Колата ми харчи много :(

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
OuT-OF-CoNtRoL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OuT-OF-CoNtRoL » Сря 21 мар 2007 13:03

Милослав написа:А бре човек не си карай колата по сервизи преди да си сигурен че наистина й има нещо.
Напълни догоре резервоара, мини 100 км като я караш НОРМАЛНО и засечи като допълниш пак догоре, колко ти е изгорила.
Пък после пипай мотор и т.н.

Ами до събота ще гледам да го направя ;) мерси

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Сря 21 мар 2007 13:12

И си пълни резервоара ТИ, за да си сигурен че е до горе.
Ако имаш копче може и да обезвъздушиш, ако не - колкото поеме, докато спре съвсем пистолета и втория път пак така:)

Потребителски аватар
OuT-OF-CoNtRoL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OuT-OF-CoNtRoL » Сря 21 мар 2007 13:26

Милослав написа:И си пълни резервоара ТИ, за да си сигурен че е до горе.
Ако имаш копче може и да обезвъздушиш, ако не - колкото поеме, докато спре съвсем пистолета и втория път пак така:)

ОК днеска ще си преброя финансиите :roll: и ще видя да го напълня , то горе доло на 2-ката колко пара ще излезне с тва 1.76 лв. на литар , някуде около 80 лева? Бе кат ида то ще си покаже :) ще пиша после пак какво е станало !

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 23 мар 2007 16:09

Обсъждането добива схоластичен оттенък!!!Абе колеги има един единствен начин за сравнително точно засичане на разхода.Пълниш догоре,караш пак пълниш догоре и после...литрите по 100 делено на изминатите километри...Това за бензин!
За газ пък знаете,че е обратно зареждаш ,караш докато свърши(щото различните мошеници от газстанциите имат различно налягане на помпите и пълненето догоре е различно) и пак същата формула...
Останалото е обсъждане колко дявола могат да се съберат на върха на една игра!
Не може да се засича разхода по мърдането на стрелката особено за малко количество гориво!!!!Просто няма какво да се обсъжда!
Колегата да си оправи начина на засичане пък тогава да каже колко му гори!

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Пет 23 мар 2007 17:34

Ами ако се свали примерно една свещ и тя е черна като катран дали това не е признак,че колата е на богата смес и логично би трябвало да е с висок разход на гориво. :arrow: :idea: :lol: :lol:

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Пет 23 мар 2007 17:42

Ми.....като мене.....стара кола , мисля голям двигател , таз вода в бензиностанциите която се предлага за бензин..как нема да гори много

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Пет 23 мар 2007 19:46

vit_autosofia написа:Ами ако се свали примерно една свещ и тя е черна като катран дали това не е признак,че колата е на богата смес и логично би трябвало да е с висок разход на гориво. :arrow: :idea: :lol: :lol:
:да:

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Съб 24 мар 2007 19:45

jaba7a написа:Ми.....като мене.....стара кола , мисля голям двигател , таз вода в бензиностанциите която се предлага за бензин..как нема да гори много

Абе в Стара Загора на какъв български диалект говорите.....щото трудно се разбира какво искаш да кажеш!

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Съб 24 мар 2007 20:21

joker още един велик българин с перфектен акцент .Кво ти говориш перфектно български!Ако не можеш ме разбереш .....недеи.Доста хора разбират кво искам да кажа само ти изрева....Перфектний :evil:

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Съб 24 мар 2007 20:33

Може да гори повече от милион и едно неща. Милослав е написал откъде се почва, и аиде стига се дърляхте за глупости от сорта кой е по-по най. :wink:

Потребителски аватар
Stef4o
Автомобил: Golf V
Двигател: BKD

Мнениеот Stef4o » Съб 24 мар 2007 20:47

Извинявам се ако е тъпизам,но може ли да е примерно от не сменян от доста време въздушен филтър или нещо друго,защото това ако е издухан двигателя е много кофти :roll:

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Съб 24 мар 2007 22:59

jaba7a написа:joker още един велик българин с перфектен акцент .Кво ти говориш перфектно български!Ако не можеш ме разбереш .....недеи.Доста хора разбират кво искам да кажа само ти изрева....Перфектний :evil:

Колега jaba7a, остави го не се занимавай с тоя.. това ако не се лъжа е petev - доктора "на всяко гърне мерудия". Защо ли си е сменил ника обаче.. сигурно се е изложил някъде за пореден път и се прикрива сега :twisted: :lol: ша мъ извинавът мудиратурити амъ ни съ здържах :oops:

Krasio_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Krasio_ » Съб 24 мар 2007 23:26

градски не се ядосвай :D

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Съб 24 мар 2007 23:35

Ех защитници :Mr Green Fun колко съм щастлив че някои ме подкрепи (все пак съм нов).Ама кво да не се ядосвам бре хора.....в4ера по една друга тема някои искара че всеки които не е от софия е тъп селяндур и че само ние трошим и крадем на хората колите !Тука пък кои говорил правилно и кои неправилно , мене които ми требе ме разбира ама все пак :Спазвайте приличен тон, тук сме се събрали интелигентни хора. ОБИДНИ и НЕЦЕНЗУРНИ ДУМИ към когото и да било от форума няма да се толерират." :? П.С. И ся не казвам че вие като сте също от София сте на тва мнение(надявам се де)Ама по отношение кои как пише и от каде е до ся 2 пъти са обсъдили че Заралиите не сме хора :evil: а съм още пресен в саита и за толкова малко време......ко почнем сериозно да се обиждаме един друг то до 1 месец или някои ш получи банн или ше се пишат по форумите само "п**ал . к**ал л**нар и т.н

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Нед 25 мар 2007 17:45

dj_tuhla написа:
jaba7a написа:joker още един велик българин с перфектен акцент .Кво ти говориш перфектно български!Ако не можеш ме разбереш .....недеи.Доста хора разбират кво искам да кажа само ти изрева....Перфектний :evil:

Колега jaba7a, остави го не се занимавай с тоя.. това ако не се лъжа е petev - доктора "на всяко гърне мерудия". Защо ли си е сменил ника обаче.. сигурно се е изложил някъде за пореден път и се прикрива сега :twisted: :lol: ша мъ извинавът мудиратурити амъ ни съ здържах :oops:

Същият съм,същият и не се крия защото не съм си променил данните ...А пък съм мерудия на всяко гърне тъй като колата ми ме научи на това.....ремонтирал съм над 15 възела по колата с помощта на ВАС от форума(за което най-сърдечно благодаря),с много четене и с помощта на добри приятели...Та колата ми стана такава каквато исках да бъде(обновена,пъргава и икономична).Намесвам се навсякъде където мога да споделя опит и да помогна на колеги....да не ги лъжат автомонтьори,продавачи и автоджамбази.Може и някъде да не съм прав,но все пак споделям собствен опит...
А с тебе имахме май един спор за маслата...ти не работеше ли някъде в сферата на продажбите на автоконсумативи?Извини ме ако бъркам.
а пък за начина на изразяване ...то се разбира от само себе си,че ако искаме да си помагаме трябва да сме по-точни и по-ясни!Не е за обиждане!Моля модераторите също да ме извинят!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”