Golf3 1.6 AEA Смяна на гарнитура на клапаните

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
cheatereye
Автомобил: VW Golf III 1.6
Двигател: AEA 1995

Re: Golf3 1.6 AEA Смяна на гарнитура на клапаните

Мнениеот cheatereye » Пон 10 мар 2014 19:19

stefan4o написа:Майонеза си има, като се кара на къси разстояния и на газ, където има повечко конденз. По-скоро почисти си долу сепаратора на блока, който е с дебелия маркуч, влизащ преди моното. Щото като замръзне там... лошо. :th_up

Колега би ли споделил, сепаратора (тази правоъгълна черна кутия, мисля, че е пластмасова) на какво се държи. По спомени мисля, че е болт за права отвертка. През предният капак е ъпсурд да се стигне до нея, идва много далече. На канал ли се демонтира ?!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 10 мар 2014 19:28

При моя мотор ABU беше хваната за блока с два болта с вътрешен шестостен, мисля с размер 5 или 6, нямам спомен, но едно от двете. Аз лично го свалях през капака, но ако са ти къси ръцете ще се поизмъчиш. Инак на канал си е по-лесно при всички случаи, но и без него може. :th_up

Потребителски аватар
cheatereye
Автомобил: VW Golf III 1.6
Двигател: AEA 1995

Мнениеот cheatereye » Пон 10 мар 2014 19:32

stefan4o написа:При моя мотор ABU беше хваната за блока с два болта с вътрешен шестостен, мисля с размер 5 или 6, нямам спомен, но едно от двете. Аз лично го свалях през капака, но ако са ти къси ръцете ще се поизмъчиш. Инак на канал си е по-лесно при всички случаи, но и без него може. :th_up

Благодаря за информацията :beer

antondonew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот antondonew » Вто 18 мар 2014 6:57

Сега като се затопли времето и колата я карах малко извънградско и маслото се избистри. Следователно на къси разстояния в студено време според мен е възможно тази "майонеза", която се образува в горната част на капака на клапаните да цапа маслото. Иначе маркуча на отдушника е чист. Долу не съм го развивал към главата.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”