Голф 4 - Как се включват пръскалките на фаровете?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Re: Пръскалки фарове ГОЛФ 4

Мнениеот zografski » Пон 27 май 2013 12:40

al3xbg написа:
zografski написа:Трябва да са включени фаровете и да се задържи 3-4 секунди пръскането на стъклата :c020 Ако и тогава не пръскат - проблем.

3-4 ? Сигурен ли си ? Аз задържам по около 2 и се чудя защо не пръскат лол, ще пробвам. Мерси за инфото, а на колегата - успех в решаването на проблема. Ако и при мен има, ще го решавам и ще споделя.

Задръж повече, при мен се включват на 3-4секунда, но не забравяй, че трябва да си с включени фарове, иначе няма да пръскат колкото и да ги задържиш!

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Пон 27 май 2013 13:04

Еми дадох на контакт, включвам фаровете и държа над 5 секунди пръскалката на прозореца но на фаровете не тръгва. Казана е 5.5 литра . Ще проверя нещата ,които ми написахте .

Потребителски аватар
serjoe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот serjoe » Пон 27 май 2013 19:12

golfmk1 написа:
serjoe написа:
golfmk1 написа:Моторчето на миячното за фаровете и стъклото нямат нищо общо icon_idea

да нямат -2 различни моторчета са!

Освен оделни са и коренно различни icon_idea

ами не са- кожусите им са различни-самите моторчета са еднакви! аз взех моторче от 3 литров съд и стана на мястото за чистачките , незнам дали са различни но са взаймозаменяеми!

Потребителски аватар
Golf4V6
Автомобил: VW Golf mk4 V6 4motion 2000
Двигател: 3.2 BFH 2003

Мнениеот Golf4V6 » Пон 27 май 2013 21:54

serjoe написа:
golfmk1 написа:
serjoe написа:
golfmk1 написа:Моторчето на миячното за фаровете и стъклото нямат нищо общо icon_idea

ами не са- кожусите им са различни-самите моторчета са еднакви! аз взех моторче от 3 литров съд и стана на мястото за чистачките , незнам дали са различни но са взаймозаменяеми!

за чистачките може и да е станало ама тук става въпрос за пръскалките за фаровете

Потребителски аватар
serjoe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот serjoe » Вто 28 май 2013 7:26

Golf4V6 написа:
serjoe написа:
golfmk1 написа:
serjoe написа:

за чистачките може и да е станало ама тук става въпрос за пръскалките за фаровете

извинявам се -грешка в изразяването-

МОТОРЧЕТО ОТ 3 Л БУТИЛКА (КОЕТО Е ЗА ЧИСТАЧКИ) СТАНА В ГНЕЗДОТО ЗА ПРАСКАЛКИТЕ НА 5.5 Л БУТИЛКА!! направих го на мойта кола - така че не ми се спори !

за да не е просто пост- към автора!
ако моторчето ти работи пробвай под бутилката има едни свръзки да погледнеш да не се е измъкнало нещо!

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пон 19 окт 2015 12:00

Здравейте колеги!
Автомобила е Шкода Октавиа,оборудвана е с пръскалки на фаровете и автоматични чистачки.
Пръскалките са външни.
След закупуването на автомобила забелязах,че интервала не работи.Попрочетох,поразпитах и след смяна на реле №192,което отговаря за автоматичните чистачки,спря да работи помпата за пръскалките на фаровете.
Сложих реле №377,интервала на чистачките заработи коректно,но пръскалките вече не работеха.Не обръщах внимание на този факт,но тея дни останах по-свободен и се опитах да си "върна" тази екстра.
Предпазитела е здрав,12 волта до помпата не стигат.Знам как се активират пръскалките,със задържане на лоста за няколко секунди.
При принудително подаване на 12 волта към помпата тя работи.

Въпроса е,с кой номер реле ще мога да имам пръскалки на фаровете и интервал на чистачките,без да влиза в играта датчика за дъжд и автоматичните чистачки?Реле №192

apolon
Автомобил: BORA 1.6 16V
Двигател: AUS 2000

Мнениеот apolon » Пон 19 окт 2015 20:22

Реле №192-

apolon
Автомобил: BORA 1.6 16V
Двигател: AUS 2000

Мнениеот apolon » Пон 19 окт 2015 20:29

Реле №192-с датчик за дъжд(съответно и с автоматично пускане на чистачките);реле №377-без датчик за дъжд.
Релето,което си сложил вероятно(втора употреба)е било развалено.Ако решиш да си го ремонтираш ето как става http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?f=11&t=412973
:beer

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт

Мнениеот Zdravko Zankov » Пон 19 окт 2015 21:55

Колега apolon,твоето мнение не помага.
Аз не искам да връщам реле №192,автоматичните чистачки ми трябват толкова,колкото ми трябва трета цица на жената.
Питам кое реле ми трябва за да имам програмируем интервал,и умивателното устройство на фаровете да работи.

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Вто 20 окт 2015 8:44

Колега, защо не зададеш този въпрос в шкода форума? Там може би ще има по запознати! Отделно, защо направо не попиташ в официален дилър на шкода, там няма как да не знаят!

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт

Мнениеот Zdravko Zankov » Вто 20 окт 2015 9:13

zografski написа:Колега, защо не зададеш този въпрос в шкода форума?

Защото колега колата за която питам,и Голф 4 са едни и същи.
Не мисля че различните ламарини са нещо съществено.

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Вто 20 окт 2015 9:31

Ами аз не съм виждал тук проблем като твоя, да не би проблема да не е в релето? Инак и аз имам и пръскалки и интервални чистачки, ако искаш кажи къде, какво да гледам и ще видя при мен кви релета, какво и що има, ако трябва и снимка ще ти напарвя, само че не знам на какво. Дай инфо къде и какво да гледам и ще ти снимам как е при мен :c020

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт

Мнениеот Zdravko Zankov » Вто 20 окт 2015 10:06

zografski написа: Дай инфо къде и какво да гледам и ще ти снимам как е при мен :c020

Ако правилно съм те разбрал,твоите чистачки са с програмируем интервал/нагласяш го от чопчето на самия лост/,и устройство за измиване на фаровете?

Снимай,ако ти е удобно релетата под волана.
По номера ще се търсят кое за какво отговаря.

Знам,че ако върна реле №192 ще проработи умивателя на фаровете,но тогава ще трябва да сложа и нов сензор за дъжд.
Не е скъп,но доколкото знам е доста лагав.

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Вто 20 окт 2015 10:19

Ами чакай да го доуточним :mhihi Имам пръскалки на фаровете и отделно интервал за чистачките на 1ва степен. Но са си отделни, в сми. пръскалките на фаровете не пръскат в интервал(а само като задържиш пръскането 3-4сек), само чистачките са на интервал, а копченцето е едно малко на лоста отгоре, мисля че всички голфове са с такъв интервал на чистачките на 1ва степен!
Довечера като си тръгвам от работа ще наснимам, тези релета са при бушоните или под пластмасата на волана? Че при голфовете бушоните не са под волана.

Потребителски аватар
shadou2
Автомобил: VW Bora
Двигател: 1.6 SR

Мнениеот shadou2 » Вто 20 окт 2015 14:24

И аз съм с пръскалки и интервал на чистачките и моите са със сензор за дъжд. Всичко е ок като задържа с включени фарове за няколко сек. пръскат пръскалкитена фаровете. Не съм броила секундите но то се вижда как прсъкат . Пръскат чак на предния капак.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”