Голф 3 1.4 АБД 93г. Проблем със скоростите?
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 3 1.4 АБД 93г. Проблем със скоростите?
Ще го имам на предвид колеги, но преди не ми е правило така! Все пак не съм спец и затова питам! Дано това да е проблема 

- wemadeyou
- Автомобил: Vw Golf 3 1HX
- Двигател: 2.9 VR6 Syncro 190hp
Това съм го пробвал на 1.6 АБУ (същата скоростна кутия като твоята) и резултатът беше същия. Просто при смяна на задна или някоя от "предни" скорости отделяй 2 пъти съединителя - 1 път освобождаваш от скорост и после пак натискаш за задна. 

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
По принцип така и правя (ако не бързам някой път) но ако трябва да маневрираш бързо, защото чакат други коли, да излезеш от гаража, се получава кофти стържене! И като почнат с клаксоните и намеците, че се бавиш просто е кофти! Затова искам, колкото се може по-малко натискане и освобождаване на съединителя! По-удобно е с натиснат съединител да си сменяш скоростите, без да се налага да го отпускаш и пак да го натискаш!
- pomeoo
- Автомобил: MK3
- Двигател: ABD
- Контакти:
Здравей колега,
не съм разбиращ от скоростни кутий, но според мен не е нормално да го прави всеки път това "стържене".
Аз карам също 1.4моно АБД, и при мен го има, но отвреме навреме, особено като боравя бързо със скоростния лост и бързам за някъде, не знам защо така се получава.
По някой път ми се случва да вкарвам някоя от скоростите бавно боравйки с лоста, и усещам, че пустата скорост не влиза тогава отпускам съединителя натискам го пак и си влиза.
Проблема според мен си е в самата скоростна кутия, но това не е проблем така може да се кара още милион километри. При смяна на съединител, непременно обслужи скоростната кутия, ако искаш да я караш вечно!
П.С. Смени си маслото на скоростите с ново, за всеки случай, подозирам, че не е сменяно от както си купил колата.
не съм разбиращ от скоростни кутий, но според мен не е нормално да го прави всеки път това "стържене".
Аз карам също 1.4моно АБД, и при мен го има, но отвреме навреме, особено като боравя бързо със скоростния лост и бързам за някъде, не знам защо така се получава.
По някой път ми се случва да вкарвам някоя от скоростите бавно боравйки с лоста, и усещам, че пустата скорост не влиза тогава отпускам съединителя натискам го пак и си влиза.
Проблема според мен си е в самата скоростна кутия, но това не е проблем така може да се кара още милион километри. При смяна на съединител, непременно обслужи скоростната кутия, ако искаш да я караш вечно!
П.С. Смени си маслото на скоростите с ново, за всеки случай, подозирам, че не е сменяно от както си купил колата.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
По принцип и при мен е така. Когато бързам, и когато гледам да вкарам както трябва дадена предавка, най-вече задна, се получава това стържене! Но след отпускане на педала на съединителя, се оправят нещата!
Няма какво да обслужвам скоростите, проверено е маслото, и майсторите казаха, че не е желателно да го сменям! Само се доливало
То не е проблем да го сменя, ама да съм сигурен дали е от него, а не да дам грешни пари само за проби! Възможно е и съединителя да не отделя както казаха колегите по-напред!
Няма какво да обслужвам скоростите, проверено е маслото, и майсторите казаха, че не е желателно да го сменям! Само се доливало

- D1D00
- Автомобил: Volkswagen Golf GT
- Двигател: ABD 1994
Трябва да се сменя маслото на скоростната кутия, аз моето на всеки 30 000 км. го сменям или на всяка трета смяна на маслото на двигателя. Малко е скъпичко 35 лв. е литъра но било важно да се сменя поне така ми казаха различни майстори моята скоростна кутия събира 3 литра. И аз забелязах проблем на скоро със скоростите, при мен кофтито е че като тръгна 1,2,3,4-та скорост си работят без проблем но като реша да включа на 5-та нещо в механизма се обърква и не иска да вкарва на 5-та скорост или ако я вкара се включва 3-та след това двигателя се изфорсирва. Голям зор е след това да вкарам на някоя друга скорост и после проблема се оправя след известно време но 5-тата ми се загуби изцяло. Съмнява ме да е нещо механизма на скоростите, днес ще я карам при един майстор да я погледне. Кофти работа е, и понякога но рядко се случва, като натисна съединителя и дам на първа се включва задната
. Ще споделя после от какво е бил проблема, когато го решим 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Дали не е точно в механизма проблемът?
- D1D00
- Автомобил: Volkswagen Golf GT
- Двигател: ABD 1994
Проблемът беше с подмяна на счупени втулки ли лосчета ли ми обясни майстора, дето свързват скоростния лост към кутията от долната страна. Гоуфу е отново на пътя 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”