голф 3 1.6 абу 75кс Смяна на двигател или ремонт?
-
- Автомобил: vw golf3 GTI
- Двигател: ADY 1995
Re: голф 3 1.6 абу 75кс Смяна на двигател или ремонт?
карам АБУ над 300 000 не е лош двигателя направи го или друг АБУ за АБС трябват и скорости и съединител -преправяне на механизма за превключване, маска , радиатор и тн.А и какво ще си купиш не се знае 

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Така като чета, не си много на ясно с това какво се случва в двигателя ти и личното ми мнение е, че трябва да си потърсиш някой, който разбира от тези неща и да прегледа колата и да ти каже какво да предприемеш (това се отнася за автора на темата). Това, че влиза бензин в маслото ни най-малко не е причина да разглобиш мотора или пък да го сменяш с друг - както казах има 2-3 причини това да се случва и и двете се ремонтират за под 50-100лв
. Иначе дали ще слагаш 1.8 моно или 2.0 115 коня - все тая - и в двата случая трябва да смениш половината кола.Пък и нищо не гарантира,че този,който ще вземеш ще е читав...аз си взех 2.0 115 коня за пасата (щото съм с 1.8 моно) и после като го отворих и видях какво съм си купил...след това една година разпродавах 2.0 на части
Така или иначе - ако стигнеш до основен ремонт на двигателя - недей да го правиш този.Вземи си друг същия или помисли за преминаване на друг някакв или за разпродаване на колата на части и смяната на цялата (да смениш цялата е по-лесно от колкото да минеш от 1.4 или 1.6 на 1.8 моно или 2.0, вероятно ще ти е и по-евтино даже накрая като теглиш чертата :)

- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
Колеги пак съм аз
Е сега вече ножа опре до кокала.
Този път вече си е влязла вода в двигателя понеже маслото на пръчката сега е бяло (преди беше само мътно сивкаво).
Почти сигурни сме че проблема е в гарнитурата защото беше премачкана на едно място при слагането но вече е свършен факт.
съжалявам че пак ще коментираме горните постове но ...
Ситуацията е мешане 3- пъти с бензин сега вече и с вода (вероятно съм я покарал 2-3 дена с бялото масло).
Варианта да ремонтирам този двигател не ми се струва удачен.
Тои вече е изстрадал от всякъде.
Да ли да взема друг същия ?
Вероятността да попадна на по лош от моя е прекалено малка но не и невъзможна
Ако се навия да мина към 1.8абс какво ще ми е необходимо ?
1.8абс, скоростите му, компютъра и инсталацията, моното, делкото.
Радиатора, динамото, километражите сменят ли се, нещо друго ?
Има и краен вариант:
ремонтирам из основи само главата и карам като за последно без да пипам нищо друго по нея докато се потроши цялата и накрая да иде за части
В момента не искам да я давам за части защото е стегната от всякъде като изключим горния проблем

Е сега вече ножа опре до кокала.
Този път вече си е влязла вода в двигателя понеже маслото на пръчката сега е бяло (преди беше само мътно сивкаво).
Почти сигурни сме че проблема е в гарнитурата защото беше премачкана на едно място при слагането но вече е свършен факт.
съжалявам че пак ще коментираме горните постове но ...
Ситуацията е мешане 3- пъти с бензин сега вече и с вода (вероятно съм я покарал 2-3 дена с бялото масло).
Варианта да ремонтирам този двигател не ми се струва удачен.
Тои вече е изстрадал от всякъде.
Да ли да взема друг същия ?
Вероятността да попадна на по лош от моя е прекалено малка но не и невъзможна

Ако се навия да мина към 1.8абс какво ще ми е необходимо ?
1.8абс, скоростите му, компютъра и инсталацията, моното, делкото.
Радиатора, динамото, километражите сменят ли се, нещо друго ?
Има и краен вариант:
ремонтирам из основи само главата и карам като за последно без да пипам нищо друго по нея докато се потроши цялата и накрая да иде за части

В момента не искам да я давам за части защото е стегната от всякъде като изключим горния проблем

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
В какви филми се вкарваш...един такъв гол мотор ти е малко над 100 лв.1.6 АБУ
Прехвърляш си всичките джунджурии от твоя и караш.В КАТ ако решиш да ходиш драмата не е голяма,понеже кода на мотора пак си е АБУ и не се изисква технотест.
Смяната с коренно различен наклонен на зад като 1.8/2.0 и т.н. води до смяната на всичко по коша.Което за толкова стара кола поне според мен е нерентабилно.
Прехвърляш си всичките джунджурии от твоя и караш.В КАТ ако решиш да ходиш драмата не е голяма,понеже кода на мотора пак си е АБУ и не се изисква технотест.
Смяната с коренно различен наклонен на зад като 1.8/2.0 и т.н. води до смяната на всичко по коша.Което за толкова стара кола поне според мен е нерентабилно.
-
- Автомобил: vw golf3 GTI
- Двигател: ADY 1995
Оправи си главата и си карай колата аз се забих със смяна на двигател и сега си скубя косата Излезе ми колкото друг голф да си купя 

- Kostadin Aleksiev
- Автомобил: Golf MK3 GT
- Двигател: AEK
Колега,свалете главата и вижте на какво дередже са цилиндрите,ако няма някое задрало бутало или пък ръб на цилиндрите ще минеш само със сегменти(това за блока),а за главата е ясно,гумички+водачи+шлайф и караш.Общо взето ако блока е добър ще се разминеш с по-малко кинти за ремонт(както казах само сегменти+главата),иначе кофти.
Успех с ремонта
Успех с ремонта

- dontaskdontsay
При смяната на сегменти необходимо ли е шлайфане ?
Да сменям ли гумичките ако в момента не ми гори маслото ?
В същност как да разбера дали ми гори масло по ауспуха ли ?
Моя кюнец е чист и не можеш да се изцапаш на него но пък има катализатор и може би тои го пази чист
Да сменям ли гумичките ако в момента не ми гори маслото ?
В същност как да разбера дали ми гори масло по ауспуха ли ?
Моя кюнец е чист и не можеш да се изцапаш на него но пък има катализатор и може би тои го пази чист

- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
А имало въпроси за АБУ
Сменяи с 1,4АБД ако намериш читав иначе за 500лв ще си направиш твоя

- dontaskdontsay
От 1.6 на 1.4 не е ли по зле 

- Kostadin Aleksiev
- Автомобил: Golf MK3 GT
- Двигател: AEK

-
- Автомобил:
- Двигател:
не се занимавай с глупости купи си друг двигател абу и карай струва 200 лева ако го смениш с друг 1.8 абс е голям филм . ас го правих само че купих цяла блъсната кола за да го префърля на моята кола.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Най добре
За такива масови и евтини мотори не си заслужават скъпи ремонти.
Зора е да се намери читав мотор,най-често от блъсната кола която си е карана до последно.

За такива масови и евтини мотори не си заслужават скъпи ремонти.
Зора е да се намери читав мотор,най-често от блъсната кола която си е карана до последно.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Таи де
Читав мотор от тоя вид 400-500лв
Всеки сам си решава

Всеки сам си решава

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
А, ако ще се слага друг мотор -1.8 моно ABS. Ако е читав, е неразрушим, една проста газ и е готов... :) .Намирането на читав мотор е относително понятие - аз си купих мотор от прясно ударена кола с 2Е, карана от колега от форума т.е. не някакъв измамник .След като тръгнах да ревизирам мотора, се оказа, че той става само за части и като цял е безсмислено да се монтира. Върнах си парите за мотора (само защото 2Е има доста търсени части),ама платих и 150лв за нотариус (трябваше ми с дкоументи). Шанса да се попадне на наистина читав мотор е само ако скоро някой е ровил в него - така мой познат си продаде 1.8 моното - гарантирах на купувача,че мотора на момчето е читав (скоро го бяхме отваряли за г-ра на глава и беше слънчев вътре). Човека до ден днешен си му се радва. И моето и това с 1.8 моното,са единични случаи,ама никой не е застрахован за това какво ще си вземе. Никой продавач няма да ви остави да свалите главата пред него, за да си видите мотора отвътре. След като се метне на колата, сте вътре вече за нотариус, демонтаж на единия и монтаж на другия, ново масло и каквото там още смените и дори продавача да ви върне парите,сте вътре с парите за другите работи. Има и добри попадения - мои клиенти си намериха и купиха 1.6 101к.с. за Голф 4 и мотора се оказа добър (от автоморга с документи за 900лв
).
Това е въпрос на преценка,ама има доста колеги с добро реноме във форума,които биха могли да предложат добър мотор на добра цена, ако се стигне до смяна на мотора.

Това е въпрос на преценка,ама има доста колеги с добро реноме във форума,които биха могли да предложат добър мотор на добра цена, ако се стигне до смяна на мотора.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”