Голф 3, 1996 г., двигател АЕЕ - въпрос за дроселова капа?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
did
Автомобил: Golf 3
Двигател: AEE 1996

Re: Голф 3, 1996 г., двигател АЕЕ - въпрос за дроселова капа

Мнениеот did » Пон 12 авг 2013 9:58

kris11 Благодаря за съветите! :th_up
Имам ново развитие по въпроса. В Петък говорих с Мишо от сервиза в Герман. Разбрах, че е много в час с този мотор, но до началото на следващия месец ще почива и ще е извън сервиза. Към 10.09. ще имам път към София и ще се срещнем. На този етап ще карам така, нямам път на дълго, така че ще изчакам.

thunderstorm_11
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3, 1996 г., двигател АЕЕ - въпрос за дроселова капа

Мнениеот thunderstorm_11 » Сря 23 окт 2013 16:58

колега какво стана с колата кажи оправи ли се че и аз имам същият проблем като откача ламбдата ня ма проблеми стабилни обот=роти катоя закача лудница тресе гасне незнам вече ми писна. с газов инжекцион съм колата е 1.6 аее ако си решил проблема сподели благодаря.

dilov13
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 3, 1996 г., двигател АЕЕ - въпрос за дроселова капа?

Мнениеот dilov13 » Чет 30 апр 2020 21:00

здр, имам сеат кордоба варио 1998 год със мотор 1.6 75 коня АЕЕ купихго , и го карах един ден , и на следващия , отидох в сервиз и му монтираха газов ижекцион , и почнаха проблемите със оборотите , падаха на 450 , изгасваше , помослих че е от дросела , купих втора употреба , но пак прави съштите номера, купих чисто нов заместител, пак нестава, купих нови делко , пак нестава, топлинен датчик смених и този за ваздоха , пак нестава, някои пат при стартиране на мотора , всига оборотите, над 2000 само леко чукна гаста , и падат на 1500 и като загрее на 890 някаде , побаркамр това чудо ..... ако някои има идея от какво прави тези проблеми да сподели , опитвал сам и да убоча дросела , но сас делфи нестава.... а сам в чужбина , и тряба даго докарам на ход...

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Голф 3, 1996 г., двигател АЕЕ - въпрос за дроселова капа?

Мнениеот kris11 » Пет 01 май 2020 18:06

dilov13 написа:здр, имам сеат кордоба варио 1998 год със мотор 1.6 75 коня АЕЕ купихго , и го карах един ден , и на следващия , отидох в сервиз и му монтираха газов ижекцион , и почнаха проблемите със оборотите , падаха на 450 , изгасваше , помослих че е от дросела , купих втора употреба , но пак прави съштите номера, купих чисто нов заместител, пак нестава, купих нови делко , пак нестава, топлинен датчик смених и този за ваздоха , пак нестава, някои пат при стартиране на мотора , всига оборотите, над 2000 само леко чукна гаста , и падат на 1500 и като загрее на 890 някаде , побаркамр това чудо ..... ако някои има идея от какво прави тези проблеми да сподели , опитвал сам и да убоча дросела , но сас делфи нестава.... а сам в чужбина , и тряба даго докарам на ход...

Втората употреба дросел е като твоя. Аз навремето и с вагКом не успях да обуча клапата. Имаш ли клматик/троник ??
Ако нямаш пусни +12В на 33 и 35 пин на компа да го лъжеш, че има включен климат. На ПХ об се вдигат на 800-850

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”