Голф 3 1996 1.6 - купих си бобина, която не работи и маслен

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Голф 3 1996 1.6 - купих си бобина, която не работи и мас

Мнениеот kris11 » Нед 02 фев 2014 11:23

@ Баща ми смени смени всички филтри, четири свещи и великата бобина пред блока. Отне му около 16 часа но Голфът не пали. :screwy
Стефан е прав.

Когато писах за датчика в делкото не беше уточнен кода на двигателя /аз залагах на АЕЕ/

Последна промяна от kris11 на Пон 03 фев 2014 12:40, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 02 фев 2014 11:24

Мдаа..така се получава...адаша е много прав за смяна на здраво с ново :)
2х150км дори на газ при разход 8/100 = 30лв за газ и 3 часа път + 16 часа за смяна...най-скъпата и бавна смяна на масло, филтри и бобина в историята на Голф 3 и все пак не работи :mhihi .
Предвид, че колата е била в София, има поне 20 места, където може да я закараш, изтеглиш или репатрираш с пътна помощ, за да я оправят - избираш си къде ти е най-удобно спрямо това къде се намира колата и се свързваш със съответния сервиз :
http://www.vwclub.bg/forum/viewforum.php?f=13

П.п. бобината ITN е китайче наистина и не очаквай да изкара много...по-скоро ще те остави някъде, където най-малко искаш, пък и е възможно на твоята стара бобина да и няма нищо, щом не пали и с новата :) .Безсмислено е да ти казвам каква да си вземеш, защото както и сама каза - не ги разбираш тези неща, но пък може да си избереш близък и удобен около теб сервиз от раздела за сервизи и да ти оправят колата (като могат и да те консултират кои марки стават и кои не стават).
:beer

По повод това :
kris11 написа:Разсъждавам : щом е сменена бобината с нова и не пали - датчика на хол в делкото, капачка , кабели - трябва да се мери.

Датчика за оборотите на двигателя (от който зависи дали ще има искра) при АЕК чете коляновия вал или по-точно маховика (CKP) и не е този в делкото. Делкото е само за синхронизация (ползват го като датчик на разпр. вал - CMP ), искрата зависи от CKP, който е заврян на много "приятно" място :stumm . Без датчика на делкото колата пали и работи и може да се движи. Работи малко по-зле и харчи малко повече, както и не можеш да я форсираш над 4500-5000 оборота, но си пали и работи.

Golfa na Elica
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfa na Elica » Нед 02 фев 2014 20:27

Някои хора тук са опитали да се отнесат, леко снизходително с мен. Не зная с какво съм им крива, че не разбирам от ремонти. Аз не поправям коли, а само ги карам. Знам къде да изсипя течността за чистачки, да си проверя маслото и толкоз. Не е логично да се присмиваш на момиче, за несполуките му в една техническа област. Да не забравяме, че ме измамиха и сега не мога да върна дефектната бобина. Оценявам напътствията на тези, които бяха джентълмени - благодаря момчета.

Какво се случи днес: Голфчето така и не искаше да заработи. Татко от яд махна моя акумулатор и закачи този от Пасата си - чудо колата запали(макар и от сигурно десетия път) и си работи нормално. Моят акумулатор е почти нов и не виждам как може да си е заминал. Баща ми казва, че е възможно да се е прецакал, тъй като Голфът не е каран известно време. По-лошото е, че и него не мога да върна - сещате се кой ми го купи. Утре сутрин мъжът на една колежка ще ми донесе някакъв, колкото да карам известно време. Ще пиша дали всичко е ок.

Уилямс, като завъртя ключа не се чуваше нищо.

Постъпих глупаво като се доверих на оня смешко, за което съм си виновна. При последния сняг не ми се отваряше вратата, имам разни фъскалки, но не действаха. Пред блока няколко мъже си чистеха колите, но никой не се сети да помогне - просто не им се занимаваше...

Потребителски аватар
ninkotv
Автомобил: [Golf 2] [Tiguan 5N] [Audi A3 8L]
Двигател: [HK 1983] [CBAB 2010] [AGN 1999]

Мнениеот ninkotv » Нед 02 фев 2014 22:37

С твоя акумулатор въртеше ли стартера? Защото ако е въртял и не е палила значи акумулатора не е бил причината. Може просто да е паднал от многото въртене и да се нуждае от зареждане.

Golfa na Elica
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfa na Elica » Пон 03 фев 2014 1:31

Май се въртеше нещо, но честно да си призная, бях толкова ядосана, че не си спомням точно. Пристигнах в София и почти веднага се записах на курс - просто се ужасявам от градския транспорт. Като си представих, че отново ще трябва да се бутам в тия лепнещи от смрад автобуси откачих(и не само).

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 03 фев 2014 19:33

Простото правило гласи, че е по-просто човек да не разбира от всичко. Хем става по-бързо, хем излиза по-евтино. В твоя случай си попаднала на кофти човек за първия ремонт на колата, ама когато си видяла, че не се справя, е било по-просто да отвориш сервизния раздел (към който ти пратих линк в предния си пост) и да потърсиш помощ от човек, който знае какво да направи и да ти оправи колата за няколко часа...вместо да киснеш по градския транспорт и по студа по спирките дни наред, докато се мъчите с колата ти. Повечето ни клиентки, не разбират и толкова, колкото ти разбираш и просто хвърлят колата пред сервиза, казвайки "не работи", без никакво обяснение дали не пали или пък пали ама не се движи или какво се случва...ти поне можеш да обясниш какво и е правено и какво се е случило с колата, което е много ценна информация всъщност. Съветът ми към теб е да разгледаш информацията в раздел "сервизи", за да може следващия път, когато имаш проблем, да ти се помогне бързо и адекватно, без да си купиш още половин кола за части за проба-грешка и то разни чаркове със съмнителна цена и още по-съмнително качество.
За акумулатора - не пречи да пробвате да го заредите (баща ти би трябвало да знае как става това). Ако и това не му помогне - отиваш при човека, на който си го платила и искаш от него да се заеме с рекламацията му (акумулатор,който да няма поне 1 година гаранция, не съществува на пазара в момента).
По повод помагането - ако помолиш някого, вероятно ще ти помогне (зависи на какъв човек попаднеш де, ама в общия случай е така), иначе едва ли някой ще дойде сам да ти предложи помощта си, понеже в днешно време повечето дами (и не само дамите) смятат това за нахалство от страна на предлагащия помощ. Ако пък ги помолиш и ти откажат, им кажи, че са напълно смотани :) .

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 03 фев 2014 20:02

Адаш, младите дами са свикнали да им се обръща внимание(особено ако са красиви) и да са центъра на вселената. Като порасне ще проумее, че никой за нищо не й е длъжен :c020 Това го казвам по повод написаното задето никой мъж не се бил сетил да помогне. Аз вчера например помогнах на една дама да се изправи, щото от фръцкане взе, че настъпи парче сняг, което беше единственото в диаметър 3 метра и взе, че падна :mhihi

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пон 03 фев 2014 22:38

Най-вероятно на акумулатора му няма нищо.Аз имам кола,която не се кара и се пали веднъж на 2 месеца за 1-2 минути и му няма нищо.
По темата с проблема-най-вероятно е помогнало самото разкачане на акумулатора,компа се е ресетнал...

Golfa na Elica
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golfa na Elica » Вто 04 фев 2014 1:39

До zfa159: това което си написал някак ме успокои(не знам защо, не ми и пука). Благодаря за гърба. А оня измамник лесно ще го излекувам.

До стефан40: спри да спамиш, ясно е, че си безполезен. Тук не спорим за еманципацията, а за конкретен технически проблем. На теб ти благодаря, че повече няма да участваш.

До Iezekil: С моя си акумулатор, пак не палеше, след като го направи с пасатския.

Възможно ли е бобината да се е счупила, а докато я подменяхме(общо 4 дни) да се е развалил и акумулатора ? Реално ли е и двете части да са дефектни ?

Как мина днес: кошмарно - мъжът на колежката смени акумулаторите и голфчето запали от раз - шумове, помпи, прекъсвания... няма(може би - откъде да знам). Готово е за действие... но... тоя ми направи един така да се каже неуместен намек, а е женен с дете ?! И знам кога, някой казва нещо на майтап. Както и да е - искам да имам мой си акумулатор. Ще си го купя сама и даже ще го инсталирам - видях, че не е трудно(сега пак ми се накарайте). Знам, че има теми по този въпрос, но все пак ще ви питам - АЕК, едно и шест, 96-та година - какъв да взема? Все ми е тая за парите, искам да е качествен.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Вто 04 фев 2014 8:39

То по тия теми с токовете колкото хора толкова мнения има.
Аз избягвам българските- Монбат,както и Бош/менте/.Бих взел 54-5 ампера/въпреки,че дават по-малък за 1,6/от не трудните за намиране BANNERhttp://maxcar.bg/bg/search?search_query=%D0%B0%D0%BA%D1%83%D0%BC%D1%83%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80&n=50&p=2
или FIAMМ http://www.akumulatori.bg/267/Product/Titanium%20Plus
Лично аз съм с втория,купен от Косер преди 8години и не ме е предавал,въпреки,че съм го тормозил/като ми изпускаше газ клапана примерно/.
Що се отнася до мъжа на колегата-нормално е да си поиска нещо,това обяснява интереса му да ти помага.Тия дето нямат интерес са ония,дето си чистиха колите и не ти обръщаха внимание.Май и двата вида мъже не ти допадат... :mhihi

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 04 фев 2014 9:44

Elica(предполагам е име..),бегло погледнах темата,прави ми впечатление че почти нищо не разбираш(логично е да е така),но си мисля за неправилно да доверяваш колата си на всеки комшия..!Няма начин един маслен филтър да има връзка с не-палещ автомобил...това е оЧевадно!И...малко "нервно" реагираш,обясненията ти са хаотични,по-скоро пишеш да се оплачеш от некоректното отношение на някои индивиди(обикновено от мъжки пол!).Ама си има и добра страна...забелязват те,значи...(това е майтап..)
Послушай колегите и закарай колата при някой от форума,който има и времето и възможност да свърши работата.Извини за спама!

Потребителски аватар
Firestarter
Автомобил: Голф 3
Двигател:

Мнениеот Firestarter » Вто 04 фев 2014 11:48

Колежке,вземи си акумулатор 60-62ah.Марки и модели има много,аз лично съм доволен от (Топла).

Потребителски аватар
ninkotv
Автомобил: [Golf 2] [Tiguan 5N] [Audi A3 8L]
Двигател: [HK 1983] [CBAB 2010] [AGN 1999]

Мнениеот ninkotv » Вто 04 фев 2014 11:51

Преди да си дадеш парите за нов акумулатор, дай твоя да ти го заредят и да се види дали е читав. След това като се сложи на колата, да замерят консумацията на ток в покой за да не се окаже, че има утечка и от това да пада.

icorainbow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icorainbow » Вто 04 фев 2014 12:16

Ели, пиленце, ти "добре отряза" Стефан, не знам колко той спами, ама пък и не знам колко е важно във връзка с проблема на колата факта, че те задяват мъжете на колежките ти. Иначе вземи послушай колегите и виж тоя акумулатор да се позареди, даже казваш, че бил нов, ами ако има гаранция виж я,че към 100-120 лв. (ако не бъркам) за акумулатор са си пара, да не стане като с филтъра и бобината!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 04 фев 2014 12:44

icorainbow написа:...пък и не знам колко е важно във връзка с проблема на колата факта, че те задяват мъжете на колежките ти.

Как да не е важно? Нали е жена и всичките трябва да цъкаме с език като й четем постовете. Сякаш трябва да ни интересуват нейните вълнения, че някой господин не й помогнал за еди си какво (сигурно е длъжен да го стори, може би???) Ако темата беше наистина сериозна и без тези лирични отклонения касаещи човешките взаимоотношения щях вероятно да се опитам да помогна със съвет, доколкото ми позволяват знанията, разбира се. Но в тоя случай - когато сам предизвикаш спам по темата е логично спамът да се появи (ето ме и мен) :mhihi

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”