Голф 4 1.6SR Давам газ и не поема
- golfmaniak666
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHL
Re: Голф 4 1.6SR Давам газ и не поема
Колега оправи ли проблема?
- CuST0M1z3
- Автомобил:
- Двигател:
Да AKL ми е двигателя, ами проблема се оправи сам, един ден просто сипах бензин и на следващата сутрин вече го нямаше проблема, кой знае какви гадости са ми били сипвали преди това...
точно еи тази клапичка се ебава , и аз имах този проблем и мн други но точно този проблем се оправи след смяна на клапата , моята неможеше да направи вакум /сиг беше пукната вътре/ , тя се сваля лесно с едното маркуче и с уста и правиш вакум и трябва да задържи лостчето , ако неможе значи е пукната
- Venci83
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AKL
Коя е тази клапичка колега ?
Колега виж маркуча които тръгва от колекторите и отива към серво апарата на спирачките.Тои е пластмасов и с годините се нацепва и не прави вакум.Другият вариант е да свалиш колекторите и да смениш гумените уплътнения от където също може да дърпа въздух. Успех!
- burkov2
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Нещо много странно забелязах. Като вземе така да ми забива предница, на празен ход я форсирам докато не се чуе едно яко "щрак" отпред, то се усеща и на педала на газта. Предизвиквам това щракване с рязка газ до не много високи обороти, просто да се получи голяма амплитуда между натисканията. Сякаш дросела не е искал да се отвори и изведнъж "фрас", и почва да си работи нормално. Но дали е от него този звук остава загадка.. и защо става така..
Някой нещо ако се сеща би ми било от голяма помощ!
От друга страна НЕ мога да свържа как така AKL-a ми е на настроения. Един път ще работи като часовник, друг път неравномерно, сякаш е запушен. Един път ще има динамика почти като дизел, друг път и с не чак толкова по-рязка газ забива предница.. Винаги пали от раз, но някой път отнема 2-3 секунди докато задържи нормални обороти, друг път пали супер.
По тоя случай смених и бобината но нямаше никакъв ефект. А кабелите и свещите са ми нови.. (Bosch), дросела ми е чистен, и O-пръстените от VW си ги купих (на цена "майка плаче" :D ); дори датчика за налягане на сервото ми е нов, пак от VW. Много ми лази по нервите този гаден проблем.. чак ми се иска да си продам кошницата за някой дизел на 300к..

От друга страна НЕ мога да свържа как така AKL-a ми е на настроения. Един път ще работи като часовник, друг път неравномерно, сякаш е запушен. Един път ще има динамика почти като дизел, друг път и с не чак толкова по-рязка газ забива предница.. Винаги пали от раз, но някой път отнема 2-3 секунди докато задържи нормални обороти, друг път пали супер.
По тоя случай смених и бобината но нямаше никакъв ефект. А кабелите и свещите са ми нови.. (Bosch), дросела ми е чистен, и O-пръстените от VW си ги купих (на цена "майка плаче" :D ); дори датчика за налягане на сервото ми е нов, пак от VW. Много ми лази по нервите този гаден проблем.. чак ми се иска да си продам кошницата за някой дизел на 300к..

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”