съвет от притежателите на Голф 3/венто. Какво да си взема...
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Търси запазен, обслужван грамотно автомобил и стискай палци - това е! Не винаги по-нов автомобил означава по-запазен. А ако и ДВГ се случи да е 1.8 моно - идеално - във всичките му разновидности /дори и 75 к.с. ААМ и др./ това е най-сполучливия и издръжлив ДВГ /по отношение експл. разходи/ за Голф и Венто. Пък и за Пасат от тези години... Мое мнение.
брей бързо действате
Много благодаря за бързите отговори, чак не можах да повярвам.
Значи от преобладаващите мнения се разбира че 1,8ми ABS е най-добрия. Аз също много мислех за този мотор, но все ми се искаше 1,4ми или 1,6ми да харчат по-малко. Както казах в 99% от случаите се возя сам, затова е предпочитането ми за две врати, голяма кола си имам.
Извънградско колата няма да излиза, за там е предвиден парахода (пасата).
Гледам че доста малко хора с 1,4 са се изказали. buFka -ще ти е удобно ли да споделиш в града при нормално каране и предвид сегашните пикови часове и задръствания на газ колко горе долу идва разхода?
Значи наклонихте везната към 1,8ми, което и според мен е удачен вариант, предвид тежкото купе на голфа.
Последно да Ви попитам, в разни каталози попаднах на информация която ме изуми. Голф 3 двуврат с 2E мотор обурудван тежи 1110кг
Пасата ми в идентични каталози и същия мотор тежи 1155кг. Това го отдавам на грешка ,но кажете и Вие че ако е вярно наистина малък мотор 1,4ми може да даде по - голям разход за да върви колкото 1,8ми да речем
Още веднъж благодаря за бързите отговори

Значи от преобладаващите мнения се разбира че 1,8ми ABS е най-добрия. Аз също много мислех за този мотор, но все ми се искаше 1,4ми или 1,6ми да харчат по-малко. Както казах в 99% от случаите се возя сам, затова е предпочитането ми за две врати, голяма кола си имам.
Гледам че доста малко хора с 1,4 са се изказали. buFka -ще ти е удобно ли да споделиш в града при нормално каране и предвид сегашните пикови часове и задръствания на газ колко горе долу идва разхода?
Значи наклонихте везната към 1,8ми, което и според мен е удачен вариант, предвид тежкото купе на голфа.
Последно да Ви попитам, в разни каталози попаднах на информация която ме изуми. Голф 3 двуврат с 2E мотор обурудван тежи 1110кг
Пасата ми в идентични каталози и същия мотор тежи 1155кг. Това го отдавам на грешка ,но кажете и Вие че ако е вярно наистина малък мотор 1,4ми може да даде по - голям разход за да върви колкото 1,8ми да речем

- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Незнам сегашните пикове как са....не съм в София. Но мога да ти кажа зимата как беше - около 9 литра градско ми даде, предимно сам движех. Иначе миналата зима до 10/11 стигна, ама бяха -30°C....ако е само за в града - 1.4 е добър избор, аз поне съм доволен. Минимума който съм постигал - 8 литра градско лятото...
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
DoH_KuXoT написа:брей бързо действатеМного благодаря за бързите отговори, чак не можах да повярвам.
Пасата ми в идентични каталози и същия мотор тежи 1155кг. Това го отдавам на грешка ,но кажете и Вие че ако е вярно наистина малък мотор 1,4ми може да даде по - голям разход за да върви колкото 1,8ми да речем![]()
Да с 1.8 ще имаш по-малък разход на градско защото максималния въртящ момент този мотор достига на 2700 об!!!Това значи ,че на места в града може да караш и на 5-та предавка и пак ще си в икономичния режим без да товариш колянно-мотовилковия механизъм.Освен това бързо ще минаваш на по-висока предавка!По-дългият живот на двигателя отделно!!!
А за тежеста-моя Голф -комби по паспорт тежи 1170 кг!
- Me4ev_77
- Автомобил: Audi A4
- Двигател: AWT 2001
Аз съм с 1.4 ABD-значи на баирите на 5 трябва да я засилиш,разхода още не съм я засякал точно имам я от седмица,возил съм се в 1.8 върви много по-добре от моята,за разхода не знам.Засега съм доволен от моята-исках 1.8,но не можах да намеря такава да ми хареса,моята има всички екстри без клима,но може и да и сложа с 5 врати-кукла!!!
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Me4ev_77 написа:Аз съм с 1.4 ABD-значи на баирите на 5 трябва да я засилиш,разхода още не съм я засякал точно имам я от седмица,возил съм се в 1.8 върви много по-добре от моята,за разхода не знам.Засега съм доволен от моята-исках 1.8,но не можах да намеря такава да ми хареса,моята има всички екстри без клима,но може и да и сложа с 5 врати-кукла!!!
1.4-..... 1100 кг купе + климатик=лоша комбинация.....съвсем ще кляка по барите!А пък как ще ти гори!
Аз дори на 1.8 никога не бих сложил климатик......считам,че това е безсмилен лукс и ненужен харч за бензиновия двигател+още бъркотия по електриката и охладителната система.Виж за дизела или за двигател 2000 и отгоре е друго нещо....Знам че много от форума ще реагират ама си го запазвам само като мое мнение!
Последна промяна от joker на Вто 13 мар 2007 12:34, променено общо 1 път.
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Me4ev_77 написа:Аз съм с 1.4 ABD-значи на баирите на 5 трябва да я засилиш,разхода още не съм я засякал точно имам я от седмица,возил съм се в 1.8 върви много по-добре от моята,за разхода не знам.Засега съм доволен от моята-исках 1.8,но не можах да намеря такава да ми хареса,моята има всички екстри без клима,но може и да и сложа с 5 врати-кукла!!!
ако и сложиш клима на баирите ше трябва да слизате и да бутате....
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако не си решил непременно да вземаш бензин и да слагаш газ, ти препоръчвам Голф 3 1.9 TDI AHU двигател 90 к.с. - много нисък разход, включително и в града, много добро вървене, перфектно
Разход на газ, за който и да е бензинов двигател в София - 10 литра минимум - 9 лева
Разход на нафта - 6 на сто - 10 лева За 1 лев на 100 км, по-добре да си караш МПС без допълнително слагани системи. Ама пак стигаме до спора газ или дизел, така че няма да го отварям, просто имай предвид и този вариант
Разход на газ, за който и да е бензинов двигател в София - 10 литра минимум - 9 лева
Разход на нафта - 6 на сто - 10 лева За 1 лев на 100 км, по-добре да си караш МПС без допълнително слагани системи. Ама пак стигаме до спора газ или дизел, така че няма да го отварям, просто имай предвид и този вариант

- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Нед 23 яну 2011 12:21, променено общо 1 път.
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
dobrinb написа:Ако не си решил непременно да вземаш бензин и да слагаш газ, ти препоръчвам Голф 3 1.9 TDI AHU двигател 90 к.с. - много нисък разход, включително и в града, много добро вървене, перфектно
подкрепям, докарвал съм разхода в София до 8 литра газ (т.е. 8 лв грубо), но въпреки всичко бих избрал дизела в случая
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”