луди обороти а голф2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Чет 15 фев 2007 22:53

hristian37 написа:
OuT-OF-CoNtRoL написа:махнах това маркуче дето ми каза колегата , сигурно е било правилното :respect

колега маркучетата са две запуши и двете щото иначе пак ще имаш проблеми :idea: :idea: :idea:

Каква точно беше функцията на това устройство ;)

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Пет 16 фев 2007 10:18

това нещо е така наречения термовремеви клапан - много полезно нещо.. Преди време и моя се прецака и по точно беше спукан и тръгнах аз да търся но го няма никъде , даже в известния на всички софянци сервиз "Златен Меркурий" проведох спор с продавача,който твърдеше че такова нещо в 2Е2 няма , както и да е отвори компютъра и го видя............без коментар. Та ми се наложи с подръчни средства -поялник и малко пластмаса да си го оправя - оправих го :D
Принципа на действие му е - знаете всички че сутрин на термоампулата и лостовата система на автоматичния смукач му трябва малко време за да сработи. Това нещо разрежда триточковия модул за интервал 5-10 сек като буталцето на 3точковия модул излиз до края и натиска дросела - ефекта е като запалиш двг работи на 3000об за 5-10 сек - необходими за сработването на авт смукач. Устройството му е - вътре има биметална пластинка с нагревател - при студено време двата щуцера са отворени и вследствие на подадения ток от буксата му след 5-10сек пластината затваря щуцера и оборотите на двигателя се поемат от термоампулата. Вследствие времето това се прецаква и започват странни вдигания на оборотите , друга причина е и лисата на напрежение на буксата му или скъсан кабел. Мисля 4е на колегата Личо му дадох отговор :D :D

Потребителски аватар
Golf 2GL
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Golf 2GL » Пет 16 фев 2007 10:25

Хе хе ...кефиш.
Очевидно и ти имал много ядове като мен с тоя карбуратор и доста си чел за него.

Аз лично при тоя Меркурий на диагностика няма да стъпя.

Иначе мисля, че колегата питаше за трипозиционния(четири) блок.

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Пет 16 фев 2007 10:41

Golf 2GL написа:Хе хе ...кефиш.
Очевидно и ти имал много ядове като мен с тоя карбуратор и доста си чел за него.

Аз лично при тоя Меркурий на диагностика няма да стъпя.

Иначе мисля, че колегата питаше за трипозиционния(четири) блок.

Еми колега след ходене по 100сервиза и всякъкви "Господи" карба ми беше прецакан тотално и..............викнах неволята и го вкарах в правия път, но процеса беше много дълъг -2,3год :D

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Пет 16 фев 2007 11:14

hristian37 написа:.... Мисля 4е на колегата Личо му дадох отговор :D :D

Благодаря :да:
Признал съм те като специалист по 2Е2 ;)

Потребителски аватар
OuT-OF-CoNtRoL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OuT-OF-CoNtRoL » Пет 16 фев 2007 11:33

За сега всичко ми е както си трябва , нормалните 10-тина сек. с обороти вдигнати и после падат , само да видиме до кога ще държи така ;)

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Пет 16 фев 2007 11:36

OuT-OF-CoNtRoL написа:За сега всичко ми е както си трябва , нормалните 10-тина сек. с обороти вдигнати и после падат , само да видиме до кога ще държи така ;)
:shock :shock :shock колега някакви аномалиии разправяш - ако си запушил мъркучетата никога ама никога няма да ти вдигне оборотите, но сега като се замисля ако си запушил само едното което отива към 2ра степен пак ще ги вдига, но така проблема може пак да се появи :idea: :idea:

Последна промяна от hristian37 на Пет 16 фев 2007 11:59, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
OuT-OF-CoNtRoL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OuT-OF-CoNtRoL » Пет 16 фев 2007 11:59

еми знам ли какво разправям , като я запалих тая сутрин и ми се стори че ги вдигна за малко !!! може и да бъркам , ама чак пък толкова да не съм обърнал внимание :? днеска кат се прибера ще си я тествам кат хората , че видя и да ги запуша по-добре , че аз малко на бързо ги запуших , дори няма да казвам как ги запуших :wink: мерси колега , ще изпълня напълно заръките ти , и ще видиме кое как ;)

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Пет 16 фев 2007 12:01

най добре ги запуши с винтчета , намери подходящи и ги завий с отверка :idea:

Потребителски аватар
fifcho
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1994
Контакти:

Мнениеот fifcho » Пон 19 фев 2007 14:21

И на мене ми вдигаше оборотите. Оказа се, че е скъсан маншона на карбуратора и оттам смучеше въздух, та погледни да не е от него.

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Пон 19 фев 2007 17:01

При ПН е друго :idea:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”