Голф 3 1.6ГТ тресене при работа на място
-
- Автомобил: Golf 3 GTI 2.0 8v
- Двигател: AGG 115hp
Re: Голф 3 1.6ГТ тресене при работа на място
а оборотите нормални ли са ?
- martincho
- Автомобил: VW Golf MK3 1.6GT
- Двигател: AEK 1996
Хри100в написа:а оборотите нормални ли са ?
Нормални са колега
- martincho
chochko_06 написа:Провери ли бобината?
Пробвах не е от нея
- merchorousse
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега преди време и аз имах едно леко тресене , но беше само на свободен ход. Какво ли не чух за да го оправят, но на края едно майсторче /бях отишъл при него за друго/ забеляза , че се тресе и че нещо леко свисти. Оказа се вакум тръбичка т.е. надка тя е гумена и се цепнала. Тогава ми каза да си проверя надките , смених въпросната надка и всичко се оправи. Но моята кола е Голф 3 1.8 90к моно .
- martincho
merchorousse написа:Здравей колега преди време и аз имах едно леко тресене , но беше само на свободен ход. Какво ли не чух за да го оправят, но на края едно майсторче /бях отишъл при него за друго/ забеляза , че се тресе и че нещо леко свисти. Оказа се вакум тръбичка т.е. надка тя е гумена и се цепнала. Тогава ми каза да си проверя надките , смених въпросната надка и всичко се оправи. Но моята кола е Голф 3 1.8 90к моно .
лесно ли се сменя надката и колко пари ти излезна
- merchorousse
- Автомобил:
- Двигател:
По принцип това са маркучета около 3-4 см. има много такива надки, които свързват пластмасовите тръбички на вакума. Майстора ми каза , че едната тръбичка отива към първи цилиндър и ако има някъде скъсана надка изпуска или дърпа въздух и от там влияе на 1-ви цилиндър и за това тресе / не работи добре / . При мен оборотите бяха добре не се променяха , но имаше едно леко тресене. Ще ги видиш тези маркучета изваждаш едното и си купуваш 1м. от някъде после режеш колкото ти трябва и снаждаж тръбичките. Дано да е от това при теб.
- martincho
merchorousse написа:По принцип това са маркучета около 3-4 см. има много такива надки, които свързват пластмасовите тръбички на вакума. Майстора ми каза , че едната тръбичка отива към първи цилиндър и ако има някъде скъсана надка изпуска или дърпа въздух и от там влияе на 1-ви цилиндър и за това тресе / не работи добре / . При мен оборотите бяха добре не се променяха , но имаше едно леко тресене. Ще ги видиш тези маркучета изваждаш едното и си купуваш 1м. от някъде после режеш колкото ти трябва и снаждаж тръбичките. Дано да е от това при теб.
Събота я вкарвам в сервиз за смяна на масло на скорости и ще прегледам всички тези неща, благодаря за отговора, ще пиша ако намеря решение на проблема
- martincho
Колеги проверих генерацията не е от нея всички тампони са здрави на генерацията... дайте други предложения
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”