Голф 4 1.6SR Давам газ и не поема

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
golfmaniak666
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHL

Re: Голф 4 1.6SR Давам газ и не поема

Мнениеот golfmaniak666 » Чет 06 юни 2013 19:30

Колега оправи ли проблема?

Потребителски аватар
CuST0M1z3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CuST0M1z3 » Съб 28 сеп 2013 18:37

Да AKL ми е двигателя, ами проблема се оправи сам, един ден просто сипах бензин и на следващата сутрин вече го нямаше проблема, кой знае какви гадости са ми били сипвали преди това...

Потребителски аватар
oicho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oicho » Съб 28 сеп 2013 18:59

точно еи тази клапичка се ебава , и аз имах този проблем и мн други но точно този проблем се оправи след смяна на клапата , моята неможеше да направи вакум /сиг беше пукната вътре/ , тя се сваля лесно с едното маркуче и с уста и правиш вакум и трябва да задържи лостчето , ако неможе значи е пукната

Потребителски аватар
Venci83
Автомобил: Golf 4
Двигател: AKL

Мнениеот Venci83 » Съб 28 сеп 2013 19:40

Коя е тази клапичка колега ?

angel4y
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angel4y » Пон 07 окт 2013 12:22

Колега виж маркуча които тръгва от колекторите и отива към серво апарата на спирачките.Тои е пластмасов и с годините се нацепва и не прави вакум.Другият вариант е да свалиш колекторите и да смениш гумените уплътнения от където също може да дърпа въздух. Успех!

Потребителски аватар
burkov2
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот burkov2 » Пет 11 окт 2013 12:21

Нещо много странно забелязах. Като вземе така да ми забива предница, на празен ход я форсирам докато не се чуе едно яко "щрак" отпред, то се усеща и на педала на газта. Предизвиквам това щракване с рязка газ до не много високи обороти, просто да се получи голяма амплитуда между натисканията. Сякаш дросела не е искал да се отвори и изведнъж "фрас", и почва да си работи нормално. Но дали е от него този звук остава загадка.. и защо става така.. :gruebel Някой нещо ако се сеща би ми било от голяма помощ!

От друга страна НЕ мога да свържа как така AKL-a ми е на настроения. Един път ще работи като часовник, друг път неравномерно, сякаш е запушен. Един път ще има динамика почти като дизел, друг път и с не чак толкова по-рязка газ забива предница.. Винаги пали от раз, но някой път отнема 2-3 секунди докато задържи нормални обороти, друг път пали супер.
По тоя случай смених и бобината но нямаше никакъв ефект. А кабелите и свещите са ми нови.. (Bosch), дросела ми е чистен, и O-пръстените от VW си ги купих (на цена "майка плаче" :D ); дори датчика за налягане на сервото ми е нов, пак от VW. Много ми лази по нервите този гаден проблем.. чак ми се иска да си продам кошницата за някой дизел на 300к.. :newsm66

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”