU

Мнениеот slavcata » Нед 11 фев 2007 16:54

ForZaMilan написа:
slavcata написа:
ForZaMilan написа:Здравеите имам голям проблем... става вапрос за VW Vento 1.6mi....проблема е следния : на свободна скорост и не пипам съединителя се чува едно като старжене... като натисна съединителя колата си работи савсем нормално и безшумно! Когато включа на пета се чува една като свирене ама мн танко... когато отпусна гаста то спира и също така понякога а вече и доста често като патувам изван града ми изключва 5-тата!!!! Моля помогнете!

Колега проблема ти е в лагера на блоковата ос или парвичния вал както искаш така го наричаи.Хубаво е да го смениш докато е време :lol:
Моя на служебната ми кола и тои старже ,ама все го отлагам.Иначе бачкам в сервиз,ама нали знаеш на обуштаря обувките са все скасани :)

А каде се намира този лагер... трябва ли да свалям цялата скоростна или е на лесно място ?!!!

Сори колега ,но трябва да сваляш кутията,колкото и да е неприятно.И по лошото е,че трябва да се разглоби цялата кутия.Ако искаш мога да ти кажа и как точно става ,ако си се навил ти да я разглобяваш :wink:

Потребителски аватар
ForZaMilan
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем Скоростна кутия на VW Vento 1.6mi ABU

Мнениеот ForZaMilan » Нед 11 фев 2007 17:21

slavcata написа:
ForZaMilan написа:
slavcata написа:
ForZaMilan написа:Здравеите имам голям проблем... става вапрос за VW Vento 1.6mi....проблема е следния : на свободна скорост и не пипам съединителя се чува едно като старжене... като натисна съединителя колата си работи савсем нормално и безшумно! Когато включа на пета се чува една като свирене ама мн танко... когато отпусна гаста то спира и също така понякога а вече и доста често като патувам изван града ми изключва 5-тата!!!! Моля помогнете!

Колега проблема ти е в лагера на блоковата ос или парвичния вал както искаш така го наричаи.Хубаво е да го смениш докато е време :lol:
Моя на служебната ми кола и тои старже ,ама все го отлагам.Иначе бачкам в сервиз,ама нали знаеш на обуштаря обувките са все скасани :)

А каде се намира този лагер... трябва ли да свалям цялата скоростна или е на лесно място ?!!!

Сори колега ,но трябва да сваляш кутията,колкото и да е неприятно.И по лошото е,че трябва да се разглоби цялата кутия.Ако искаш мога да ти кажа и как точно става ,ако си се навил ти да я разглобяваш :wink:

Можеш ли да ми покажеш как става чрез някакви схеми.... защото в Autodata няма нищо за скоростна кутия както и никакви схеми... ако можеш да ми пратиш някакви схеми... да видя!?

Потребителски аватар
pazaron
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pazaron » Пон 12 фев 2007 9:57

Венто 1,6ми АБУ - на прибиране от Пловдив тръгвам да сменям от 4та на 5та и не ще - вкарах я със сила и леко до сф. В града сменях без съединител, че не ебаваше. Резултатът: Нов притискателен диск, нов феродов диск и основен ремонт на скоростите - смяна на всички лагери. Труд + части = 1041лв :cry: :cry: :cry:

Потребителски аватар
spectrum
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот spectrum » Пон 12 фев 2007 10:07

pazaron написа:Венто 1,6ми АБУ - на прибиране от Пловдив тръгвам да сменям от 4та на 5та и не ще - вкарах я със сила и леко до сф. В града сменях без съединител, че не ебаваше. Резултатът: Нов притискателен диск, нов феродов диск и основен ремонт на скоростите - смяна на всички лагери. Труд + части = 1041лв :cry: :cry: :cry:

колега това можеше да ни го спестиш сега ще санувам само кошмари ... :cry: :?

шегувам се мерси за информацията това само ми потвърждава максимата, че нещо като е тръгнало да се разаля от самосебеси не се оправя и нетрябва да се чака до последния момент .... :?

Потребителски аватар
pazaron
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pazaron » Пон 12 фев 2007 10:12

Ами тя около година и нещо си стържеше и издаваше звуци - няма как да не даде фира накрая. Тогава колата беше на 191к км

Потребителски аватар
venll-vr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venll-vr » Пон 12 фев 2007 16:39

Може ли някой да каже дали като се сменят само лагерите на 5 скорост трябва да се сваля кутията? СК е 085 Голф3. Защото и моята 5 има лек шум, но не изключва от скорост. Надявам се при смяна на лагерите на вала да се оправи. Слагал съм добавки, доливал съм масло и продължава да си свири. Така че не се набутвайте с добавки, а търсете кардинално решение на проблема, като ремонт. И затова ми е питането!!!!

Потребителски аватар
ForZaMilan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ForZaMilan » Пон 12 фев 2007 17:20

venll-vr написа:Може ли някой да каже дали като се сменят само лагерите на 5 скорост трябва да се сваля кутията? СК е 085 Голф3. Защото и моята 5 има лек шум, но не изключва от скорост. Надявам се при смяна на лагерите на вала да се оправи. Слагал съм добавки, доливал съм масло и продължава да си свири. Така че не се набутвайте с добавки, а търсете кардинално решение на проблема, като ремонт. И затова ми е питането!!!!

не се сваля скоростната споко..... лагера струва 15 лж поне аз толкова го купих.... ама еджа ли е от лагера сигурно и от забните колела или синхронизатора... а пак те са мн пари аз затова напражо нова скоростна ще взимам!!

Потребителски аватар
pazaron
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pazaron » Вто 13 фев 2007 13:29

Новата от завода в кашон струва 5000лв, казаха във ФВЦентър София :lol: Като си земеш втора ръка не знаеш кво те чака и там... Нема угодия... Всъщност има - Джета 1,6 ФСИ 2007 на лизинг за 5 год :D :wink:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 13 фев 2007 14:10

ForZaMilan написа:
IvoG написа:
ForZaMilan написа:
IvoG написа:При мен като я държах не изключваше но след 1300км до сърбия на границата като изключих от скорост така дрънчеше се едно съм вързал зад мен метална тенекия :horror: и после се наложи и да карам 500км на 4-та за да не стане мазало :oops:

Най интересното бешее че като поседи известно време(2 седмици не я карах) изчезваше шума и не изключваше но до един момент след това пак така.

Много ми е познато всичко това :( аз днес я отворих и положината лагер го нямаше на 5-тата :( утре ще търся лагерче!!

Дано го оправиш по-лесно! Пиши че аз мойта още я пазя :)

Ами кво да ти кажа човек.... синхронизатора също е заминал както и двете големи зъбни колела... лошото е че днес го видях това нещо вече когато магазините не работиха.
Понеделник ще тарся тези екстри да видим колко пара ще ми искат за тях! :(

Абе човеко....Иди си вземи за 200-250 лв някоя скоростна кутия втора ръка и се успокой....Не бой се има достатъчно зрави кутии втора ръка,особено от катастрофирали Голфове...И задължително условие е да върнеш кутията ако се окаже дефектна!Сменя се лесно с един помощник и хубав и удобен канал....
Не се занимавай с нови части от мошениците от автомагазините-90% са фалшиви, щото истинските струват скъпо и никой не ги доставя-не могат да се нагушат достатъчно гадовете!!!!!!
Да не говорим че продавачите са тъпи и некомпетентни и ще ти набутат някоя ненужна или неподходяща част......само,че за разликаа от автоморгата(където можеш да върнеш неподходящия детайл-поне във Варна твърдо е така!),ако при монтажа тази нова???част не стане- пиеш една студена вода и...я хвърляш на боклука!!!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”