предни лагери-консултация

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 12 мар 2007 14:09

didkoltd написа:Моето мнение :Каретата не ги закачай само огледай маншоните и то много добре вътре в гънките има ли напукано даже сменяй ги ,струват по 10 лв заедно с греста.Ако се скъсат за нула време влиза вода и буклук и скапва карето,каретатат са на ориентировъчна цена 100 лв.
Лагерите също не ги закачай докато не се обаждат ,обикновено започват да вият при лек завой с по-голяма скорост ,стигнат ли до там не ги чакай много един лагер струва от порядъка на 40 лв има и по-скъпи и ма и по-евтини!Последиците могат да бъдат много лоши.Виждал съм раздробени лагери ,има голяма вероятност да блокира в движение,сещаш се до какво може да доведе ако караш със скорост над 100 км !
Това от мен ,вече знаеш какво да правиш!Действай! :D

Ако на маншона на карето има макар и малка цепнатина там се получава омасляване особено прикаране на по-висока скорост,поради центробежната сила.Ако намериш силиконови маншони-слагай тях изкарват много повече!

Потребителски аватар
reinhard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот reinhard » Пон 12 мар 2007 15:14

Абсолютно съм съгласен с колегите.Маншоните е важно да се преглеждат да не са разкъсани че може да стане някоя поразия.аз ги проверявам на канал като въртя волана в крайни положения ляво и дясно.

maistore
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maistore » Пон 12 мар 2007 19:32

joker написа:
irka_e написа:Само да не гресираш с грфитна грес че ще имаш проблеми. :wink:

Точно графитна смазка се слага за да нямаш проблеми!!!!!!!!
20 години карам само коли с предно предаване(има слабост към тях) и винаги съм слагал графитна грес(едно време беше голям кът) и никога не съм имал разибто каре.
Имах Алеко и го продадох на 200 000 км с оригиналните карета....... и още го търкалят!!!!!
Саааааааааааамо графитна грес за карета !!!!!!!!!!!!
а най-важното е да се следи за целостта на маншоните!!!!!

Потребителски аватар
STAMENOV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот STAMENOV » Пон 12 мар 2007 21:37

Благодаря,пичове отпочвам ги да ги преглеждам маншоните,а лагерите за сега не се обаждат.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 13 мар 2007 13:08

STAMENOV написа:Благодаря,пичове отпочвам ги да ги преглеждам маншоните,а лагерите за сега не се обаждат.

Отиди на реглаж на предница,но при добър майстор.....те рано познават лагерите щом почнат да ромолят....от това разбират!

Потребителски аватар
STAMENOV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот STAMENOV » Вто 13 мар 2007 19:26

всичко е муци :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”