ulipet написа:следващата ми кола ще е мазда 6 или авенсис - дизел
Между тези двете и дрънчащото Поло, бих взел Полото

.Имам перки наблюдения над Мазда 6 конкретно и няколко Авенсиса, произведени през последните 10-12 години - хубави коли са, ама страдат от металните части - болт под 8мм, който да се развие, без да се скъса, практически няма, алуминиевите уж тръби и радиатори на климатиците, стават на решето и в повечето случаи не търпят и заваряване (няма здрава част, на която да завариш...). Като цяло съвсем са икономисали от железа по тези коли - повечето са рециклирани метали с яко примеси в тях и резултата е виден (тази година съм се зарекъл да снимам някоя такава кола, защото всеки ги гледа какви са лъскави и новички и никой не ми вярва в какво състояние са отдолу

).Общо взето в момента са в състоянието на 20-годишно Мицубиши Галант (ама едното е на 20 години, другото на 10). Един човек имаше проблем със съединителя на такава кола и се оказа,че му се е сцепила конзолата за педалите.Свалихме я,гледаш доста масивно нещо на вид,ама супер леко на тежест.Не е цветен метал,защото го лови магнит...ама не тежи подобаващо.Беше разцепено като с нож,а не типично за металите - да се разтегне и скъса тогава.Заварчиците ме псуваха много, докато успеят горе-долу да го заварят. Казаха, че било по новата технология за производство на сплав на японците - малко желязо + много говнолин