голф 3 - разочарование

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 17 мар 2007 20:15

ivan_xpx написа:е поне форума на VW е много добър 12 мнения за по малко от 10 часа

благодаря на всички :D

Това ще ти е успокоението:) Няма такъв друг форум да знаеш! Е и доста глупости се изписват ама поне има оживление :lol:

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Съб 17 мар 2007 20:29

Приятел, такъв ти е бил късмета, моя като го взех смених за +600лв. доста неща и досега не е мръднал това са вече година и половина.
Колата е Голф 3 1.8 94та регистриран, но е произведен някъде м/у 11.92 и 11.93та година, 2005та го платих точно 5хилки.

Сега има за смяна малко неща ,но те са нормални и като дискове накладки лагер, на задно ляво колеко, два тампона.

Аз затова предпочитам като ще взимам кола да не ми я докарват от някъде си на доверие, ами да си купя вече внесена и да я закарам в сервиз да я прегледат от до дори и да се набуташ 50-70кинта поне ще е с 70лв. да речем, а не с ремонти и т.н. :wink:

Не се нервирай стегни си количката и след това няма да имаш проблеми.

А и не смятай колко ти е стъпила кола, щото мойта досега сигурно е 3-4хил лв. отгоре заради разни неща дето съм си правил по нея.

Не е важна марката, а е важно на колко подържана кола ще попаднеш няма значение дали е ФИАТ, ОПЕЛ, БМВ, Фолксфаген, Ауди - подържаната кола си е подържана и не създава проблеми.

А и колата си е скъпо удоволствие, няма значение дали е нова или стара, излиза скъпооо, и които не си е направил сметката дали ще може да и смогне после ще му тегаво.

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Съб 17 мар 2007 21:04

Колега, нищо не е твоето, моята като я взех един месец след това стоя за ремонти, а уж имаше само един тампон за смяна в момента на покупката, 800лв веднага, а за следващите 8 месеца се върза на + 1500 най-малко, сигурно са и повече. Оправях бъговете един по един докато стигнах до крушката на парното. От тогава обаче да чукам на дърво наистина само сипвам и карам. В момента в който вземаш 10++ годишна кола трябва да ти е ясно че това не е нова кола и има два варианта - или гониш да се доближиш до перфектно състояние или караш докато почине тотално и продаваш за без пари - и в двата случая парите с които се разделяш са подобни само че във втория нямаш кола на края. Ами това е, ако пък вземеш нещо по ново, по малко неща са прецакани ама пък струват в пъти по скъпо. Нова пък да вземеш освен че ставаш пазач на паркинг (щото и каското ни е едно каско - ако няма счупено не плащат) вноската ти е повече от нормалната поддръжка, а по 100лв на месец за колата на месец средно за годината аз смятам че са нормален разход. Не е нормално иначе да сме принудени да се измъчваме с тези бараки, ама и това ще се оправи аз съм оптимист :)

Така че виж и хубавата страна и и се радвай не се ядосвай за глупости.

Потребителски аватар
golfarata
"Селски тунинг"
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfarata » Съб 17 мар 2007 21:07

евала на горните мнения колега. мойта кочина е г2 - взех го за 1000 лева ама сега е вече около 5 000 лева с ремонтите. не се предавай и не продавай голфа. това е положението. като смениш всичко прее......но колата ще ти го върне. успех колега!

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Съб 17 мар 2007 21:16

Ще се изненадаш колко теми има изписани за споменатите от теб проблеми, колега. Но да ти се съберат в такива кратки срокове си е кофти късмет. Подозирам, че си с ДВГ като моя, а колегите от форума, които по разбират от коли много го оплюват. Без да те плаша, по автомобила ти могат да те вкарат в разходи /някои - сериозни/ още мнооого неща...

Дано да е свършила черната серия и от тук - повече безавариини км! :) Вярвам, че колегите ще се присъединят към пожеланията! Ако нещо възникне - търси тук теми или питай - пестят се време, нерви и средства.

Потребителски аватар
bulr1dr
Автомобил: Mk1 Cab 1987 + MkV R32 2008
Двигател: от 1600 до 3200

Мнениеот bulr1dr » Съб 17 мар 2007 21:39

Колега мисля че е съвсем нормално за кола на тези км и тия годинки да се наложи да смениш някои неща.Аз откакто съм я купил моита за две години поне 2500 съм налял за ремонти но общо взето вече е перфектна! :) Иначе поне според мен VW си е доста здраво и веднъж смениш ли няма повече, пък и частите са си доста евтини в сравнение доста други марки. Избора ти е доста добър недеи да сменяш колицата! : само VW Иначе така е като караме толкова стари коли ще трябва и да им правим ремонти, като караш нова няма ремонти но има 2500 застраховка :wink:

Потребителски аватар
Stefanoz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefanoz » Съб 17 мар 2007 21:45

Изпари ми се желанието да си купувам голф 3-ка....

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Съб 17 мар 2007 21:46

Всичко което си правил са бели кахъри! Ако блокира двигател тогава ще е кофти- аз мога да ти кажа как е!

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Съб 17 мар 2007 21:50

bulr1dr написа:Колега мисля че е съвсем нормално за кола на тези км и тия годинки да се наложи да смениш някои неща.Аз откакто съм я купил моита за две години поне 2500 съм налял за ремонти но общо взето вече е перфектна! :) Иначе поне според мен VW си е доста здраво и веднъж смениш ли няма повече, пък и частите са си доста евтини в сравнение доста други марки. Избора ти е доста добър недеи да сменяш колицата! : само VW Иначе така е като караме толкова стари коли ще трябва и да им правим ремонти, като караш нова няма ремонти но има 2500 застраховка :wink:

И е гаранционна и трябва всичко да се прави във фирмен сервиз, а там дори и смяна на масло, филтри, свещи и подобни незначителни манипулации струват скъпооо и нямаш друг избор.

Пък и при стария автомобил покрай ремонтите човек научава доста неща и дори и да е лайк на тема автомобили за 1,2 години ще научи доста неща, кое за какво, къде, как и т.н

:lol:

Да не говорим, че читава новата кола среден клас излиза към +30хил.лв. като това е минимума за добре оборудвана кола с мотор около 100кончета.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Съб 17 мар 2007 21:52

bulr1dr написа:Колега мисля че е съвсем нормално за кола на тези км и тия годинки да се наложи да смениш някои неща.Аз откакто съм я купил моита за две години поне 2500 съм налял за ремонти но общо взето вече е перфектна! :) Иначе поне според мен VW си е доста здраво и веднъж смениш ли няма повече, пък и частите са си доста евтини в сравнение доста други марки. Избора ти е доста добър недеи да сменяш колицата! : само VW Иначе така е като караме толкова стари коли ще трябва и да им правим ремонти, като караш нова няма ремонти но има 2500 застраховка :wink:

И е гаранционна и трябва всичко да се прави във фирмен сервиз, а там дори и смяна на масло, филтри, свещи и подобни незначителни манипулации струват скъпооо и нямаш друг избор.

Пък и при стария автомобил покрай ремонтите човек научава доста неща и дори и да е лайк на тема автомобили за 1,2 години ще научи доста неща, кое за какво, къде, как и т.н

:lol:

Да не говорим, че читава новата кола среден клас излиза към +30хил.лв. като това е минимума за добре оборудвана кола с мотор около 100кончета.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 17 мар 2007 22:01

Колега извадил си голям коцуз-гума+съединител :cry: и вероятно в началото си сменил неща който е нямало нужда да сменяш/това не го прави за напред/ дано и за напред да нямаш такива кахъри.Всичко друго си е съвсем в реда на нещата за стара кола.Аз взех моята Октомври 2005 от търговец внесена от австрия/ТДИ 96та/ оттогава-начално тампони за всеки случий,ремак и другите консумативи+задни накладки.После ми се спука радиатор от старост/200 лв/,предни дискове и накладки просто им беше дошло времето/80 лв/,на морето стоеше колата на наклон и ми поизтече акомулатора и спирачна течност/20лв./.Като слагахме спирачките видяхме скъсан единия маншон на каретата и смених 2та/май беше 50-100 лв/,комплект летни гуми/420 лв./,четирите подгревни свещи бяха изгорели/100 лв./,заредих фреон на климатика и му изчистих релето че не включваше перката на радиатора/30 лв./,крушки на таблото,стопонве и фарове/около 50 щото ухнах филипс/.Три пъти смяна на масла ,филтири т.н./250 лв./,два пъти винетки данъци застраховки,100лв аларма............. :cry: :lol: За това време минах от 178к на 208к километри обаче.Забравих да спомена че от дупките буза на гумата,3 пъти гума пукана от пирон и пак от дупките джантите вече са с по 150 гр.баланс :!: и тряаа да хода да ги изправа.Освен това трябва да сменя и дебитомера че си е отишъл-200лв.Колата я карам в софия градско през седмицата/бчкам в центара/и секи уикенд Сф-Карлово по подбалканския с 120-140 :lol:

Потребителски аватар
mimonti
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mimonti » Съб 17 мар 2007 22:17

60000км само масло,гуми и нафта(Г2 1.6д 86г закупен за 1800лв) перфектна кола :077:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 17 мар 2007 22:18

mimonti написа:60000км само масло,гуми и нафта(Г2 1.6д 86г закупен за 1800лв) перфектна кола :077:

Посмали де/и други сме имали Г2/.Кажи ся че ени спирачки не си сменил или крушки и ще падна.Убеден съм че маркучи за обратната нафта не може да не си сменял :lol: ,или пък подгряваща свещ.

Потребителски аватар
moleo
0888
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот moleo » Съб 17 мар 2007 22:22

единственото което смених на колата от както я имам са консумативи и съединител, ламба сонда и термодатчик.

минах 12 000км

Потребителски аватар
rudolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rudolf » Нед 18 мар 2007 0:31

аз пък не прочетох нищо за което фолксваген да е зле...просто колата е над 10 годишна и предишния собственик е закрепвал дреболий за да я продаде....предполгам че колата е била на атрактивна цена.

в падна ми гърнето,,,и после бях за ново гърне,не виждам връзка.

а спадна гумата,,карах и майстора ми каза че е за смяна- без коментар.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”